Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo BMW 428i A xDrive Coupé

Alkuvuodesta 2012 myyntiin tullut uusi BMW 3-sarjan sedan sai seuraa Touringista hieman myöhemmin kyseisenä vuonna. Tämän jälkeen alkoi Coupén odotus, mutta yllätys oli suuri kun tilalle kurvailikin uusi nelossarja. Näin BMW eriytti Coupén omaksi sarjakseen, vaikka se perustuukin 3-sarjaan. Uuden 4-sarjan ilme on matala ja sulavalinjaisen hyökkäävä. Shadow Line-paketilla höystetty koeajoauto oli kiiltävän mustine yksityiskohtineen kuin Yhdysvaltojen ilmavoimien häivehävittäjä.
Koeajo BMW 428i A xDrive Coupé

Sedanista poikkeavaa ilmettä tuovat muhkeammat takalokasuojat. Peräpää on kaikkiaan dynaamisempi. Korkeutta Coupéssa on 6 cm vähemmän, mikä jää helposti huomaamatta. Autoon istuminen paljastaa kuitenkin heti auton mataluuden. Hyvä ajoasento on helppo virittää sopivaksi penkin lukuisten säätöjen ansiosta. Liikkeellelähtö ja jo ensimmäiset kurvit kielivät erittäin hyvästä tuntumasta tiehen. Ohjaus tottelee kuljettajan liikkeitä tarkasti.

Uusi Coupé on leveydeltään ja akseliväliltään suurempi kuin edeltäjänsä. Coupén uusin elementti on Air Breather -muotoilu, eli auton renkaiden ilmanvastusta vähentävät tuuletusaukot auton kyljissä molempien etupyörien takana.Kojetaulu on lähes samanlainen kuin 3-sarjassa. Autosta on varsin hyvä näkyvyys, vaikka konepelti on pitkä. Takanäkyvyys ei ole paras mahdollinen, mutta onneksi peruutustutka on olemassa. Koeajettu auto oli varustettu Sport Line-paketilla, jonka mukana tulee 8-vaihteinen automaattivaihteisto. Laatikko vaihtaa niin nopealla sykkeellä, että vaihteiden vaihtumista on vaikea havaita. Halutessaan vaihteita voi käyttää myös ohjauspyörän siivekkeistä.

Monitoiminäyttö antaa paljon informaatiota kuljettajalle polttoaineenkulutuksesta eri ajomoodeissa. Ajomoodeja on kolme: Comfot, Sport ja Eco Pro. Näytöstä voi kulutuslukemien ja lukuisten muiden toimintojen lisäksi digitaalisten mittareiden avulla tehon ja väännön käyttöä. Monitoiminäyttöä ohjaillaan BMW:n malleista tutulla säätöpyörällä. Säätöpyörän päällä on nyt myös hipaisupinta. Pinnalle voi piirtää sormella kirjaimia navigointiosoitteen löytymisen nopeuttamiseksi.428i:n nelisylinterinen TwinTurbo-moottori tuottaa tehoa 245 hv ja vääntöä 350 Nm. Huippunopeutta auto saavuttaa 250 km/h ja kiihdytys 0-100 kilometriin tunnissa onnistuu 5,8 sekunnissa.

Mallivalikoima kattaa versiot 420d, 420i, 428i, 435d ja 435i. Kaikki versiot ovat saataville myös nelivetoisina. Vuoden 2013 lopussa myynnissä olevien mallien hinnat lähtevät vajaasta 47 000 eurosta (420i). Koeajetun 428i A xDrive Coupén hinta on vähän päälle 64 000 euroa (hinnasto marraskuu 2013). Lisävarusteita koeajoautossa oli noin 7000 euron edestä.

Suorituskyky: 10

Alle kuuden sekunnin kiihtyvyys nollasta sataan on varsin mukava lukema ja 428i:llä kiihdytys tapahtuu hallitusti. Nelivedosta joutuu maksamaan hieman takavetoista enemmän, mutta rahalle saa myös vastinetta.

Mukavuus: 8,6

Urheiluistuimet tukevat joka suuntaan erittäin hyvin ja kahvikupillekin löytyy paikkansa. Hallintalaitteet ovat helppokäyttöiset eivätkä vaadi ohjekirjan esiin kaivamista. Takapenkille kulku on 185-senttiselle melko hankalaa. Jalkatilaa takamatkustajalle on kuitenkin riittävästi.

Luotettavuus: 8,6

Takuuta BMW myöntää uusille autoille kaksi vuotta ilman kilometrirajaa. Korin takuu on 12 vuotta ja maalin kolme. Turvallisuusvarustus on kattava.

Ajomiellyttävyys: 9,0

Ohjaustuntuma on erinomainen ja neliveto yhdessä kahdeksanvaihteisen automaattilaatikon kanssa tekee ajamisesta huoletonta. Autossa istutaan myös todella matalalla, joten tuntuma tiehen on myös huippuluokkaa. Näkyvyys autosta on perusajossa hyvä, mutta ahtaassa parkkihallissa pitkä viisto perä ja pitkähkö konepelti aiheuttavat hieman harmaita hiuksia. Onneksi on parkkitutka.Ulkonäkö: 10

Nelossarjan coupé on todella menevän näköinen auto, joka tuskin jättää ketään kylmäksi. Ilme huokuu menohaluja niin edestä sivulta kuin takaakin.

Polttoaineen kulutus: 7,7

BMW:n mukaan keskikulutus on 6,7 -litraa / 100 km, mutta koeajossa keskikulutus oli tasaisesti yli 10 litraa. Keskikulutusmittarin nollauksen jälkeen eco -asetuksella ajettu pätkä toi tuloksen 7,2-litraa /100 km. Autolla on siis mahdollista päästä lähelle ilmoitettua lukemaa, mutta se vaatii malttia, varsinkin kun on kyseessä urheilullinen coupé.

Valmistuslaatu: 10

Auto on hyvin viimeistelty ja käytetyt materiaalit tuntuvat laadukkailta.

Sisätilojen suunnittelu: 8,7

Mikään monikäyttöauto coupé ei luonnollisesti ole, mutta tavaratilaa on kuitenkin todella mukavasti ja takapenkkien selkänojat kaatamalla kulkee mukana jo paljonkin tavaraa.

Luokkansa paras: 9,8

BMW 4-sarjan pahin kilpailija lienee Audi A5 Coupé. Bemari ei kuitenkaan kalpene kilpakumppaniensa vierellä vaan tarjoaa erittäin vahvan vaihtoehdon coupé autojen ystäville.

Kokonaisarvio: 9,2


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin