Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo BMW X1 xDrive28i

BMW:n maastureista uusin ja pienin on X1. Pienin ei kuitenkaan tarkoita, että vähäpätöisin.
Koeajo BMW X1 xDrive28i

Koeajossa oli X1 -malliston kallein versio xDrive28i, johon oli kaiken varalta lyöty yli 20 000 euron edestä lisävarusteita, jotka myös tuntuvat ja näkyvät, niin ulkona kuin sisällä.

Yksi kalleimmista, mutta samalla parhaimmista lisävarusteista on ehdottomasti urheiluistuimet, reisitukineen ja sähkösäätöineen. Säätöihin kuuluu myös sivuttaistukien säätö, niin selälle kuin reisillekin, joten ihmisen koosta riippumatta, on mahdollista löytää hyvä ajoasento.

Takapenkkiläisillä ei ole yhtä hyvät oltavat, sillä istuinosa on takana todella matalalla. Tilaa kyllä on takanakin kohtalaisesti, mutta matala penkki rajoittaa mukavuutta aikuisilla matkustajilla. Lapset viihtyvät takana varmasti paremmin.

Takakontissakin on tilaa kohtuullisesti, perusasennossa tilaa on 420 litraa ja tarvittaessa kokoa voidaan kasvattaa aina 1350 litraan.

X1 -mallin ulkoinen ilme on koko X-malliston urheilullisin. Auton kokoon nähden konepelti on pitkä ja maski, bemarin munuaisineen ja ajovaloineen, kiukkuisen näköinen. Perästä pilkottaa tuplaputket, jotka eivät tässä mallissa ole mitkään koristetorvet.

Laatuvaikutelma on kauttaaltaan tasokas. Sisätilojen muotoilu ei sykähdytä, mutta mikään ei rämise ja kaikki tuntuu olevan kohdallaan. Tässä tapauksessa yksinkertainen on kaunista.

Tehopakkaus

Koeajettu auto oli varustettu malliston tehokkaimmalla koneella, 3-litraisella 6-sylinterisellä rivimoottorilla. Kyseinen moottori on malliston ainoa bensiinivaihtoehto. Huipputehoksi kone puhkuu 258 hevosvoimaa ja huippuväännöksi 310 Nm.

Auto kiihtyy valmistajan mukaan 0-100 km/h 6,8 sekunnissa ja koeajon perusteella lukema tuntuu pitävän paikkansa. Vakiona xDrive-nelivedolla varustettu auto etenee talven lumikeleissä, kitkarenkailla varustettuna, kuin sateisella kesäkelillä.

Polttoainetta kuluu yhdistetyssä ajossa valmistajan mukaan 9,4 litraa satasella ja CO2-päästöjä syntyy 219g/km. Koeajon aikana kulutus kuitenkin oli lähes 11-litraa sadalla.

Ajossa voimaa on vaikka muille jakaa ja normaalit ohitustilanteet ovat vain herkullisia suupaloja tälle moottorille. Tässä mallissa vakiona oleva automaattivaihteistokin toimii mukavasti ja vastaa kaasunpainamiseen viiveettä.

Tuntuma

X1 on ajo-ominaisuuksiltaan tyypillinen bemari. Jämerä ja vakaa kuvaavat ajettavuutta hyvin. Nopeuden mukaan säätyvä servotronic -ohjaus on luontevan tuntuinen ja hintaansa nähden oiva lisävaruste (260 euroa). Kokemus ilman servotronicia varustetusta X1-mallista on että erityisesti hitaammissa nopeuksissa se on raskas, ja auto jää hieman kaartelemaan keskialueen tahmeuden vuoksi. Suuremmissa nopeuksissa ja tiukemmissa mutkissa ohjaus tuntuu raikkaammalta.

Jousitus on jäykkä olematta kuitenkaan liian kova. 3-sarjan alusta tuntuu toimivan myös tässä korissa laadukkaasti, vaikka kallistelua jonkin verran esiintyykin.

Suorituskyky: 9,6

3-litrainen bensakone vie autoa urheilullisella otteella kaikissa tilanteissa.

Mukavuus: 8,4

Etumatkustajat viihtyvät hyvin, mutta takapenkki sopii mataluutensa takia paremmin lapsille

Luotettavuus: 8,8

Laadukkaan tuntuisesti tehdylle autolle luvataan kahden vuoden takuu ilman kilometrirajoitusta. Korin takuu on 12 -vuotta ja maalipinnan 3 -vuotta. Tiepalvelu 5 -vuotta. Euro NCAP törmäystestissä X1 sai täydet viisi tähteä.

Ajomiellyttävyys: 8,7

Hyvin hiottu alusta on onnistunut mukavuuden ja tukevuuden kompromissi. Ohjaus toimii sitä paremmin, mitä kovempaa mennään.

Ulkonäkö: 8,8

Sporttisen menevän näköinen katumaasturi, joka näyttää isommalta kuin on.

Polttoaineen kulutus: 7,4

xDrive28i kuluttaa valmistajan mukaan 9,4 litraa sadalla, mutta todellisuudessa pitkälti yli kymmenen litraa. Tehoon nähden se ei toki ole paljon, mutta verraten tehokkaimmalla dieselillä kulutus tippuu alle 7-litran.

Valmistuslaatu: 9,0

Laadukkaat materiaalit ja viimeistellyn oloiset sisätilat miellyttävät.

Sisätilojen suunnittelu: 7,7

Etupenkillä tilaa on riittävästi joka puolella ja auto tuntuu luokkaa isommalta, mutta takapenkillä istuva ei voi sanoa samaa. Takapenkillä lastenistuimella istuva kolmevuotias ylettyy vaivatta potkimaan etupenkin selkänojaa, jos siis aikuinen aikoo etupenkillä istua.

Luokkansa paras: 9,0

Hyvin hinnoiteltu X1 heittää kovan haasteen kilpailijoilleen lähtöhintaisilla versioillaan. Koeajossa olleen erikoisvarustellun X1 -mallin hinta lisävarusteineen on tosin lähes 83 000 euroa, joka on tämän kokoluokan autosta jo aikamoinen summa. Ilman lisävarusteita hinta on vajaa 60 000 euroa.

Kokonaisarvio:8,6

Autoesittelyyn ja lisäkuviin tästä.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin