Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Chevrolet Malibu 2.0 D LTZ 2013

Vuoden 2012 loppupuolella Suomessakin myyntiin tulleen Chevrolet Malibun piirteisiin on merkin mukaan otettu parhaita piirteitä klassisista Chevrolet-malleista. Malibu korvasi Chevroletin mallistossa Epican ja on nyt merkin Euroopan lippulaiva.
Koeajo Chevrolet Malibu 2.0 D LTZ 2013

Etuvetoisen auton keula on voimakas rusetilla kahtia jaettuine jäähdyttäjän säleikköineen. Kylkilinja on niin ikään vahva nousten loivasti ylöspäin perään päin mentäessä. Takaa Malibu on saanut vaikutteita Camarosta.

Sisällä kuljettaja ja etumatkustaja ovat omissa osastoissaan, sillä kojelauta on muotoiltu kaksiosaiseksi. Kojelaudan keskellä on kookas seitsemäntuumainen kosketusnäyttö, joka nousee nappia painamalla ylös ja paljastaa takaansa suuren säilytyslokeron. Kun puhelimen yhdistää järjestelmään Bluetoothilla voi puhelimen kätevästi säilöä juuri tähän lokeroon. Monitoiminäytön käyttö on suomenkielisten valikoiden ansiosta hyvin helppoa, eikä vaadi ohjekirjan esiin kaivamista.



Heti koeajon aluksi Malibu yllätti. Eihän auton alusta olekaan jenkkityylinen pehmeä, vaan oikeastaan aika kova. Malibua tehdään Pohjois-Amerikan lisäksi Kiinassa ja Etelä-Koreassa. Suomeen autot tulevat juuri Etelä-Koreasta. Alustan kovuus johtuu Opel Insignian perusrakenteesta. Ohjaus on aluksi turhan kevyen oloinen, mutta pidemmänpäälle siitä löytyi myös riittävää tunnokkuutta. Suomeen Malibut tulevat aina automaattivaihteisina. Vaihteita laatikossa on kuusi ja vaihteita voi vaihtaa myös manuaalisesti aika erikoisella tavalla, nimittäin vaihdekepin päässä olevista plus ja miinus napeista.



Malibu on pitkä ja massiivisen oloinen auto. Pitkä akseliväli tekee autosta vakaan kulkijan, ja auto onkin kuin tehty taittamaan pitkää matkaa. Etupenkki säätyy sähköllä haluttuun asentoon helposti ja kun penkissä on muistitoiminto niin kertasäätö riittää, vaikka kuljettajia olisi perheessä useampikin. Reisituen puute hieman varjostaa muuten mukavan oloisia jakkaroita. Takana tilaa on varsin hyvin ja myös matkustajat taittavat matkaa mukavasti.

Dieselmoottorinen Malibu on terävää kiihdytysmelua lukuun ottamatta hyvin hiljainen. Talven jäljiltä alla pyörivät kitkarenkaat, eikä rengasmelua juuri kuulu. Näkyvyys eteen on ainakin pidemmälle kuljettajalle hyvä. Taakse sen sijaan näkymä on melko rajoittunut johtuen perän muotoilusta ja pienestä takaikkunasta. Isot sivupeilit ja parkkitutkat auttavat takanäkyvyyden rajallisuudessa. Auton kiihtyvyys ei ole mikään räjähtävä, mutta ei hitaimmastakaan päästä. Kiihdytys onnistuu riittävän hyvin ja ohitustilanteet hoituvat helposti.



Koeajetun Chevrolet Malibun voimanlähteenä oli 2,0-litrainen dieselmoottori, joka tuottaa tehoa 160 hv ja 350 Nm. Auto kiihtyy 0-100 km/h 9,7 sekunnissa ja huippunopeudeksi ilmoitetaan 210 km/h. Koeajoauton hinta on 43 060 euroa.

Suorituskyky: 8,3

2-litrainen dieselmoottori tarjoaa Malibun kokoiselle autolle riittävän tehon. 6-vaihteinen automaattivaihteisto vaihtaa hieman hitaasti, mutta reilummalla kaasun polkaisulla ohituskin onnistuu varsin mukavasti.

Mukavuus: 8,6

Malibun istuimet ovat muuten hyvät, mutta pitkäjalkainen kaipaisi lisää reisitukea. Takana matkustustilaa on mukavasti. Vakiovarustus on kaiken kattava ja lisävarusteet ovat lähinnä ulkonäköön liittyviä.

Luotettavuus: 8,3

Turvallisuus on nykyaikaisella tasolla. Malibun takuu on 3 vuotta tai 100 000 kilometriä. Puhkiruostumattomuustakuu on 6-vuotta.

Ajomiellyttävyys: 8,4

Kevyestä ohjauksesta löytyy myös tunnokkuutta. Alusta on yllättäen jäykähkö. Näkyvyys taakse ei ole paras mahdollinen. Näyttövalikot ovat suomenkieliset ja näyttö helppokäyttöinen.

Ulkonäkö: 8,8

Malibu on ulkoa muhkean amerikkalaisen näköinen suuri sedan. Sisätilat ovat tyylikkäät ja huomio kiinnittyy mustiin nahkapenkkeihin.

Polttoaineen kulutus: 8,2

Polttoaineen kulutus oli koeajon aikana lukittunut 6,7 -litraan / 100 km. Keskikulutus oli siis 0,7-litraa virallista lukemaa suurempi.

Valmistuslaatu: 8,5

Auton sisäpinnoissa on käytetty runsaasti muovia, mutta tunnelma on silti asiallisen viimeistellyn oloinen.

Sisätilojen suunnittelu: 8,3

Tavaratilaa on sedaniksi varsin mukavasti lähes 550-litraa. Takapenkit kaatuvat kahdessa osassa.

Luokkansa paras: 8,7

Malibu on suuri ja hyvän näköinen sedan, jolla on mukava taittaa pidempääkin matkaa. Se on monia vastaavasti varusteltuja kilpailijoita edullisempi vaihtoehto, joka ei kuitenkaan tunnu eikä näytä kilpailijoitaan edullisemmalta.

Kokonaisarvio: 8,4


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin