Koeajo Ford Focus 1.6 (125 hv) Trend | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Ford Focus 1.6 (125 hv) Trend

Focuksen suunnittelussa on selkeästi panostettu nuorekkuuteen ja jämäkkään ajotuntumaan. Jousitusmukavuus ei ole luokan parhaimmiston tasolla.
Koeajo Ford Focus 1.6 (125 hv) Trend

Isot esteet ylittyvät siististi, mutta pienemmät töyssyt saavat aikaan odotettua suurempia tärähdyksiä. Focus reagoi terävästi ohjausliikkeisiin ja se onkin parhaimmillaan mutkatiellä. Ajamisen iloa Focus tarjoaakin kilpailijoita enemmän.

Melutasoa on selvästi parannettu edelliseen malliin verrattuna, mutta karkealla pinnalla melua on edelleen enemmän kuin kovimmissa kilpailijoissa. Kääntöympyrä on tavanomaista suurempi.

1,6-litraisen bensamoottorin 92-kilowattinen (125 hv) versio on suorituskyvyltään perinteinen 1,6-litrainen. Eteneminen on vaivatonta, mutta ahdettujen moottorien jälkeen se tuntuu vaisulta.

Sisustus jättää rauhattoman ja ylimuotoillun ensivaikutelman, mutta pienen perehtymisen jälkeen hallintalaitteet ovat toimivat. Focuksen halvin Trend-varustelu on hieman luokan normaalia perustasoa korkeampi. Vakiona on mm. vakionopeussäädin, manuaali-ilmastointi ja ajotietokone. Lisävarustevalikoima on poikkeuksellisen runsas.Sisätilojen suuruus ei ole ollut kehittelyssä päällimmäisenä prioriteettina. Takaistuimella onkin polvitilaa niukemmin kuin edeltävässä mallissa. Istuimet ovat tavanomaista paremmat niin edessä kuin takana. Tavaratila keskimääräistä suurempi ja käytettävyydeltään hyvä.

Suorituskyky: 7,9

1,6-litrainen on toimiva perusmoottori, joka ei kykene kilpailemaan ahdettujen moottorien kanssa.

Mukavuus: 8,2

Takaistuintilat ovat etenkin polvitilan osalta melko niukat. Istuimet ovat hyvät niin edessä kuin takana. Trend-varustelu sisältää olennaisimmat varusteet ja lisävarusteita on runsas valikoima kohtuullisin hinnoin.

Luotettavuus: 7,6

Törmäysturvallisuus on ajanmukainen. Luotettavuuden voi oletta olevan keskitasoa.

Ajomiellyttävyys: 8,4


Ajo-ominaisuudet ovat luokkansa parhaimmistoa. Erityisesti ohjaus on mainio. Jousitus on jämäkkä eikä kaikissa tilanteissa kovin mukava. Melua on keskimääräisesti. Kääntöympyrä on suuri.

Ulkonäkö: 8,8


Muotoilu on tuore ja nuorekas niin ulkona kuin sisällä.

Polttoaineen kulutus: 8,5

Kulutus on luokan bensaversioiden joukossa keskitasoa.

Valmistuslaatu: 6,5

Laatuvaikutelma on keskinkertainen ja kovamuovia on melko paljon.

Sisätilojen suunnittelu: 8,0

Tavaratila on hieman keskimääräistä suurempi.

Luokkansa paras: 9,3

Focus on ominaisuuksiltaan kilpailukykyinen, mutta tähdätty nuorekkaalle ostajakunnalle, joka ei kuitenkaan tarvitse suuria tiloja. Hinnat ovat luokan kalliimmasta päästä.

Konaisarvio: 8,1

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.

Autoesittelyyn ja lisäkuviin tästä.

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin