Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Ford Mondeo 2.0 Ghia Wagon

Mondeo jakaa perusrakenteensa uuden Volvo V70:n kanssa ja myös mitoiltaan serkukset ovat hyvin lähellä toisiaan. Yllättäen Mondeon korimalleista sedan on pisin.
Koeajo Ford Mondeo 2.0 Ghia Wagon

Mondeon moottorivalikoima on laaja. 1,6-litraisista bensakoneita oli aluksi useampi, mutta parhaillaan myynnissä on vain 120 hevosvoimainen versio. Pääosa bensakoneisten myynnistä keskittyneekin 2,0-litraiseen. Sen yläpuolelta löytyy Volvon 5-sylinterinen 2.5T sekä 2,3-litrainen, jonka saa vain automaattivaihteisena. Dieseleitä on tarjolla kaksi 1,8-litraista ja kaksi 2,0-litraista. 2,0-litraisista pienitehoisemman saa vain automaattina. Fordilla automaattiversioiden määrä on jostakin syystä perinteisesti hyvin rajallinen eikä nytkään tarjolla ole kuin kaksi vaihtoehtoa. Tehokkaimman bensa- ja dieselmoottorin yhteydessä manuaalivaihteisto on 6-vaihteinen.

Koeajettu 2,0-litrainen bensamoottori on tuttu Mazda-sukuinen, teholtaan 107 kW/145 hv. Moottori on hyvin paikallaan Mondeonkin keulalla. Voimaa löytyy kuitenkin enintään keskitasoisesti kokoluokan 2,0-litraisiin verrattuna. Käytännössä suorituskyky on hyvin lähellä edellisen Mondeon 1,8/110 hv moottoria.

Hydraulisesta tehostuksesta huolimatta kevyt ohjaus ei tarjoa aivan yhtä hienoa tuntumaa kuin edeltävässä mallissa. Ohjautuvuus mutkissa on kuitenkin auton kokoon nähden ketterää ja kallistelu vähäistä. Suuntavakavuus on moitteetonta ja tältä osin Mondeo tarjoaa ison auton tuntua. 

Jousituksen viritys on onnistunut hyvin. Myös jousitus antaa tunteen isosta ja laadukkaasta autosta. Suuriinkin heittoihin voi ajaa reippaalla vauhdilla ja jousitus selvittää tehtävänsä. Pienet epätasaisuudet jousitus suodattaa hyvin.

Melutasossa on tapahtunut merkittävää kehitystä edeltävään malliin verrattuna. Kilpailijoihin verrattuna on siirrytty keskitason alapuolelta lähelle kärkeä. Kiihdytyksissä kuuluu tuttu moottorin ääni. Rengasmelu pysyttelee kohtuullisella tasolla.

Suorituskyky: 7,2

Voimaa ei Mondeon 2,0-litraisesta löydy aivan yhtä hyvin kuin kilpailijoiden vastaavista.

Mukavuus: 8,5

Takaistuintilat ovat luokan parhaat. Myös istuinten muotoilu on onnistunut hyvin. Ghia-varustelu on varsin kattava.

Luotettavuus: 7,7

Turvallisuus on luokan kärkitasoa. Luotettavuus jää keskitasolle.

Ajomiellyttävyys: 8,3

Ajo-ominaisuudet ovat luokan parhaimmistoa. Myös jousitus on onnistunut yhdistelmä jämäkkyyttä ja mukavuutta. Kääntöympyrä on suuri ja näkyvyydessä on puutteita.

Ulkonäkö: 8,4

Muotoilu on moderni, joskin hivenen liika konstaileva. Sisustus on myös tyylikäs.

Polttoaineen kulutus: 8,2

Kulutus on samaa luokkaa kuin kilpailevissa 2,0-litraisissa. Huoltokustannukset ovat kohtuulliset.

Valmistuslaatu: 7,5

Viimeistely on kohtalaisen hyvä, mutta materiaalit osittain halpoja.

Sisätilojen suunnittelu: 8,7

Tavaratila on eräs luokan suurimmista, vaikka viisto katto madaltaa tilaa.

Luokkansa paras: 9,0

Mondeo on luokkansa suurimpia niin kooltaan kuin ominaisuuksiltaan.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin