Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Honda CR-V 2.0 Lifestyle 2013

Neljänteen sukupolveen siirtynyt Honda CR-V on ulkomitoiltaan jopa hieman pienentynyt edeltäjästä. Korkeutta on 30 mm vähemmän. Sisällä tunnelma on avara.
Koeajo Honda CR-V 2.0 Lifestyle 2013

Takapenkillä on kohtalaisesti tilaa jopa kolmelle matkustajalle. Tässä auttaa osaltaan keskitunnelin puuttuminen. Niin pääntilaa kuin polvitilaa on runsaasti. Istuin on lautamaisista muodoistaan huolimatta melko mukava. Istuin on sijoitettu korkealle, mutta silti lattia tuntuu olevan hieman korkealla ja reisituki jää vajaaksi. Ovet aukeavat reilusti.

CR-V:n ajettavuus on yllätyksetön. Ohjaustehostin on sähköinen ja ohjaustunto on laimeaa, mutta suuntavakavuus uraisellakin tiellä on hyvä. Hieman on tunnistettavissa Civicmäistä yliherkkää reagointia pieniin ohjausliikkeisiin. Kaarrekäytös on korkeudesta huolimatta varsin henkilöautomainen. Pitkille maantietaipaleille löytyy joka tapauksessa parempiakin kulupelejä samasta hintaluokasta.Jousitus on pehmeähkö. Mukavuus on kilpaileviin katumaastureihin verrattuna useimmissa ajotilanteissa hyvä. Esimerkiksi rautatiekiskojen ylityksessä ja muissa terävissä poikittaissaumoissa tärähdys on kuitenkin odotettua suurempi.

Kitkarenkailla varustettuna melutaso oli varsin alhainen. Moottori surisee terhakkaasti, mutta sen ääni on eristetty sopivan hyvin.

Vaihdevipu on korkealle sijoitettuna hyvin käsillä, mutta sen liikerata vaatii hieman tottumista. Säilytyslokeroita on runsaasti, mutta niiden tilaa ei ole käytetty maksimaalisen tehokkaasti. Etuovien lokeroissa on tyylikäs valaistus. Automaattilämmitys ei ainakaan pikkupakkasessa kytkenyt tehopuhallusta päälle lämmitykseen, vaan käyttäytyi edeltäjää asiallisemmin.

Takapilarit ovat leveät, mikä heikentää näkyvyyttä takaviistoon. Eteen näkyvyys on hyvä ja ulkopeilit ovat suuret. Auton ulkopinnoissa uloimpana ovat joka suunnassa käytännöllisesti mustat muoviosat. Kääntöympyrän halkaisija on kilpailijoihin verrattuna kohtuullisen pieni.

Koeajetussa autossa oli 2.0-litrainen (155 hv) bensamoottori ja manuaalivaihteisto. Moottori on kierroskone, joka tuntuu normaaleilla kierroksilla vaisulta. Suorituskyky jää 1,6-litraisten perheautojen tasolle. Nelivetojärjestelmän hidas reagointi etupyörien luistoon on ollut CR-V:n huonoja puolia. Tätä on nyt parannettu sähköpumpun avulla. Liukkaan kelin puuttuessa tämä jäi todentamatta. Edelleen tarjolla on myös 2,2-litrainen diesel (150 hv). Molemmat moottorivaihtoehdot saa 6-vaihteisella käsivaihteistolla tai 5-vaihteisella automaatilla. Varustetasoja on viisi: S, Comfort, Elegance, Lifestyle ja Executive. Ensimmäistä kertaa CR-V:stä on tarjolla myös pelkästään etuvetoinen versio.Suorituskyky 6,9

2,0-litraisella bensamoottorilla CR-V jättää hieman laiskan vaikutelman ja vaatii kierrosten käyttöä.

Mukavuus 7,8

CR-V:n takaistuimella on tilaa suurillekin matkustajille, kohtalaisesti myös kolmelle. Istuimet ovat kohtalaisen hyvät. Varustelu on tavanomainen.

Luotettavuus 7,8

Törmäystestiin CR-V ei ole vielä ehtinyt. Luotettavuus voidaan arvioida melko hyväksi, mutta ruosteenesto ei ole parhaimmistoa.

Ajomiellyttävyys 8,1

Ajo-ominaisuudet ja jousitusmukavuus jäävät jälkeen henkilöautoista ja ohjaus on hieman tunnoton. Xenon-valot ovat tehokkaat.

Ulkonäkö 7,3

Ulkomuodosta on kadotettu edellisen mallin sirous, mutta sisustus on melko tyylikäs.

Polttoaineen kulutus 7,4

Kulutus on suurehko ja myös huoltokustannukset nousevat keskitasoa korkeammiksi.

Valmistuslaatu 8,5

Sisustus on viimeistelty asiallisesti, mutta materiaalit ovat osittain halpoja.

Sisätilojen suunnittelu 9,5

Tavaratila on suuri. Säilytyslokeroita on runsaasti.

Luokkansa paras 8,5

CR-V:n ominaisuudet eivät aivan pysy mukana kilpailijoiden kehityksessä. Keskitason vain lievästi ylittävillä ominaisuuksilla hinnan pitäisi olla halvempi.

Kokonaisarvio 8,0


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin