Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo: Kia Niro Plug-in - edullisemman pään pistokehybridi

Pistokkeesta ladattavalle Kia Niro Plug-in -hybridille luvataan jopa 58 kilometrin toimintamatka sähkön voimin.
Koeajo: Kia Niro Plug-in - edullisemman pään pistokehybridi

Todellisessa ajossa sähköllä ei pääse luvattuun lukemaan, mutta leudossa talvisäässä yli 40 kilometrin todellinen toimintamatka riittää kattamaan monen autoilijan päivittäisen tarpeen. Erityisen mielenkiintoiseksi automallin tekee myös 36 166 euron lähtöhinta, jolla Niro Plug-in ei ole markkinoiden edullisin pistokehybridi, mutta crossoverin korkeus miellyttänee tiettyä asiakaskuntaa.

Koeajoimme automallista Business Premium -varusteltua versiota, joka maksaa 40 130 euroa. Edullisempiin mallivaihtoehtoihin verrattuna Business Premium tuo lisää muun muassa kuolleenkulman varoitusjärjestelmän, led-ajovalot, avaimettoman käynnin autoon, suuremman kosketusvärinäytön sekä paremman audiojärjestelmän.

Kia Niro Plug-in

Huomionarvoista on se, että jo edullisin LX-varustetaso pitää sisällään laajan määrä käyttökelpoisia varusteita kuten aktiivisen kaistavahdin, pysäköintitutkan taakse, mukautuvan vakionopeudensäätimen ja automaattisen ilmastoinnin. LX-tasoa seuraava EX lisää autoon muun muassa tutkat myös eteen, peruutuskameran, Apple CarPlay-järjestelmän sekä istuimien puolinahkaverhoilun, joka osoittautuikin mukavaksi vaihtoehdoksi.

Lataaminen yllättävän vaivatonta

Niron pieni mutta yllättävä ominaisuus on Coasting Guide -toiminto, joka osaa lukea navigointitiedoista tulevat risteykset ja kehottaa ääni- ja kuvamerkin kanssa nostamaan jalan sopivassa kohdassa pois kaasulta optimaalisen rullauksen ja energian talteenoton saavuttamiseksi.

Kia Niro Plug-in

Positiivinen yllätys on lisäksi auton ajoakun lataamisen kohtuullinen rivakkuus jopa hitaasta taloyhtiön lämpötolpasta. Monesti erityisesti kerrostaloyhtiöiden lämpötolpissa on kahden tunnin ajastus, jolloin hybridi- ja sähköauton lataus ei ole mielekästä ilman tolppaan tehtäviä muutostöitä. Niron kohdalla yhdellä kahden tunnin latauksella akun saa noin puoliväliin. Akun saa näin ollen suunnilleen täyteen, jos ajastinta jaksaa käydä kääntämässä yhden kerran.

Hieman ikävämpi havainto puolestaan on se, että ainakin talvisissa olosuhteissa Niron polttomoottori hörähtää väkisin käymään liikkeelle lähdettäessä ja sammuu vasta moottorin lämmettyä. Lyhyessä kaupunkiajossa sähköajon hyödyistä ei siis pääse täysimääräisesti nauttimaan.

Pidemmässä maantieajossa auton kulutus nousi 4-5 litran väliin sadalla kilometrillä. Lukemaa voi pitää varsin hyvänä korkeakoriselle crossoverille.

Kia Niro Plug-in -mallin hybridijärjestelmä toimii käytännössä niin, että kolme neljäsosaa akusta on hyödynnettävissä täysin sähköiseen ajoon, viimeisen neljäsosan saavutettua auto käyttäytyy kuten perinteinen hybridiauto. Akun varausta ei päästetä näin ollen missään vaiheessa tyhjenemään täysin.

Laadukkaan auton tuntua

Ajettavuudeltaan Kia Niro Plug-inissä on suuren ja laadukkaan auton tuntua. Auto ottaa tien epätasaisuudet miellyttävästi vastaan ja osaltaan ajoakun paino saattaa tehdä oman lisänsä vakaaseen menoon. Sama on tullut havaittua myös monen muun hybridiauton kanssa.

Erityisesti Kia Niron hinta huomioiden sisätilat ja materiaalivalinnat tuntuvat laadukkailta.

Niron hybridijärjestelmä tuottaa suurimmillaan 141 hevosvoiman tehon ja 265 Nm:n väännön. Auto kiihtyy vaivattoman tuntuisesti niin kaupunkiliikenteessä kuin maanteilläkin.

Onko lataushybridi kannattava ostos?

Kia Niro asettuu hinnaltaan sellaiseen luokkaan, että vastaavanhintaista perinteistä polttomoottoriautoa harkitsevan kannattaa vakavasti pohtia, kannattaisiko valinnan osua kuitenkin ladattavaan hybridiin.

Bensiinihybridin kulutusta voisi verrata dieselautoon, ilman vuosittaista käyttövoimaveroa. Alhaisiin käyttökuluihin pääsee hyödyntämällä latausta kotona sekä kauppakeskusten ilmaisilla latauspisteillä.

Noin 40 000 euron hintaluokassa alkaa olla jo todella runsaasti vaihtoehtoja erimerkkisistä ja kokoisista autoista sekä eri käyttövoimista. Ladattavat hybridit eivät maksa itseään takaisin alhaisempina käyttökuluina, ainakaan auton ensimmäiselle ostajalle. Toisaalta oman arvon voi laskea myös sille, että taajamapainotteisessa liikenteessä pystyy ajamaan aiempaa puhtaammilla lähipäästöillä ja sähkömoottorin tarjoama lisävoima tuo ajoon vaivattomuutta.

Pistokkeesta ladattava Kia Niro Plug-in on periaatteessa Kia Niro hybridin laajennettu malli suuremmalla ajoakulla, joten tämän kokoluokan autoa harkitsevan kannattaa tutustua myös perinteiseen hybridiversioon. Onhan se noin 8500 euroa pistokehybridiä edullisempikin. 

Katso koeajoauton tekniset tiedot

Katso myytävät Kia Niro vaihtoautot ja uudet autot.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin