Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Mercedes-Benz SLK 200 BE A 2013

Mercedes-Benz esitteli kolmannen sukupolven SLK:n vuonna 2011. Auton muotoilu muuttui huomattavasti edeltäjään nähden niin ulkoa kuin sisältä. Samalla SLK:n aerodynamiikka parani ja kulutus laski. Tänä vuonna koeajoon järjestyi 135 hevosvoimainen SLK 200 BE A.
Koeajo Mercedes-Benz SLK 200 BE A 2013

SLK:lla ajamisessa paljon huomiota kiinnittyy start/stop-järjestelmään, jota ei voi tilapäisesti ohittaa painamalla jarrua vain kevyesti. Siitä eroon pääsemiseksi ainoa mahdollisuus on käyttää nappia aina käynnistyksen jälkeen. Se sammuttaa moottorin jonossa ryömittäessä auton vielä liikkuessa. Liikkeelle lähdettäessä moottori käynnistyy hyvin nopeasti ja pehmeästi. Nykäyksen sen sijaan saattaa aiheuttaa se, että automaattivaihteiston ryömintäominaisuus on voimakas, ja auto lähtee reippaasti liikkeelle jo ennen kaasun painamista.

Koeajetun perusversio 200:n 1,8-litraisessa bensaturbossa tehoa on 135 kW/184 hv. Automaattivaihteistolla varustetussa koeajoautossa pienitilavuuksisen moottorin alaväännön puute ei muodostunut ongelmaksi, mutta ripeäksi lähtijäksi SLK 200:aa ei voi kehua. Ohitukseen reippaasti lähdettäessä vaihteisto pudottaa turhankin monta pykälää alaspäin. Muilta osin 7-vaihteinen vaihteisto toimii miellyttävästi. Kiihtyvyydeksi 0-100 km/t ilmoitetaan 7,0 s ja huippunopeudeksi 237 km/h. Yhdistetty kulutus on merkin mukaan 6,1 l /100 km ja CO2-päästöjä syntyy 142 g/km.SLK:n kori tuntuu jäykältä. Ohjaus on varsin nopea ja kaupunkiajossa hivenen raskas. Puutteellinen palautus vaatii toteuttelua. Maantiellä ohjaustunto on kiitettävä. Akselivälin lyhyyteen nähden SLK on yllättävän suuntavakaa. Vakiojousitus maltillisiin renkaisiin yhdistettynä antaa lähes C-sarjan tasoisen jousitusmukavuuden. Lisää jämäkkyyttä kaipaaville on tarjolla urheilualusta tai ajodynamiikkapaketti, jossa on säädettävä iskunvaimennus ja ajonopeuden mukaan säätyvä ohjaustehostus. Ajokokemuksessa negatiivisinta on melko voimakas rengasmelu. Moottorin ääntä SLK:ssa johdatetaan tiettyjen taajuuksien osalta tahallaan matkustamoon ja nelisylinteriseksi moottori kuulostaakin hyvältä.

Sisustus on laadukkaampi kuin monessa muussa sportissa. Etupinnaltaan pysty kojetaulu on persoonallinen ja näyttävät tuuletussuuttimet tuovat urheilullisuutta. Myös näyttöjen grafiikat sopivat SLK:hon kuin nenä päähän toisin kuin ylellisempiin Mercedeksiin. Käyttöjärjestelmän säätöpyörä on mainiosti käsillä, ja katon käyttökytkimien suojana oleva kansi tarjoaa tuen säätöpyörää käyttävälle kädelle. Käyttöjärjestelmä on hyvin selkeä. Mercedekselle tyypillinen ergonomiavirhe on toimintojen keskittäminen vasemmalla sijaitsevaan viikseen, jossa esim. pyyhinten käyttö edellyttää käden irrottamisen ratista. Toinen antiikkisuus on kojetaulun alle vasemmalle sijoitettu seisontajarru. Myös automaattivaihteiston vivussa voisi jo vähitellen luopua sivuheiluttelutarvetta aiheuttavasta kulissimaisuudesta. Säilytystilaa voisi matkustamossa olla hieman runsaammin.SLK on helppo auto, jonka ajaminen ei tuota kenellekään ongelmia ja joka sopii mainiosti ympärivuotiseen arkiajoon. Urheiluautoa kaipaaville löytyy samastakin hintaluokasta menevämpiä vaihtoehtoja.

Koeajetun SLK 200 BE A:n suositushinta Suomessa on 61 750,86 €.

Suorituskyky: 8,6

Moottori on esimerkiksi C-sarjaan riittävä, mutta SLK ei ole tällä moottorilla urheilullinen.

Mukavuus: 6,6

Vakiovarustelu on melko niukka, mutta lisävarustevalikoima on runsas. Istuimet ovat hyvät.

Luotettavuus: 8,1

Turvallisuus on hyvää tasoa ja SLK on kärjessä monissa luotettavuustutkimuksissa. Takuuaika on lyhyt.

Ajomiellyttävyys: 8,1

Alusta on perusversiona mukava ja pienellä lisähinnalla saa jäykempää. Ajettavuus on ongelmatonta ja ohjaus hyvä. Rengasmelua on liikaa.Ulkonäkö: 8,7

Ulkonäkö on peruslinjoiltaan säilynyt samana pitkään, mutta uusi keula erottaa nykymallin edeltäjistä.

Polttoaineen kulutus: 7,5

Kulutus on keskinkertainen ja huoltovälit pitkiä.

Valmistuslaatu: 9,0

Sisustus on viimeistelty laadukkaasti ja materiaalit ovat tasokkaita.

Sisätilojen suunnittelu: 5,7

Tavaratila on tässä autoluokassa tyydyttävä. Säilytystiloja on matkustamossa niukasti.

Luokkansa paras: 8,7

SLK on helppo ja ominaisuuksiltaan sivistynyt sportti kohtuulliseen perushintaan.

Kokonaisarvio: 7,9


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin