Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Volvo S60 D3 Momentum (2010)

Koeajossa ollut S60 D3 (163hv) antoi positiivisen vaikutelman. 400 Nm vääntö takaa hyvän suorituskyvyn ja moottorin ääni on selvästi miellyttävämpi kuin Volvon aikaisemmissa viitosdieseleissä.
Koeajo Volvo S60 D3 Momentum (2010)

Voimalinjan ongelmana on kuitenkin hidas reagointi pieniltä kierroksilta kiihdytettäessä. Pääsyyllinen tähän lienee perinteinen 6-vaihteinen automaatti, joka on toiminnaltaan jäänyt jälkeen uudemmista automaattiratkaisuista ja myös kilpailijoiden perinteisistä momentinmuuntimella varustetuista automaateista. Myös ilmoitetut kulutuslukemat ovat korkeammat kuin kilpailijoiden lupaukset saman tehoisille dieseleilleen.

Alustan virityksessä Volvo on saanut aikaan hienon tuloksen. Jousitus on merkittävästi edellistä mallia jämäkämpi, mutta mukavuus on silti matka-ajossa erinomainen. Kaupunkinopeuksissa terävät epätasaisuudet pääsevät hieman läpi. Ohjaus on myös onnistunut. Auto reagoi hyvin ohjausliikkeisiin ja mutkatiellä tuntuma on mallikas. Silti keskialueella on positiivisessa mielessä Volvomaista rauhallisuutta. S60 on selkeästi paremmin kotonaan maantiellä kuin kaupungissa.Melutaso on luokkansa parhaimmistoa. Rengasäänet on eristetty hyvin eivätkä edes karkeat pinnat lisää merkittävästi sointia. Moottorin ääni kuuluu voimakkaissa kiihdytyksissä, mutta niihin on tarvetta harvoin, sillä moottori on parhaimmillaan pienemmillä kierroksilla.

Näkyvyys ei ole S60:n vahvuuksia. Ikkunapinta-ala on pienehkö ja pilarit ovat Volvon tapaan paksuja. Vakavampi ongelma on kuitenkin jättimäinen kääntöympyrä.

Edessä tilaa on hyvin ja etuistuimet ovat erinomaiset, itse asiassa paremmat kuin isompien Volvojen nykymalleissa. Istuimet ovat reilusti mitoitetut ja sopivasti pehmustetut. Istuma-asento on melko matala. Ristiseläntuen säätöpyörä on ahtaassa raossa.

Suorituskyky: 7,9

2,0-litrainen viitosdiesel vääntää vahvasti, mutta automaattivaihteiston viiveet häiritsevät.

Mukavuus: 9,2


S60:n istuimet ovat markkinoiden parhaimmistoa. Takaistuimella tilaa on melko niukasti. Momentum-tasolla varustelu on runsas.

Luotettavuus: 8,5


Turvallisuus on luokan parhaimmistoa. Volvojen luotettavuus on yleensä keskitasoa.

Ajomiellyttävyys: 8,2

Ajo-ominaisuudet ovat hyvät, mutta urheilullisuutta hakeva ei löydä ohjauksesta aivan optimaalista tuntoa. Jousitus toimii maantiellä mainiosti. Melutaso on hieman alhaisempi kuin luokan saksalaisissa. Kääntöympyrä on erittäin suuri ja näkyvyys huono.

Ulkonäkö: 8,0

S60:n muotoilu on urheilullinen, mutta ei tyylipuhdas.

Polttoaineen kulutus: 8,3

Kulutus on hieman suurempi kuin luokan taloudellisimmissa dieseleissä. Huoltokustannukset ovat keskimääräistä korkeammat.

Valmistuslaatu: 9,5

Viimeistelystä voi antaa täyden kympin. Myös materiaalit ovat laadukkaita.

Sisätilojen suunnittelu: 7,3


Tavaratila ja lastausaukko ovat kovin pieniä. Sisätilojen suunnittelu on käytännöllistä.

Luokkansa paras: 9,5

S60 on eräs luokkansa parhaista autoista. Siinä on ison auton tuntua ja sopiva yhdistelmä urheilullisuutta ja mukavuutta.

Kokonaisarvosana: 8,5


Autoesittelyyn ja lisäkuviin tästä.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin