Koeajossa Audi A3 Sportback Ambition 1.4 TSFI 92 kW | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajossa Audi A3 Sportback Ambition 1.4 TSFI 92 kW

Koeajossa Audi A3 Sportback Ambition 1.4 TSFI 92 kW

Audi A3 sai faceliftin mallivuodelle 2009. Uudistukset olivat maltillisia. Ajovalot saivat uuden ilmeen ja ovat nyt Q5:n valojen kanssa samanlaiset. 3-ovinen malli sai pari senttiä lisää pituutta.

Moottorivaihtoehtoja on reilusti. Perusmalli on ahtamaton 1.6 litrainen 102 hevosvoimainen bensakone. Muut bensakoneet 3.2 litraista V6-moottoria lukuunottamatta ovat turboahdettuja. Pienin bensaturbo on koeajoautossa ollut 1.4 TSFI, joka sekin kuljettaa A3:sta varsin malliikkaasti. Muut bensaturbot ovat 1.8 TSFI ja 2.0 TSFI. Dieselin haluaville tarjolla on 105 hv 1.9 TDI tai 2.0 TDI, jonka teho on 140 tai 170 hv.

A3 on nykyisiin perheautoihin verrattuna melko matala ja myös luonteva istuma-asento edessä on matalahko. Etuistuimet ovat muotoilultaan hyvät ja pehmustukseltaan melko kovat. Saksalaisilla on taito tehdä istuimia, joissa on hyvä sivutuki, mutta tilaa leveämmällekin selälle. Keulan näkeminen kuljettajan paikalta edellyttää istuimen nostamista ylemmäksi. Muuten näkyvyys autosta on hyvä.

Ajo-ominaisuudet ovat joka suhteessa hyvät. Auto reagoi herkästi ja istuu kaarteissa tukevasti tiessä. Ohjaus on selkeästi paras sähköisesti tehostettu tähän mennessä. Tasoitusta hydraulisesti tehostettuihin verrattuna ei tarvitse enää antaa.  Myös suuntavakavuus on moitteeton. Ohjaus on kevyt ja kääntöympyrä on varsin pieni.

Suorituskyky: 8,3

1.4 TFSI:n suorituskyky on perusmoottoriksi erinomainen.

Mukavuus: 8,6

Takaistuintilat ovat melko hyvät kahdelle. Etuistuimet ovat hyvät, takaistuin matala. Vakiovarustelu on nykyään A3:ssakin varsin runsas ja lisävarustevalikoima kattava.

Luotettavuus: 7,2

Kolariturvallisuus ei ole nykymittapuun mukaan aivan ajanmukainen. Takuu on vain 2 vuotta.

Ajomiellyttävyys: 8,5

Ajo-ominaisuudet ovat luokan kärkeä, mutta jousitus päästää pieniä epätasaisuuksia liikaa läpi. Rengasmelua on enemmän kuin luokan parhaissa.

Ulkonäkö: 8,3

Muotoilu on sinänsä yksinkertainen, mutta miellyttää monia.

Polttoaineen kulutus: 8,8

Kulutus on luokan bensakoneisten pienimpiä. Huoltovälit ovat pitkät.

Valmistuslaatu: 8,4

Viimeistely on erinomainen, mutta verhoilu tavanomainen.

Sisätilojen suunnittelu: 7,7

Tavaratila on kooltaan normaalikokoa luokassaan.

Luokkansa paras: 9,0

Ominaisuudet ovat korkealuokkaiset, mutta myös hinta on korkea.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin