Koeajossa Audi A4 2.0 TDI 105 kW Business | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajossa Audi A4 2.0 TDI 105 kW Business

Audi A4 on kehittynyt olemassaolonsa ajan tasaisin askelin. Jopa muotoilussa on edelleen samoja piirteitä kuin vuonna 1987 esitellyssä Audi 80:ssa.
Koeajossa Audi A4 2.0 TDI 105 kW Business

Tämänkertaisessa uudistuksessa on kuitenkin kysymys tavanomaista suuremmista uudistuksista. A4 on kuitenkin hyvin pitkälle sama auto kuin coupe-sisarensa A5, joka esiteltiin jo vajaata vuotta aikaisemmin.

A4:n ensimmäiset tarjolla olevat  moottorit ovat 1.8 TFSI:tä (118 kW/160 hv), 3.2 FSI (195 kW/265 hv) sekä dieselit 2.0 TDI:tä (105 kW/143 hv), 2.7 TDI (140 kW/190 hv) ja 3.0 TDI (176 kW/240 hv). 1.8 TFSI on uutta moottoriperhettä edustava ahdettu bensakone, joka on esitelty viimeisen vuoden aikana jo muutamiin konsernin malleihin. Sen kulutus on uudeksi moottoriksi yllättävän suuri. 2.0 TDI on uuden sukupolven common rail -diesel, joka on merkittävästi aikaisempaa hiljaisempi käyntiääneltään. Myös veto-ominaisuudet ovat parantuneet. Vääntölukemat ovat kuitenkin ennallaan samoin kuin ilmoitetut kulutus- ja suorituskykylukemat. Tässä mielessä Audi ei pysy kehityksen mukana, sillä kilpailijoilla suorituskyvyn ja kulutuksen kehitys on nopeaa.

Koeajettu 2.0 TDI on ominaisuuksiltaan miellyttävä, kunhan pysytään yli 1500 r/min kierroslukualueella. 6-vaihteisen vaihteiston kanssa on kuitenkin melkoisesti puuhaa, jos täyden suorituskyvyn haluaa hyödyntää. Tämän moottorin yhteyteen saa portaattoman Multitronic-vaihteiston melko kovaan 3100 euron lisähintaan. Hyvää suorituskykyä haluavalle olisi paikallaan myöhemmin tuleva saman moottorin 170-hevosvoimainen versio, sillä 2,7-litrainen diesel lisää melkoisesti kulutusta ja etenkin hintaa.
A4:n merkittävimmät edistysaskeleet on otettu ajo-ominaisuuksissa, joista ei löydy pienintäkään moitteen sijaa. Ohjaus on tarkka, suuntavakavuus moitteeton ja kaarrekäytös esimerkillistä. Outona piirteenä on keulan hakeminen sivusuunnassa reippaassa kiihdytyksessä liukkaalla pinnalla. Ratissa ei tunnu vetelyä, mutta keula lipsuu. Tällaista ei esiinny A6:ssa.

Koeajetussa autossa oli valitettavasti urheilualusta ja 17" pyörät. Tämä yhdistelmä pilaa ajomukavuuden. Menossa on mukana jatkuva nypytys tyypillisellä suomalaistiellä, joka muilla autoilla tuntuu tasaiselta. Audin vakioalusta on aivan riittävän jämäkkä, mutta varmasti löytyy niitä, jotka haluavat maksaa lisähintaa tästä ilosta.

Melutaso voidaan luokitella alhaiseksi, mutta tässä suhteessa mitään suuria edistysaskeleita ei ole otettu ainakaan 17" pyörillä varustetussa autossa. Rengasmelun kehitystä merkittävämpää tässä tapauksessa on kuitenkin 4-sylinterisen dieselin ruman käyntiäänen poistuminen. Enää ei moottorin ääni käy perusteeksi bensakoneisen Audin valitsemiseen.

Suorituskyky: 8,3

105 kW:n diesel ei tee A4:stä rakettia, mutta useimpiin tarpeisiin luonteeltaan miellyttävä diesel on riittävä.

Mukavuus: 9,6

A4 tarjoaa runsaan Business-varustelun, mukavat istuimet ja kohtalaiset takaistuintilat.

Luotettavuus: 8,1

Takuuta on vain perinteiset 2 vuotta, mutta muuten luotettavuus ja turvallisuus ovat hyvää tasoa.

Ajomiellyttävyys: 8,5

Ajo-ominaisuudet ja jousitus ovat luokan parhaimmistoa. Melutaso on kohtuullinen, mutta näkyvyys puutteellinen.

Ulkonäkö: 9,4

Muotoilu on tuore ja miellyttää monen silmää. Myös sisustus on tyylikäs.

Polttoaineen kulutus: 8,8

A4 TDI on taloudellinen auto ja huoltovälit ovat pitkät.

Valmistuslaatu: 8,9

Viimeistelyn laatu on huippuluokkaa, mutta perusverhoilukangas ei ole kovin tasokasta.

Sisätilojen suunnittelu: 7,7

Pitkä ja matala tavaratila on kooltaan keskinkertainen. Turvallisuusvarustelu on runsas.

Luokkansa paras: 9,7

A4 on lähes kaikessa luokkansa kärkeä.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin