Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koiran kanssa autoileva, muista tämä tärkeä nyrkkisääntö myös talvella

Koiraa ei tule jättää talvella yksin autoon, sillä kovalla pakkasella auton lämpötila laskee hyvin nopeasti moottorin sammutuksen jälkeen.
Koiran kanssa autoileva, muista tämä tärkeä nyrkkisääntö myös talvella

Viime vuosina autoilijoiden tietoisuus siitä, ettei koiraa voi jättää kesähelteillä yksin autoon edes lyhyeksi ajaksi, on lisääntynyt. Sama sääntö pätee kuitenkin myös kovilla talvipakkasilla, sillä polttomoottorilla toimivan auton lämpötila laskee nopeasti, kun auto sammutetaan. 

Ruotsissa maatalousvirasto Jordbruksverket on laatinut hyvän nyrkkisäännön, ettei koiraa saisi jättää valvomatta autoon, kun ulkolämpötila on yli +25 tai ale -5 celsiusastetta.

Koirarotujen välillä on paljon eroa kylmänsietokyvyssä, mutta autossa koira ei pysty pitämään itseään lämpimänä liikkumisen avulla. Vaikka koira kestäisikin hyvin kylmää kävelylenkillä, sillä saattaa tulla kylmä, mikäli se joutuu olemaan esimerkiksi kauppareissun ajan kylmässä autossa.

Eläinvakuutuksiin erikoistunut Agria suosittelee mukaan automatkoille kuivaa ja lämminpintaista alustaa, jonka päällä karvainen kaveri pystyy lepäämään. Myös koiran päälle asetettava viltti tai koiran takki on hyvä pitää lämmikkeenä mukana autossa.

Mikäli koiran huomaa jätetyn kovalla pakkaskelillä yksin autoon, pelastuspuuhiin ei kannata rynnätä suinpäin. Esimerkiksi monissa sähköautoissa, kuten Teslan automalleissa, ilmastoinnin ja lämmityksen pystyy jättämään päälle, vaikka virta ajoa varten ei olisikaan kytkettynä. Toimintoa kutustaan Teslan kohdalla ”Camper Mode”-nimellä.

Mikäli auto on jätetty kaupan parkkipaikalle, henkilökuntaa voi pyytää kuuluttamaan auton omistajaa. Viime kädessä hätätilanteissa tulee soittaa yleiseen hätänumeroon 112, mistä annetaan lisäohjeita.

 

Katso Tesla-malliston uudet autot

Katso myytävät Tesla vaihtoautot

 

Teksti ja kuva: Teemu Granström


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin