Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Maailman kallein autonavain tulee Suomesta – arvaisitko hinnan?

Idea jalometallein ja timantein päällystetyistä autonavaimista syntyi suomalaisen Jalmari Mattilan huomatessa, että luksusautojen avaimet eivät vastanneet laatuvaikutelmaltaan itse ajoneuvoa.
Maailman kallein autonavain tulee Suomesta – arvaisitko hinnan?

Maailman kallein autonavain on tätä nykyä suomalaisen Awain-nimisen yrityksen valmistama tasan puoli miljoonaa euroa maksava Phantom-malli, jonka viimeistely vie alan huippuosaajiltakin satoja tunteja. 

Awaimella on toimistot Helsingissä, ja missäpä muualla, kuin Dubaissa. Kansainvälisille markkinoille suunnatut luksusautonavaimet on tehty kokonaan suunnittelusta alkaen Suomessa. Awain syntyi aiemmin autotoimittajana työskennelleen Jalmari Mattilan huomattua, että lähes poikkeuksessa luksus- ja superautojen avaimet on tehty halvasta muovista.

Mattilan lisäksi tuotesuunnittelussa ovat olleet mukana muun muassa kelloseppä Joakim Jokela, arvostettu koruseppä Marko Osala, sekä tekniset suunnittelijat Leevi Markkula ja Kim-Niklas Antin. 

Awain-mallistosta löytyy tällä hetkellä kolme erilaista tuotetta. Niistä edullisimman Quantum-mallin hinnat lähtevät 49 000 eurosta, ja siihen on upotettu yhteensä 354 timanttia. Serenity-mallin hinnat alkavat 89 000 eurosta, ja siinä on arvometallien lisäksi timantteja yli 20 karaatin arvosta. Kolmas, kaikista ylellisin avainmalli, on nimeltään Phantom, jota valmistetaan vain yksi kappale.

 

Teksti: Teemu Granström / Kuvat: Awain


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin