Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Mazda CX-30 Suomeen jo kesällä – valttina uusi X-moottori

Täysin uusi Mazda CX-30 on tervetullut lisä kompaktien katumaasturien luokkaan.
Mazda CX-30 Suomeen jo kesällä – valttina uusi X-moottori

Yksi tämän vuoden Geneven autonäyttelyn todellisista yllättäjistä oli japanilainen Mazda. Sulavalinjaisesta muotoilustaan tunnetulta valmistajalta osattiin odottaa uutta SUV-mallia, mutta yllätysmomentin tarjosi uutuuden nimi sekä aikataulu. Uusi Mazda CX-30 saapuu Eurooppaan jo kesän aikana. 

Automallin nimeksi oli alun perin veikkailtu CX-4:ää, löytyyhän mallistosta jo CX-3 ja CX-5, joten luonnollinen väli täysin uudelle automallille olisi löytynyt näiden kahden välistä. CX-30:n uudenlainen nimeämiskäytäntö jättääkin arvailujen varaan, mikä CX-3:n kohtalo tulee olemaan, ja nimetäänkö Mazdan SUV-mallit jatkossa kymmenlukuisilla numeroilla.

Uusi Mazda CX-30 on erittäin tervetullut lisä paitsi Mazdan omaan tuotevalikoimaan, myös kompaktien katumaasturien kokoluokkaan. Mazdan Kodo-filosofialla toteutetusta näyttävästä muotoilusta on vaikea olla pitämättä, ja yleisesti valmistajan valttikorttina on ollut kilpailukykyinen varustelu.

Nykyinen CX-3 oli aikoinaan yksi ensimmäisiä nyt niin kuuman kompaktien katumaasturien autoluokan tulokkaita, mutta sittemmin auton sisätilat ovat jääneet auttamattomasti kilpailijoista jälkeen. Suuremmalle katumaasturille oli siis huutava kysyntä.

Uusi CX-30 on 4,395 metriä pitkä ja akseliväli 2,655 metriä. Vaikka autossa on paljon yhtäläisyyksiä, kuten perusrakenne ja moottorivalikoima, kuin täysin uudessa Mazda 3:ssa, autoa ei voi täysin pitää korotettuna kolmosena. Keulan osalta sukunäkö on ilmeinen, mutta sulava kylkilinja jatkuu CX-30:ssa pidemmälle. C-pilarista taaksepäin eron huomaa selvimmin. Myös silminnähden korkeaksi muotoillut mustat helmamuovit erottavat autot toisistaan ja antavat CX-30:lle SUV-autoille tyypillisen luonteen.

Kesällä Suomeenkin saapuva CX-30 tulee ensi alkuun tarjolle 2-litraisella Skyactiv-G -bensiinimoottorilla, joka tuottaa 122 hevosvoiman huipputehon. Erityisen mielenkiintoinen vaihtoehto tulee olemaan uusi mullistava Skyactiv-X -moottori, joka tuottaa 180 hevosvoiman tehon. Valmistaja on kertonut moottorin hiilidioksidipäästöjen jäävän alle 100 grammaan kilometriä kohden, joten tehoihin nähden puhutaan melkoisesta vallankumouksesta. Moottori perustuu Mazdan pitkään ja hartaasti kehittelemään tekniikkaan, jossa bensiini saadaan dieselin tapaan sytytettyä moottorissa puristuksella.

Uuden CX-30:n voi ennustaa tarjoavan todella kilpailukykyisen paketin erityisesti uuden X-moottorin myötä. Alhaiset hiilidioksidipäästöt näkyvät suoraan hinnassa alhaisena autoverona. Mazda CX-30 tulee tarjolle myös nelivetoisena.

Autotalli.com
Mazda vaihtoautot
Mazda uudet autot

Lue muut artikkelit Geneven autonäyttelystä.

 

Teksti, kuvat ja video: Teemu Granström


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin