Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Mercedes-Benz: huhut dieselin häviämisestä ovat vahvasti liioiteltuja

Mercedes-Benz: huhut dieselin häviämisestä ovat vahvasti liioiteltuja

Dieselautot ovat olleet viime aikoina melkoisessa pyörityksessä päästöskandaalien ja kaupunkialueille eri puolilla Eurooppaa määriteltyjen ajokieltojen muodossa. Esimerkiksi Toyota ja Subaru ovat kertoneet luopuvansa dieselistä autojensa käyttövoimana.

Saksalainen Mercedes-Benz on kertonut panostavansa lähivuosina vahvasti sähköisten voimalinjojen kehitykseen, mutta niiden rinnalla autovalmistaja povaa myös dieselille vielä pitkää elinkaarta.

Mercedeksen uusimmissa Euro 6 -päästönormin dieselmoottoreissa on pakokaasujen moninkertainen takaisinkierrätys sekä SCR-puhdistusjärjestelmä, jonka on mitattu puhdistavan päästöt typen oksidien osalta 96 prosenttia paremmin kuin uusi RDE-testi edellyttää.

Suomalaiseen dieselautokantaan liittyy mielenkiintoinen yksityiskohta autojen keski-ikään liittyen. Autoalan tiedotuskeskuksen liikenteen erityisasiantuntija Hanna Kalenojan kokoamien tietojen perusteella dieselautojen keski-ikä on huomattavasti bensiiniautoja alhaisempi. Suomalaisten dieselautojen keski-ikä on 8,8 vuotta, bensiiniautojen 13,2 vuotta.

Diesel on suosittu voimanlähde erityisesti isoissa autoissa ja katumaastureissa. Pienten autojen kokoluokassa bensiini on ylivoimaisesti suositumpi.

Mercedeksen uusimman sukupolven dieselmoottoreita löytyy tällä hetkellä esimerkiksi E- ja CLS-sarjan automalleista. Lisäksi Geneven autonäyttelyssä esiteltiin uusi diesel- ja sähkömoottorin yhdistävä ladattava dieselhybridi C 300de.

Lue Autotalli.comin koeajo uudesta Mercedes-Benz CLS:stä.

CLS


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin