Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Näkökulma: auton arvonalenema stressaa – yksi autoilijaryhmä nukkuu yönsä kuitenkin rauhassa

Viime aikoina keskustelu perinteisten polttomoottoriautojen arvon romahtamisesta on käynyt kuumana.
Näkökulma: auton arvonalenema stressaa – yksi autoilijaryhmä nukkuu yönsä kuitenkin rauhassa

Suomalaisillekin rakas Volvo ilmoitti tänään luopuvansa polttomoottoriautojen valmistamisesta vuoteen 2030 mennessä, ja tarjoavansa tuolloin kuluttajille vain uusia täyssähköisiä automalleja. Yhdeksän seuraavaa vuotta tulevat kulumaan yhdessä hujauksessa, ja viimeistään nyt suomalaisautoilijankin olisi hyvä laatia oman taloutensa autoilustrategia seuraaviksi vuosiksi. 

Volvon sähköautojulistus on vain tuore esimerkki suunnasta, joka tuntuu edelleen hieman vieraalta mutta väistämättömältä. Autoilu sähköistyy, halusitpa sitä tai et.

Tuntematon tekniikka saattaa helposti epäilyttää, mutta täyssähköautojen edut niin matkustusmukavuuden kuin tilojen kannalta ovat ylivoimaisia perinteisiin polttomoottorimalleihin verrattuna.

Pelottelu polttomoottoriautojen arvon yhtäkkisellä romahtamisella on kuitenkin otsikkohakuista, mutta tarkkana autokaupoilla kannattaa kuitenkin olla sen suhteen, millaisen sitoumuksen itselleen luo.

Tällä hetkellä fiksu autoilija kysyy autoliikkeessä yksityisleasing-palveluita, joissa autosta maksetaan kiinteää kuukausihintaa ja riski jälleenmyyntiarvosta sysätään autoliikkeen kontolle.

Jos ajatus omistusautosta luopumisesta ahdistaa, suosittu vaihtoehto on niin sanottu osamaksupohjainen leasing taatulla takaisinostohinnalla. Tällöin autoilija sitoutuu autoon esimerkiksi kolmeksi vuodeksi, jonka jälkeen hän voi rauhassa miettiä, lunastaako auton itselleen vai siirtyykö suosiolla seuraavaan.

Tässä rahoitustavassa kaikki valttikortit ovat itse asiassa autoilijan käsissä. Autoliike on sitoutunut ostamaan auton tietyllä hinnalla takaisin, mutta sama oikeus on myös autoilijalla itsellään, mikäli hän kokee autolla olevan vielä takaisinostohintaa enemmän arvoa jäljellä.

Vuoden tai kahden yksityisleasingsopimus esimerkiksi siitä perinteisestä bensapöristimestäkään ei ole huono vaihtoehto, mikäli täyssähköautojen mallitarjonnan laajentumista haluaa vielä odotella.

Varmaa on se, että täyssähköautot eivät ole vain lyhytaikainen välivaihe (älä jää odottelemaan vetyautoja). Toinen varma asia on se, että autokauppoja ei kannata muutenkaan lykätä, mikäli tarve henkilöautolle on olemassa. Edullisimmillaan yksityisleasingauton saa vakuutusten ja huoltojen kera noin parilla sadalla eurolla kuukaudessa, mikä on tautiturvallisesta liikkumisen vapaudesta varsin kivuton hinta.

Kilpailuta yksityisleasing-auto

Kirjoittaja itse ajelee kiinteään kuukausihintaan pohjautuvalla yksityisleasing-hybridillä ja odottelee sopivan täyssähköauton saapumista markkinoille. 


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin