Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Nämä muutokset laskevat autosi arvoa

Autoihin on tarjolla monenlaisia jälkikäteen asennettavia koristuksia ja viritysosia, jotka eivät ole peräisin auton valmistajalta. Auton tuunaus on monelle harrastus myös Suomessa ja parhaita paloja näistä projekteista pääsee ihailemaan maassamme silloin tällöin järjestettävissä autonäyttelyissä.
Nämä muutokset laskevat autosi arvoa

Mutta jo pienemmätkin muutokset saattavat vaikeuttaa auton myymistä eteenpäin. Kaikki ostajat eivät välttämättä arvosta jälkimarkkinoilta hankittuja erikoisvanteita tai itse asennettua valosarjaa.

Tässä on listattuna muutamia muutostöitä, joita kannattaa välttää jos suunnittelee autonsa myymistä lähitulevaisuudessa.

Ulkonäköön vaikuttavat muutokset

Korisarjaan kuuluvat mm. erikoispuskurit, erikoismaali, sivuhelmat ja vaikka takaspoileri. Tavallisesti nämä muutokset vaikuttavat vain auton ulkoilmeeseen, mutta suorituskykyyn niillä ei ole vaikutusta. Korisarjojen laadusta ei myöskään usein ole tietoa.

Äänekkäät äänenvaimentimet

Pakoputken äänenvaimennin on niin ikään suosittu muutoskohde. Äänenvaimentimen tarkoitus on vaimentaa pakoäänistä syntyvää meteliä, mutta koska se vaikeuttaa pakokaasun virtaa moottorista ilmaan, vaikuttaa se myös negatiivisesti auton tehoon.



Äänenvaimentimen vaihdolla voi siis parantaa auton tehoa ja se saattaa myös pienentää polttoaineenkulutusta. Luonnollisesti uusi vaimennin tekee autosta huomattavasti kovaäänisemmän, mikä ei kuitenkaan ilahduta suurinta osaa ostajaehdokkaista.

Erikoisvanteet

Muiden kuin automerkin omien erikoisvanteiden asentaminen autoosi saattaa haitata eteenpäin myymistä, varsinkin jos vanteet ovat “erikoiset”. Automerkkien omat vanteet kestävät aikaa paremmin kuin jälkimarkkinoilta ostetut, ja juuri sillä hetkellä hienot, erikoisvanteet. Erikoisvanteet ovat yleensä myös suositeltuja kokoja suuremmat, joten ne muuttavat auton ajo-ominaisuuksia.



Lisävalot

Melkein kaikkiin automerkkeihin on tarjolla monenlaisia etu- ja takavalosarjoja, joilla saa toki aikaan yksilöllisen ilmeen, mutta miellyttääkö se tulevaa ostajaa? Jotkut näistä valoista asennetaan suoraan alkuperäisten umpioiden tilalle, eikä niiden valotehosta tai kestävyydestä ole mitään takeita. Sitten on myös auton omien valojen rinnalle asennettavia lisävaloja, jotka vaativat usein reikien tekemistä esimerkiksi auton etupuskuriin. Lisävalojen poistaminen jättää puskuriin ikävät jäljet, joita ostaja tuskin arvostaa.

Näiden muutamien esimerkkien lisäksi on olemassa myös erilaisia sisäsomisteita, kuten kaasu- jarru- ja kytkinpolkimien päälle asennettavia alumiinikoristeita, tuuletusventtiilien ympärille asennettavia ”kromi”-koristeita ja lisämittareita. Monien tällaisten koristeosien irrottaminen jälkikäteen jättää auton sisäpintoihin helposti ikäviä ja arvoa alentavia jälkiä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin