Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Nämä olivat suosituimmat vaihtoautot 2023 – Top 10 haetuimmat merkit ja mallit

Autotalli.comin hakutilastot kertovat, mitä automerkkejä ja -malleja suomalaiset hakivat eniten vuonna 2023.
Nämä olivat suosituimmat vaihtoautot 2023 – Top 10 haetuimmat merkit ja mallit

Vaihtoautojen kauppa kääntyi vuonna 2023 jälleen nousuvoittoiseksi. Autoalan tiedotuskeskuksen mukaan käytettyjen autojen kauppamäärät kääntyivät nousuun helmikuussa ja vaihtoautojen myyntiluvut ovat pysyneet plusmerkkisinä koko loppuvuoden.

Mutta mitkä merkit ja mallit olivat suosituimpia vaihtoautoja? Autotalli.comin hakutilastoista selviää, että tutut automerkit pitivät kärkisijoja haetuimpien vaihtoautojen listoilla myös tänä vuonna. Sähköautojen suosion lisääntyminen alkaa kuitenkin näkyä listoilla myös.

Mersu automerkkien kärjessä

Autotalli.comin käyttäjien eniten hakema automerkki vuonna 2023 oli Mercedes-Benz. Muut kärkisijat nappasivat Volvo ja Toyota. Myös saksalaiset Volkswagen, BMW ja Audi ovat listan kärkipäässä sijoilla 4.-6.

Kärkikymmenikköön yltävät myös Skoda, Ford, Kia ja Nissan.

Vauhdikkaimmin suosiotaan kasvatti sähköautovalmistaja Tesla, jonka ajoneuvoja haettiin päättyneenä vuonna peräti 67 % enemmän kuin vuotta aiemmin. Haetuimpien merkkien listalla Tesla sijoittuu 12. sijalle.

Haetuimmat merkit Autotalli.comissa

 1. Mercedes-Benz
 2. Volvo
 3. Toyota
 4. Volkswagen
 5. BMW
 6. Audi
 7. Skoda
 8. Ford
 9. Kia
 10. Nissan

Volvon maasturi haetuin malli

Malleittain katsottaessa Autotalli.comin eniten haettu auto oli Volvon XC60-maasturi. Kärkipaikoilla seuraa pitävät Mercedesin E- ja C-sarjat sekä Toyotan RAV4-maasturi ja Corolla.

Myös Volkswagenilta nousee kaksi mallia suosituimpien vaihtoautojen listalle: Golf ja Passat. Kärkikymmenikköön mahtuvat myös Nissan Qashqai ja Audi A4.


Tesla Model Y:n hakumäärät kasvoivat huimasti edelliseen vuoteen verrattuna. Kuva: Autotalli.com / Hedin Automotive

Myös mallikohtaisissa hauissa sähköautot kasvattivat hakumääriään merkittävästi, vaikka yksikään sähköautomalli ei vielä kärkikymmenikköön murtautunutkaan. Erityisesti hakumääriään kasvattivat Tesla Model Y (+352 %), Polestar 2 (+208 %), Tesla Model 3 (+83 %), Volkswagen ID.4 (+77 %) sekä Skoda Enyaq (+76 %).

Haetuimmat mallit Autotalli.comissa

 1. Volvo XC60
 2. Mercedes-Benz E-sarja
 3. Mercedes-Benz C-sarja
 4. Toyota RAV4
 5. Toyota Corolla
 6. Volvo V60
 7. Volkswagen Golf
 8. Volkswagen Passat
 9. Nissan Qashqai
 10. Audi A4

Katso kaikki vaihtoautot


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin