Nostaako uusi päästönormi dieselautojen hintaa? | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Nostaako uusi päästönormi dieselautojen hintaa?

Lehdistössä on esitetty huolestuttavia ennusteita syyskuun alussa voimaan astuvien Euro 6 -päästönormien vaikutuksesta dieselmoottoristen autojen hintoihin Suomessa.
Nostaako uusi päästönormi dieselautojen hintaa?

Syyskuun ensimmäisenä päivänä voimaan astuva Euro 6 pudottaa sallitun typen oksidien määrän 180 milligrammasta kilometrillä 80 milligrammaan. Määräys koskee uusia dieselmoottorisia automalleja ja syyskuun alusta 2015 lähtien myös jo aiemmin myynnissä olleiden automallien pitää noudattaa Euro 6 rajoja. Uudet rajat koskevat vain dieselmoottorisia henkilöautoja.

Kauppalehti kirjoitti maanantaina 20.1.2014 saksalaiseen lähteeseen viitaten, että dieselautojen hinnat voivat nousta päästöpohjaisen verotuksen maissa, kuten Suomessa, Euro 6 päästönormeihin syksyllä siirryttäessä pahimmillaan kymmenillä tuhansilla euroilla. Tällaisen uhkakuvan takana on maailman suurimpiin autoalan alihankkijoihin kuuluva ranskalainen autonosavalmistaja Faurecia. Sen mukaan uusien normien täyttämiseen vaadittavat suodattimet ja lisäaineet säiliöineen ovat merkittävästi nykyisiä kalliimpia.

Ensimmäisenä automerkkinä Opel kiiruhti kertomaan, että Faurecian uhkakuva ei ole todellinen, vaan uusinta teknologiaa hyödyntävät Euro 6 -moottorit pienentävät kulutusta ja hiilidioksidipäästöjä. Sen myötä ainakaan uusien Opel-mallien hinnat eivät ole nousseet, vaan ne ovat jopa laskeneet.

Esimerkiksi Opelin mallistossa on jo nyt myynnissä uudella Euro 6 -moottorilla varustetut Astra Sports Tourer ja Zafira Tourer.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin