Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Oletko kuullut tämän sitkeän harhaluulon sähköautoista? Nokian Renkaat kumoaa väitteen

Sähköautojen voimakkaiden moottoreiden on kerrottu kuluttavan renkaat poikkeuksellisen nopeasti. Nokian Renkaiden mukaan todellisuus on kuitenkin päinvastainen.
Oletko kuullut tämän sitkeän harhaluulon sähköautoista? Nokian Renkaat kumoaa väitteen

Sähköautojen yksi tunnusomainen piirre on moottorin välitön vääntö heti paikoiltaan liikkeelle lähdettäessä. Kaupunkilaisjärjellä voimakkaiden kiihdytysten voisi kuvitella kuluttavan renkaat poikkeuksellisen nopeasti vaihtokuntoon, mutta Nokian Renkaiden tekemien testien mukaan laadukkaat renkaat kestävät jopa pidempään kuin polttomoottoriautoissa. 

– Nykyaikaisessa sähköautossa renkaat kuluvat vähemmän kuin perinteisellä polttomoottorilla varustetussa autossa. Tämä on hyvän luistoneston ansiota. Ajonhallintajärjestelmät käyttävät sähkömoottorin nopeaa tehonsäätöä renkaiden luiston vähentämiseen. Säätöjärjestelmä on paljon nopeampi kuin jarrutukseen ja polttomoottorin kierrosten rajoittamiseen perustuvassa polttomoottoriautossa, Nokian Renkaiden Mikko Liukkula kertoo.

Liukkula itse ajaa Teslan valmistamalla sähköautolla ja kertoo nastarenkaidensa kuluneen viime talvena 12 000 kilometrin ajon aikana alle yhdellä millimetrillä. Nokian Renkaat käyttää Ivalossa ja Nokialla tehtävissä rengastesteissä paljon sähköautoja, joten yhtiölle on kertynyt laajalti tietoa renkaiden soveltumisesta erilaisiin automalleihin. Lisäksi yhtiön renkaita testataan muun muassa sähkötakseissa eri puolilla Suomea.

Rengasvalmistajan mukaan sähköautolla tai hybridillä ajavan valinta on tyypillisesti kitkarengas, sillä sähköautoissa rengasmelu korostuu moottoriäänten puuttuessa.

Sähköauton rengasvalinnoilla kolme tärkeintä kriteeriä ovat yleensä turvallisuus, alhainen vierintävastus ja hiljaisuus.

– Jos ajaa lähinnä pääteillä, herkästi vierivä ja hiljainen kitkarengas on hyvä valinta. Muussa tapauksessa on syytä miettiä, olisiko nastallinen rengas sopivampi. Kitkarenkaiden heikkous nimittäin on pito jäisellä tiellä, tiivistää Nokian Renkaiden teknisen asiakaspalvelun päällikkö Matti Morri.

 

Lue myös: Koeajoimme tämän talven rengasuutuudeen Nokian Hakkapeliitta LT3:n.

AUTOTALLI.COM

Selaile myytäviä uusia täyssähköautoja


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin