Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Onko rytinä alkanut? Tesla Model 3 pyyhkäisi Euroopassakin saksalais-premiumien ohi

Täyssähköauto Tesla Model 3 on napannut jo ensimmäisen toimituskuukautensa aikana Euroopassa myydyimmän keskikokoisen premium-sedanin tittelin.
Onko rytinä alkanut? Tesla Model 3 pyyhkäisi Euroopassakin saksalais-premiumien ohi

Vaikka Tesla Model 3 -täyssähköautoa saatiin odottaa Euroopassa kuin kuuta nousevaa, huimat ennakkotilausluvut näyttäisivät realisoituvan myös todellisiksi autohankinnoiksi. Sähköautoihin keskittyneen InsideEvs-julkaisun Jato Dynamicsilta saamien tilastojen mukaan Tesla Model 3 ohitti helmikuussa myyntimäärällään suositut premium-sedanit Mercedes-Benz C-sarjan, Audi A4:n ja BMW 3-sarjan.

Kyseisen autosegmentin markkinaosuudesta Model 3 hallitsee tämän vuoden osalta jo 31 prosenttia C-sarjan jäädessä 29 prosenttiin, A4:n 14 prosenttiin ja 3-sarjan 13 prosenttiin. Kun lukuja vertaa koko viime vuoden markkinaosuuksiin, Tesla Model 3 näyttää haukanneen myyntiä ennen kaikkea BMW:n 3-sarjalta, sillä baijerilaismallin markkinaosuus on tippunut 11 prosenttiyksiköllä.

On toki syytä muistaa, että Tesla Model 3:n helmikuun 3630 auton myynti on kuin pisara meressä koko Euroopan automyynnistä (esimerkiksi Mercedes-Benzin suosituinta A-sarjaa myytiin helmikuussa Euroopassa 12 185 kappaletta), mutta toisaalta Model 3:n toimitukset eivät ole vielä päässeet edes täyteen vauhtiin. Lisäksi kaikki Eurooppaan myydyt Model 3:t ovat toistaiseksi olleet kalliita Long Range -malleja.

Mikäli keskustelupalstoille lähetettyjen Eurooppaan saapuneiden rahtilaivojen kuvista on päätteleminen, Model 3:n euroopanvalloitus on vasta alkamassa. Maaliskuun osalta myös Suomessa saatetaan nähdä kaikkien aikojen sähköautokuukausi.

Euroopan myydyimmät täyssähköautot helmikuussa 2019:

  1. Tesla Model 3 (3630 kpl)
  2. Renault Zoe (2888 kpl)
  3. Nissan Leaf (2364 kpl)
  4. BMW i3 (2021 kpl)
  5. Hyundai Kona electric (1755 kpl)
  6. VW e-Golf (1642 kpl)
  7. Kia e-Niro (1016 kpl)
  8. Jaguar I-Pace (874 kpl)
  9. Hyundai Ioniq electric (727 kpl)
  10. Smart Fortwo (421 kpl)

 

Lue Autotalli.comin koeajo Tesla Model 3:sta jääradalla sekä ensimmäiset ajotunnelmat Helsingistä

 

Teksti: Teemu Granström / Kuvat: Teemu Granström ja Jato Dynamics


Katso autotallista myös kaikki Alma Media Tesla Model 3 koeajot ja arviot.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin