Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Onko tästä tuntemattomasta katumaasturista haastamaan perinteiset merkit? SsangYong Korando uudistui

SsangYong kertoo uuden Korandon tarjoavan paremman rahalle saatavan vastineen kuin mikään muu keskiluokan katumaasturi.
Onko tästä tuntemattomasta katumaasturista haastamaan perinteiset merkit? SsangYong Korando uudistui

Vaikka SsangYongin automalleja on tuotu Suomeenkin nykyisen maahantuojan toimesta vuodesta 2014 lähtien, merkki on jäänyt hyvin pienen ostajakunnan tietoisuuteen. Liekö syy heikkoon menestykseen ollut pienet markkinointipanostukset vai se, että SsangYongin kaltaisia hyvään hinta-laatusuhteeseen panostavia tunnettuja automerkkejä löytyy jo vaikkapa Kian ja Hyundain kaltaisista pelureista. 

Oli miten oli, Geneven autonäyttelyssä esitelty uuden sukupolven SsangYong Korando jätti yllättävän positiivisen ensivaikutelman. Ehkäpä autoon kannattaakin tehdä tarkempaa tuttavuutta.

Kokoluokkansa puolesta Korando sijoittuu keskikokoisten katumaasturien joukkoon. Auton strategiset mitat ovat: 4,45 metriä pituus, 1,87 metriä leveys, 1,62 metriä korkeus ja 2,675 metriä akseliväli. Tavaratilaa autosta löytyy verrattain mukavat 551 litraa. Edellisen sukupolven Korandoon nähden pituutta ja leveyttä on tullut neljä senttimetriä lisää, kun korkeus on puolestaan madaltunut 5,5 senttimetrillä.

Korandon uudet moottorit

Konepellin alle uuteen Korandoon on valittavissa tällä hetkellä täysin uudet bensiini- ja dieselmoottorit. Vuonna 2020 tarjolle tulee lisäksi SsangYongin ensimmäinen täyssähkömalli Korando EV.

Uusi 1,5-litrainen turboahdettu bensiinimoottori tuottaa 163 hevosvoiman huipputehon. Huomionarvoista on moottorin hyvä 280 newtonmetrin huippuvääntö, joka on käytettävissä laajalla 1500-4500 minuuttikierroksen alueella. Bensamallin voi valita etu- tai nelivetoisena, vaihteistona on joko kuusivaihteinen manuaali tai automaattivaihteisto.  

Myös uuden 1,6-litraisen dieselmoottorin saa nelivetoisena sekä automaattivaihteistolla varustettuna. Dieselmyllyn huipputeho asettuu 136 hevosvoimaan ja vääntömomentti 324 Nm:iin.

Varustelussa panostettu turvallisuuteen

SsangYong Korandon varustelussa on kiinnitetty huomiota aktiiviseen ja passiiviseen turvallisuuteen. Kaikista varustetasoista löytyy vakiona muun muassa kaistavahti ja -avustin, aktiivinen hätäjarrutusjärjestelmä, liikennemerkkien tunnistus, kuljettajan vireystilan valvonta sekä automaattisesti vaihtuvat ajovalot. Lisähinnasta tarjolla on esimerkiksi kuolleen kulman varoitusjärjestelmä sekä poikittaisen liikenteen hälytys, joka osaa jarruttaa automaattisesti törmäyksen välttämiseksi, mikäli kuljettaja ei reagoi varoitukseen.

Muilta osin uuden Korandon vakiovarusteluun kuuluu esimerkiksi lämmitettävä tuulilasti, sadetunnistin, 17-tuumaiset kevytmetallivanteen, tummennetut takaikkunat sekä lämmitetyt sivupeilit. Kalliimman pään malliversioissa auton mittaristo on digitaalinen 10,25-tuumainen näyttö. Lisäksi perusvarusteltuja autoja miellyttävämpää tunnelmaa luo sisätilojen valaistus, jonka väri on muutettavissa.

Paperilla ja paikaltaan istuttuna uusi SsangYong Korando vaikuttaa kaikin puolin melko pätevältä keskikokoiselta katumaasturilta. Suuri kysymysmerkki on toki auton lopulliset hinnat, jotka paljastettaneen lähempänä Suomen markkinoille tuloa alkusyksystä. Myös ajettavuuden suhteen asiaan täytyy palata koeajon tiimoilta. Hieman vaikeasti kirjoitettavan ja lausuttavan automerkin uutuudelle kannattaa kuitenkin antaa mahdollisuus yllättää, mikäli auto vain tilojensa puolesta osuu omia tarpeita vastaavaksi.

 

Lue muut artikkelit Geneven autonäyttelystä

Katso SsangYong-malliston uudet autot

Katso SsangYong Korando-mallisarjan uudet autot

Katso myytävät SsangYong vaihtoautot

Katso myytävät SsangYong Korando vaihtoautot

 

Teksti ja kuvat: Teemu Granström


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin