Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Parhaasta vieläkin parempi – Volvo XC60 T6 Recharge -lataushybridi hämmästyttää turvallisuudella ja pienillä käyttökuluilla

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: VOLVO // Uusi Volvo XC60 huolehtii sinusta, kuten sinäkin huolehdit läheisistäsi. Auto on turvallinen ja helppo valinta perheen ykkösautoksi.
Parhaasta vieläkin parempi – Volvo XC60 T6 Recharge -lataushybridi hämmästyttää turvallisuudella ja pienillä käyttökuluilla

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: VOLVO

Syksy ja lyhenevät päivät lienevät harvan suomalaisen lempiaikaa vuodesta. Ainakaan, jos aamuhämärässä täytyisi saada itsensä lisäksi muutama uhmaikäinen lapsi houkuteltua auton kyytiin ja kohti päiväkotia. 

Tällaisessa tilanteessa laadukas ja turvallinen kulkupeli nousee arvoon arvaamattomaan, ja uusi Volvo XC60 edustaa juuri tällaista autoa. Se on mainio esimerkki Volvon pitkistä perinteistä ja kehitystyöstä, jotka ovat aina tähdänneet markkinoiden turvallisimpiin automalleihin ja siihen, että kuljettajaa ja matkustajia suojellaan parhaalla mahdollisella tavalla heidän iästään tai sukupuolestaan riippumatta.

XC60 villakangaspenkit

Uuteen Volvo XC60:een istuessa turvallisuus saa aktiivisia ja passiivisia turvallisuusominaisuuksia laajemman merkityksen. Hiljainen, laadukkaasti viimeistelty ja monimuotoiseen arkeen mukautuva auto laskee jo itsessään stressitasoja. Yllättäen aikaisetkaan herätykset eivät tunnu niin pahoilta, jos päivän saa aloittaa laatuauton kyydissä.

– Volvolla turvallisuustyö pohjautuu törmäystestien ohella todellisista onnettomuuksista kerättyihin ja tutkittuihin tietoihin. On tärkeää, että autojen turvallisuudessa otetaan huomioon kaikki erikokoiset matkustajat, Volvon turvallisuuskeskuksen tekninen asiantuntija Lotta Jakobsson kertoo.

Orreforsin kristallinen vaihteenvalitsin

yleellinen villakangasvaihtoehto nahkalle

Tyypillisesti autojen kolariturvallisuus perustuu keskikokoisesta miestörmäysnukesta kerättyihin tietoihin, mutta Volvolla tietoja on kerätty jo yli 40 vuoden ajan niin mies-, nais- kuin lapsimatkustajien osalta. Volvo on myös luovuttanut tutkimustietoja muiden autovalmistajien käyttöön veloituksetta E.V.A Initiative -kehitysohjelman kautta.

– Turvallisuus kulkee perimässämme, ihmiskeskeisyys on ollut aina osa meitä. 1950-luvulta lähtien kyse oli enemmän auton kestävyydestä kolaritilanteissa, mutta tänä päivänä turvallisuus tarkoittaa laajemmin myös kuljettajaa avustavia järjestelmiä, joilla törmäyksiä voidaan estää ja niiden vaikutuksia lieventää, Jakobsson sanoo.

Turvallisuudentunne huippuluokkaa 

Uuden XC60 T6 Rechargen ratin takaa löytyy hyvä ajoasento monen mittaisille kuljettajille, ja sama pätee myös matkustajien ergonomiaan. Lastenistuimille on lisäksi kiinnityspisteet sekä etu- että takaistuimilla, ja XC60:een on mahdollista valita myös näppärät integroidut lastenistuimet, jotka nousevat takapenkkien istuinosista.

Isofix-kiinnikkeet VOlvo XC60

Liikkeelle Volvo XC60 T6 Recharge -lataushybridi lähtee hiljaisesti kuin villasukilla hiipien. Auton toimintamatka sähköllä on WLTP-mittaustavalla yhdistetyssä ajossa 46-53 kilometriä. Ahkera lataaja voi laskea auton käyttökuluissa näin ollen merkittäviäkin kuukausittaisia säästöjä.

 

Suuresta koosta ja jämäkästä korirakenteestaan huolimatta näkymä XC60:sta ulos on hyvä ja auto tuntuu kaupungissakin yllättävän ketterältä. Hiljaisuus ja rauhallinen tunnelma korostuu koeajoauton erillisilmajousituksella, joka tasoittaa hämmentävän hienosti jopa mukulakivikatujen tärinät.

Tyylikäs ja mukava matkustamo tuntuu villakangaspenkkeineen kuin oman olohuoneen jatkeelta, myös turvallisuudentunne on autossa huippuluokkaa. Volvo XC60:n vahvuudeksi voi lukea sen, että autosta löytyy pitkä lista passiivisia turvallisuusominaisuuksia, jotka eivät näyttäydy muuten kuin tosipaikan tullen. 

Toisaalta aktiiviset turvajärjestelmät edustavat nekin alansa ehdotonta huippua, ja auttavat kuljettajaa havainnoimaan ympäristöä inhimillisiä aisteja tarkemmin ja nopeammin.

Pitkillä taipaleilla ajomukavuutta lisää Pilot Assist -järjestelmä, joka pitää auton keskellä omaa kaistaa ja riittävän välimatkan päässä edellä ajavasta. Moneen muuhun merkkiin nähden järjestelmä toimii huomattavan täsmällisesti ilman ylimääräistä vaeltelua. 

– Auton turvallisuuden suunnittelussa kaikki lähtee siitä, miten oikea ihminen toimii vuorovaikutuksessa turvallisuusjärjestelmien kanssa. Näiden kuljettajaa avustavien järjestelmien kehittäminen on keskiössä tänä päivänä ja tulevaisuudessa, Jakobsson toteaa.

Toiseksi suureksi tulevaisuuden trendiksi Jakobsson mainitsee muutokset auton omistamisessa. Autoja jaetaan tulevaisuudessa aiempaa enemmän, mikä asettaa haasteita myös turvallisuuden suunnittelulle. Esimerkiksi lasten turvavarusteiden tulee olla riittävän helppokäyttöisiä ja vaivattomia käyttää myös satunnaiselle autoilijalle.

 

Tutustu uuden Volvo XC60 T6 Rechargen ominaisuuksiin

 

Volvon TOP 5 -turvallisuusinnovaatiot vuosien varrelta turvallisuuskeskuksen teknisen asiantuntijan Lotta Jakobssonin listaamana.

  1. Kolmipisteturvavöiden kehittäminen ja laittaminen tuotantoon 1959. Kaikista tärkein turvavaruste kautta aikojen.
  2. Lasten turvakoroke (1978), jolla turvavyö asettuu lapsen kannalta turvallisemmalle korkeudelle.
  3. Auton sivutörmäysrakenne (SIPS) 1991, sivuturvatyyny (SIPSbag) ja IC-turvaverhot (1998). Nämä löytyvät jokaisesta modernista autosta tänä päivänä.
  4. Volvon edistyksellinen automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä, joka tunnistaa jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden lisäksi myös suuret eläimet ja risteävän liikenteen.
  5. WHIPS-istuin, joka suojaa retkahdusvammoilta (1998).

Tutustu uuden Volvo XC60 T6 Rechargen ominaisuuksiin


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin