Pieni suuri premium-SUV – 5 yllättävää faktaa uudesta Range Rover Evoquesta | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Pieni suuri premium-SUV – 5 yllättävää faktaa uudesta Range Rover Evoquesta

Täysin uusi Range Rover Evoque on kokoluokkaansa suurempi premium-luokan katumaasturi niin tilojen kuin ominaisuuksiensa puolesta. Vain ovien saranat ovat säilyneet edellisestä mallisukupolvesta.
Pieni suuri premium-SUV – 5 yllättävää faktaa uudesta Range Rover Evoquesta

Jo huhtikuussa Suomeen saapuva täysin uusi Range Rover Evoque on Land Roverille tärkeä syömähammas niin kotimaassamme kuin maailmalla. Suomessakin tieliikenteestä löytyy lähes tuhat aiemman mallisukupolven Evoqueta. Kokosimme viisi mielenkiintoista kohokohtaa huippu-uutuudesta.

Kokoonsa nähden huippuluokan tilat

Uusi Range Rover Evoque pohjautuu täysin uudelle PTA (Premium Transvere Architecture) -pohjarakenteelle. Aiempaan sukupolveen nähden takamatkustajille on tarjolla kaksi senttimetriä enemmän polvitilaa pidentyneen akselivälin ansiosta. Tavaratila on kasvanut 10 prosentilla 591 litraan, jota voi pitää tämän kokoluokan autoksi erinomaisen kokoisena. Myös piensäilytystilaa on lisätty reilusti muun muassa suuremmalla hansikaslokerolla ja keskikonsolin säilytystilalla. Nyt niihin sujahtavat vaivatta jopa kookkaat tablettitietokoneet, käsilaukut sekä juomapullot.

Takaistuimet taittuvat 40:20:40 -suhteessa ja mahdollistavat tavaratilan kasvattamisen 1383 litraan. Suomessa oleellinen ominaisuus on takakeski-istuimen läpilastausmahdollisuus, joka on Evoquessa vakiona. Tavaratilan kasvanut koko perusasennossa näkyy ennen kaikkea tilan leventymisenä, mikä miellyttänee golfareita ja lastenvaunujen kanssa liikkuvia. Molempien luvataan mahtuvan kyytiin vaivatta.

Kaikki mallit hybridejä

Uuden Range Rover Evoquen kaikki Suomeen tuotavat mallit ovat nelivetoisia ja automaattivaihteistolla varustettuja. Lisäksi kaikki malliston alkuvaiheen bensiini- ja dieselmoottorit ovat 48 MHEV -kevythybridijärjestelmällä ryyditettyjä. Myöhemmin vuonna 2020 mallisto laajenee pistokkeesta ladattavalla plugin-hybridillä, jossa sähkömoottorin kanssa voimantuotosta vastaa 3-sylinterinen bensiinimoottori.

Dieselmoottoreita on tarjolla D150-, D180- ja D240-malliversioista. Bensiinipuolella vaihtoehtoina ovat P200, P250 ja P300. Kaikkien mallimerkintöjen numeropäätteet viittaavat moottorin tehoon hevosvoimina.

Range Rover Evoquen hinnat alkavat Suomessa 52 989 eurosta ja ulottuvat 98 116 euroon.

Yllättäviä ominaisuuksia

Uusi Range Rover Evoque on maailman ensimmäinen ajoneuvo, joka kykenee luomaan ohjaamon kosketusnäytölle läpinäkyvän kuvan konepellistä. Ground View -ominaisuuden kamerakuva näyttää 180 asteisen näkymän ajoneuvon etuosan alta, jolloin katukiveykset sekä maastossa kivikot on helppo väistää.

Lisäksi näkyvyyttä parantaa ClearSight -digitaalinen taustapeili, joka muuntaa taustapeilin HD-tasoiseksi videonäytöksi napinpainalluksella. Näin ollen tavaratilan voi lastata huoletta kattoon asti näkyvyyden heikkenemättä. Ominaisuuden luvataan toimivan hyvin myös pimeässä.

Aidot maastokyvyt

Koska kyseessä on Land Roverin automalli, Range Rover Evoque on kykeneväinen tavanomaista katumaasturia rankempiin olosuhteisiin. Autossa on aina uuden sukupolven nelivetojärjestelmä. Erityisen vaikutuksen tekee huikea 60 senttimetrin kahluusyvyys.

Jatkuvasti ajan tasalla

Täysin uusi Evoque on Land Roverin ensimmäinen automalli, joka sisältää Smart Settings -tekniikkaa. Järjestelmä oppii kuljettajan mieltymyksiä ja pystyy säätelemään muun muassa ilmastointiasetuksia, istuimen asentoa ja musiikkia.

Uudessa tietoviihdejärjestelmässä on nyt täysi Apple CarPlay ja Android Auto -tuki, ja auto on 4G-yhteyden kautta aina verkossa. Navigaattorin kerrotaan tietävän tarkasti liikennetilanteet ja jopa lentoaikataulut. Auton toimintoja pystyy vastaavasti hallinnoimaan älypuhelimeen asennettavan InControl Remote -sovelluksen kautta.

 

Katso Range Rover-malliston uudet autot

Katso Range Rover Evoque-mallisarjan uudet autot

Katso myytävät Range Rover vaihtoautot

Katso myytävät Range Rover Evoque vaihtoautot

 

 

Teksti: Teemu Granström / Kuvat: Land Rover


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin