Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Pohditko huoltohintoja autoa ostaessasi? Käyttökustannuksia kannattaa tutkia etukäteen

Naiset ja nuoret aikuiset ovat muita autoilijoita kiinnostuneempia auton hankintahinnan päälle tulevista muista kuluista.
Pohditko huoltohintoja autoa ostaessasi? Käyttökustannuksia kannattaa tutkia etukäteen

Autoliikeketju Kamuxin teettämän Suomalaiset autokaupoilla 2018 -tutkimuksen mukaan yli kahdeksankymmentä prosenttia autoilijoista kiinnittää huomiota autoa ostaessaan edullisiin huoltoihin ja varaosiin.

Tutkimuksen mukaan auton käyttökustannuksista ovat kiinnostuneita erityisesti autoilijat, jotka ajavat suhteessa vähän. Näin ollen ajettaviin kilometreihin nähden kustannukset halutaan pitää kohtuullisina.

Auton käyttökustannuksia pohdittaessa kaksi kolmasosaa vastaajista kertoi tutkailevansa polttoaineen kulutusta niin kaupunki- kuin maantieajossa. Tutkimuksen mukaan naiset ovat miehiä kiinnostuneempia auton käyttökuluista. Samoin nuoret kuljettajat vanhempia enemmän.

Kamuxin Suomen maajohtaja Tommi Iiskonmäki nostaa esille auton arvon alenemisen, jota kovinkaan moni autoilija ei ota huomioon auton vuotuisissa kokonaiskuluissa. Vanhan viisauden mukaisesti vuositasolla eniten alenee uuden auton arvo, ja noin neljän viiden vuoden jälkeen arvon aleneminen hidastuu ja edustaa tällöin noin viittä prosenttia hankintahinnasta. Vastaavasti uuden auton arvo saattaa puolittua jo kahdessa vuodessa sen hankinnasta.

Monesti huoltohintojen selvittäminen etukäteen ennen auton hankintaa saattaa olla haastavaa, mutta tietoa keskimääräisistä huoltohinnoista on tarjolla esimerkiksi Autotalli.comin kanssa samaan Alma Media -konserniin kuuluvan AutoJerry:n tilastoista. AutoJerry on huoltojen kilpailutuspalvelu, jonka kautta tehdään kuukausittain yli 200 000 yhteydenottoa 1700 huoltoliikkeeseen.

Viime vuosina suosiotaan ovat kasvattaneet myös erilaiset auton yksityisleasing-palvelut, jotka tarjoavat auton pitkäaikaista vuokrausta kiinteää kuukausihintaa vastaan. Tyypillisesti kuukausihintaan kuuluu myös auton huoltopalvelut ja riski auton arvon alenemisesta on täysin autoliikkeen vastuulla.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin