Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Riskitön hyppy sähköauton rattiin – yksityisleasing lisäisi myös käytettyjen tarjontaa

Kiinteään kuukausihintaan pohjautuvat yksityisleasing-palvelut kiinnostavat etenkin nuorempia autoilijoita sekä lapsiperheitä.
Riskitön hyppy sähköauton rattiin – yksityisleasing lisäisi myös käytettyjen tarjontaa

Autoa vaihdetaan Suomessa keskimäärin 5-6 vuoden välein, selviää Autoalan Tiedotuskeskuksen ja Crasman Oy:n toteuttamasta auton hankintatapoihin keskittyneestä tutkimuksesta. 

Sillä, kuinka nopeasti uudet autot palaavat myyntiin käytettyjen markkinoille, on tärkeä rooli autokannan uusiutumisen ja uusien käyttövoimien yleistymisen kannalta.

Mikäli kiinteään kuukausihintaan perustuvat leasing-palvelut yleistyisivät vauhdikkaammin, myös vaihtoautomarkkinoille saataisiin nopeammin uudenveroisia sähkö- ja hybridiautoja. Autoalan Tiedotuskeskuksen mukaan kuluvan vuoden tammi-lokakuussa yksityisleasingilla hankituista autoista peräti 16 prosenttia oli täyssähköautoja ja 57 prosenttia ladattavia hybridimalleja.

Yksityisleasingissa auton arvonalenema ei ole kuluttajan murheena, mikä madaltaa osaltaan kynnystä kokeilla uusia käyttövoimavaihtoehtoja. Autotalli.comin yksityisleasing-kilpailutuksen tarjouspyynnöistä selviää, että eniten kiinnostusta on 2-3 vuoden sopimuskausiin, eli noin puolet lyhyempään pitoaikaan kuin Suomessa keskimäärin muuten.

Siinä missä uuden auton ostaja on Suomessa yleisimmin 60 vuotta täyttänyt, yksityisleasingissa korostuu alle 50-vuotiaiden ikäryhmät.

Esimerkiksi Ruotsissa yksityisleasingin osuus ensirekisteröinneistä on kasvanut nopeasti viimeisten kymmenen vuoden aikana. Autoalan Tiedotuskeskuksen tutkimuksen mukaan merkittävimmät syyt yksityisleasingin suosioon Ruotsissa on ollut pääoman vapautuminen muuhun kulutukseen ja autojen verotukseen tehdyt nopeat muutokset.

Yksityisleasingissa autoilun kulut ovat tarkasti tiedossa etukäteen ja niiden budjetointi kuukausittaisiin menoihin on omistusautoa helpompaa. Yksi kannustin siirtyä omistusautosta yksityisleasingiin on myös vaihtoautosta saatava kertakorvaus.

Suomessa omistamisen murros saattaa tapahtua lähivuosina hyvinkin nopeasti, sillä tutkimuksen mukaan noin 40 prosenttia autollisista kotitalouksista on kiinnostunut auton hankkimisesta leasingpalveluna.

 

AUTOTALLI.COM

Tutustu yksityisleasing-käyttäjäkokemuksiin

Kilpailuta itsellesi sopiva yksityisleasing-auto


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin