Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Suomalaiset laittoivat automerkit maineen osalta järjestykseen – katso miten oma autosi sijoittuu?

Automerkkien maine Suomessa 2018 -tutkimus laittoi automerkit paremmuusjärjestykseen maineen osalta.
Suomalaiset laittoivat automerkit maineen osalta järjestykseen – katso miten oma autosi sijoittuu?

 

Tutkimuksen ylivoimaisen kärkisijan otti Mercedes-Benz, jota seurasi Porsche, Toyota, Lexus ja BMW. Saksalaiset premium-merkit ja Volvo ovat perinteisesti olleet vahvoilla automerkkien mainetta mittaavassa tutkimuksessa, jonka Kantar TNS on toteuttanut Suomessa vuodesta 2013 alkaen. Kärkijoukkoon nousi muutama vuosi sitten Suomessa suosittu japanilainen Toyota, ja nyt nousua on tekemässä Volkswagen-konserniin kuuluva Skoda.

”Menestys myynnissä edellyttää, että maine on vahva. Maine on asia, joka ei muutu nopeasti, vaan on pitkäaikaisen ja monitahoisen työn tulos”, Skodan markkinointi- ja tuotejohtaja Jussi Kostiainen toteaa.

Kantar TNS:n mukaan päästöskandaalissa velloneen Volkswagenin maine on parantunut merkittävästi vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna, ja merkki ylsikin tämän vuoden tutkimuksessa yhdeksännelle sijalle. 

Mainetutkimus määrittää kunkin automerkin aseman suomalaisten ajatuksissa. Siitä ei voi siis vetää suoria yhtäläisyysmerkkejä automerkkien todelliseen laatuun ja ominaisuuksiin tai omistajien tyytyväisyyteen itse tuotteeseen. Maineella on kuitenkin tärkeä merkitys automerkin myynnin kannalta. Hyvämaineisia autoja myydään yksinkertaisesti helpommin ja enemmän.

”Olemme hyvin iloisia, että Skoda on maineeltaan lähes premium-brändien tasoa. Se näkyy käytännössä siten, että saamme yhä enenevässä määrin uusia asiakkaita premium-brändeiltä”, Kostiainen sanoo.

Kymmenen maineeltaan parasta automerkkiä Suomessa (sulkeissa pisteindeksi):

  1. Mercedes-Benz (90)
  2. Porsche (87)
  3. Toyota (85)
  4. Lexus (81)
  5. BMW (79)
  6. Volvo (77)
  7. Audi (76)
  8. Skoda (73)
  9. Volkswagen (67)
  10. Jaguar (65)

Automerkkien maine Suomessa 2018 -tutkimukseen vastasi 4824 suomalaista.

 

Teksti ja kuva: Teemu Granström


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin