Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Suomalaisten kiinnostus dieseliin romahtamassa

Autoilun markkinpaikka Autotalli.comin tilastot paljastavat suomalaisten etsivän dieselautoja huomattavasti aiempaa vähemmän.
Suomalaisten kiinnostus dieseliin romahtamassa

Suomalaisten kiinnostus dieselkäyttöisiin autoihin on hiipumassa, selviää Autotalli.comin datasta, jossa selvitettiin palvelun käyttäjien hakumääriä polttoainetyypin mukaan. 

Vielä viime vuonna tammi-elokuussa bensiinikäyttöisiä autoja haettiin keskimäärin 25 prosenttia dieselautoja enemmän, mutta tämän vuoden puolella vastaavana ajanjaksona ero on revennyt 74 prosenttiin bensiinin hyväksi.

Suuri muutos kuluttajien käyttäytymisessä on alkanut helmikuussa 2017, jolloin Autotalli.comin käyttäjien tekemät bensa-autojen haut ovat lähteneet vahvaan kasvuun. Diesel-haut ovat puolestaan alkaneet laskea maaliskuun aikana. 

– Autotalli.comin kävijämäärät ovat olleet kasvussa koko vuoden. Myös hakumäärät ovat lisääntyneet samassa suhteessa, mutta siitä huolimatta diesel-hakujen määrät ovat laskeneet, Autotalli.comin web-analyytikko Janne Putkonen sanoo.

Kesän lomakuukaudet ovat perinteisesti olleet vilkasta aikaa autohaaveilulle, mikä näkyy myös Autotalli.comin hakumäärissä voimakkaana piikkinä heinä- ja elokuussa. Kuluvan vuoden aikana kesä-elokuussa bensiiniautojen haut ovat kasvaneet 21 prosenttia ja dieselautojen vastaavasti pienentyneet 22 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin ensirekisteröintitilastoissa dieselautojen osuus on laskenut tasaisesti huippuvuodesta 2008 lähtien, jolloin lähes puolet ensirekisteröidyistä autoista oli dieseleitä. Viime vuonna enää noin joka kolmas auto myytiin dieselinä. 

– Laaja Euroopanlaajuinen keskustelu dieselautojen kohtalosta näkyy väistämättäkin kysynnässä. Selvää trendiä Autotalli.comin diesel-autojen pyyntihintojen kehityksestä tosin emme vielä saaneet irti. Seuraamme tilannetta mielenkiinnolla, Putkonen toteaa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin