Suomen suosituimmissa lataushybrideissä rahaa säästävä piilo-ominaisuus – tiesitkö tämän? | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Suomen suosituimmissa lataushybrideissä rahaa säästävä piilo-ominaisuus – tiesitkö tämän?

Volvon ladattavissa hybridiautoissa on karttadataan pohjautuva ennakoiva polttoainetaloudellisuutta lisäävä ominaisuus vuosimallin 2019 autoista alkaen.
Suomen suosituimmissa lataushybrideissä rahaa säästävä piilo-ominaisuus – tiesitkö tämän?

Kaupunkijärjellä ajateltuna auton navigaattorin käyttäminen päivittäisellä, vaikkapa työpaikan ja kodin välisellä, matkalla ei välttämättä tunnu kovin mielekkäältä. Volvon pistokkeesta ladattavissa hybridiautoissa määränpää kannattaa kuitenkin asettaa auton navigaattoriin aina, jos auton sähköinen toimintasäde ei riitä kattamaan koko matkaa. 

Alkaen vuosimallin 2019 plugin-Volvoissa on sisäänrakennettuna älykäs karttatietoihin pohjautuva energianjako, joka osaa laskea, milloin matkalla on järkevintä käyttää sähköä, ja milloin bensiiniä.

Volvon mukaan Predictive Efficiency -toiminta alentaa polttoaineenkulutusta verrattuna tavanomaiseen hybridikäyttöön, jossa autolla ajetaan ensin sähköllä akku tyhjäksi ja siirrytään sen jälkeen käyttämään pelkkää polttomoottoria. 

Verrattain piilossa oleva ominaisuus säästää merkittävästi energiaa esimerkiksi tilanteessa, jossa alkumatkalle osuisi moottoritietä ja loppumatkalle kaupunkipainotteista ajoa. Tällöin karttadataan pohjautuva energianjako osaa käyttää alkumatkalla polttomoottoria ja säästää sähköenergiaa loppumatkalle.

Toinen tyypillinen käyttöesimerkki on työmatka, jossa latausmahdollisuus on vain kotona. Tässä tapauksessa työpaikka kannattaa asettaa navigaattorissa välietapiksi ja koti lopulliseksi päämääräksi. Näin auto osaa jakaa energian fiksusti meno- ja paluumatkojen välillä.

Predictive Efficiency -toiminto toimii Hybrid-ajotilassa, kun Hold- ja Charge-toiminnot eivät ole kytkettyinä päälle ja auton ajoakussa on latausta.

Volvon pistokkeesta ladattavat hybridiautot ovat ylivoimaisesti segmenttinsä suosituimpia Suomessa. Vuonna 2019 Volvon osuus kaikista ensirekisteröidyistä plugin-hybrideistä oli 45 prosenttia. Viime vuonna Suomen tieliikenteeseen rekisteröitiin 2699 uutta Volvon pistokehybridiä.

AUTOTALLI.COM
Volvo uudet autot
Volvo vaihtoautot

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin