Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Tällaisia käytettyjä autoja suomalaiset nyt etsivät – hybridit hurjassa nousussa

Suomalaisia kiinnostaa vanhat tutut automerkit, vaikka uudetkin merkit nostavat listoilla päätään. Kiinnostus hybridiautoja kohtaan ei osoita laantumisen merkkejä.
Tällaisia käytettyjä autoja suomalaiset nyt etsivät – hybridit hurjassa nousussa

Autotalli.comissa on tällä hetkellä myynnissä noin 50 000 autoliikkeiden vaihtoautoa. Tarjontaa löytyy vanhemmista klassikoista, tavallisista kansanautoista ja urheiluautoista aina uusimpia tuulia edustaviin (sähkö)autoyksilöihin.

Teimme katsauksen Autotalli.comissa vuoden 2024 aikana tehtyihin autohakuihin ja katsoimme millaiset autot tällä hetkellä ovat suomalaisilla kiikarissa. Kaiken kaikkiaan palvelussa tehtiin tammi-toukokuun 2024 aikana lähes 2,5 miljoonaa vaihtoautohakua ja autoja myytiin lähes 200 000 kappaletta.

Hakukriteereistä ehdottomasti käytetyin on auton merkki. Automerkeistä haetuin on Mercedes-Benz, kakkospaikkaa pitää Volvo ja kolmanneksi yltää Toyota. Volkswagen nappaa neljännen sijan. Sähköautomerkki Tesla on noussut listalla sijalle 15. Uudet automerkit, kuten BYD ja MG, ovat nekin saaneet jo muutamia tuhansia hakuja alkuvuoden aikana.

Kuvassa Mercedes-Benzin E-sarjan ladattava hybridi vuodelta 2021.Malleista haetuin on Volvo XC60, kakkossijaa pitää niin ikään katumaasturimallinen Toyota RAV4. Kolmantena komeilee Skoda Octavia jättäen seuraaville sijoille Mercedeksen E- ja C-sarjalaiset. Sähköautomalleista kaikkein haetuin on Skoda Enyaq mallilistan sijoituksella 39.

Kuvassa mallilistan ykkössijaa pitävän Volvo XC60:n yksilö vuodelta 2020.

Autotalli.comin TOP10 haetuimmat automallit
1. Volvo XC60
2. Toyota RAV4
3. Skoda Octavia
4. Mercedes-Benz E
5. Mercedes-Benz C
6. Toyota Corolla
7. Volvo V60
8. Volkswagen Golf
9. Nissan Qashqai
10. Mercedes-Benz GLC

Korimalleista haetuin on farmariauto, joka ansaitsee ykkössijansa selkeällä pesäerolla muihin korimalleihin. Toiseksi eniten haetaan maastoautoja ja kolmanneksi eniten sedaneja.

Autojen käyttövoimista haetuin on edelleen bensiini. Jopa puolet kaikista käyttövoimahauista kohdistuu nimenomaan bensiiniautoihin. Diesel on kärsinyt selvän tappion hybridiautoille, jotka ovat käyttövoimahauissa selkeä kakkonen. Ladattavat eli plugin-hybridit ovat hakutilastojemme perusteella jonkin verran suositumpia kuin itselataavat hybridit.

Toyota RAV4 hybrid kiinnostaa suomalaisia. Kuvassa Toyota RAV4 ladattava hybridi vuosimallia 2021.Autotalli.comista löydät autoliikkeiden käytetyt autot sekä kaikki Suomessa myytävät uudet autot. Asioit kauppaa tehdessäsi aina autokaupan ammattilaisen kanssa ja kaikkia autoja koskee myös kuluttajansuojalain tuoma turva. Meillä voit myös kilpailuttaa yksityis- ja yritysleasing-tarjoukset.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin