Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Tässä se nyt on: Dacian ensimmäinen täyssähköauto – hinta saattaa jäädä kymppitonniin

Renaultin kanssa samaan konserniin kuuluva Dacia on julkistanut kuvia ensimmäisen täyssähköautonsa konseptimallista.
Tässä se nyt on: Dacian ensimmäinen täyssähköauto – hinta saattaa jäädä kymppitonniin

Yksi täyssähköautojen hankintaa hidastava tekijä on ollut verrattain korkeat hinnat sekä epävarmuus auton arvonkehityksestä. Seatin tuotua Suomessa myyntiin noin 15 000 euron hintaisen Mii Electric -mallinsa, se myytiin hetkessä loppuun, mikä kertoi ennen kaikkea siitä, että suomalaisetkin ovat valmiita ostamaan täyssähköauton, mikäli hinta vain on riittävän alhainen.

Nyt julkistettu Dacia Spring Electric saattaa tehdä sähköautoilusta vielä aiempaakin houkuttelevaa, mikäli autolle ennustettu noin kymppitonnin hintalappu lopulta toteutuu. Kymmenestä tuhannesta eurosta auton hinta ei voi enää paljon tippua, ja toisaalta auton voi sillä hinnalla jo ostaakin ajatuksella ”kestää niin kauan kuin kestää, ajan sen loppuun”.

Dacian sähköauto

Dacia kertoo suuntaavansa ensimmäisen täyssähköautonsa kaupunki- ja taajamapainotteiseen käyttöön. Auton akkukapasiteetista tai moottorin tehosta ei ole vielä kerrottu muuta, kuin että täydellä latauksella autolla voi kaupungissa huristella reilun kahdensadan kilometrin matkan. 

Mikäli Dacia Spring Electric -mallia peilaa konsernin muihin sähköuutuuksiin, hyvin todennäköisenä veikkauksena voisi pitää sitä, että auto saattaisi jakaa voimalinjan uuden täyssähköisen Renault Twingo Z.E.:n kanssa. Kyseistä autoa ei tulla tuomaan Suomeen, mutta siinä on 22 kWh:n akkupaketti sekä 60 kW:n huipputehon ja 160 newtonmetrin väännön tuottava sähkömoottori. Auton toimintamatkaksi kerrotaan kaupunkiajossa 250 kilometriä, eli eiköhän panokset voisi tässä kohti laittaa pöytään kyseisen voimalinjan puolesta myös Daciaan.

Dacia Spring Electric on pituudeltaan 3,73 metriä eli kyseessä on pieni auto. Jykevä muotoilu ja jopa katumaasturimainen korkeus tuovat autoon kuitenkin luonnetta. Auton kerrotaan tarvitsevan ”hyvin vähän huoltoa”, eli yhdistettynä edullisiin käyttövoimakustannuksiin automallin voi veikata uppoavan suomalaiseen ostajakuntaan kuin veitsi voihin.

Dacia Spring Electricin pohjalta kehitetty lopullinen tuotantomalli pääsee myyntiin vuonna 2021, eli huippuedullista täyssähköautoa täytyy malttaa odottaa vielä todennäköisesti vuodenpäivät.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin