Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Tästä syystä nyt on vuoden tärkein aika tarkistaa kesärenkaiden urasyvyys

Nokian Renkaiden tilastojen mukaan jopa 13 prosenttia autoilijoista ajaa vaarallisen kuluneilla renkailla.
Tästä syystä nyt on vuoden tärkein aika tarkistaa kesärenkaiden urasyvyys

Talvirenkaiden vaihdon häämöttäessä vain muutamien viikkojen päässä, monellekaan autoilijalle ei tule mieleen tarkistaa kesärenkaiden urasyvyyttä. Syksyn sateisilla keleillä renkaiden urasyvyyden tarkastelu olisi kuitenkin erityisen tärkeää, sillä riittävä urasyvyys on tärkeä tekijä vaarallisen vesiliirron välttämisessä. Kesäkauden aikana renkaat ovat voineet kulua vaarallisiksi, vaikka keväällä kesärenkaita asennettaessa urasyvyyttä olisi vielä ollutkin riittävästi.

Alle 4 millimetrin urasyvyyksillä vesiliirtoon joutumisen riski kasvaa merkittävästi. Laki sallii urasyvyydeksi vielä 1,6 millimetriä, mutta turvallisena tällaisia renkaita ei voi runsailla vesisateilla kovissa vauhdeissa pitää.

Nokian Renkaiden kehittämällä SnapSkan-palvelulla on mitattu kuluvan kesän aikana kesä-elokuussa lähes 200 000 auton renkaat. Mitatuista autoista jopa 13 prosentissa renkaiden urasyvyys oli vaarallisen alhainen. Lisäksi 31 prosentissa autoja oli kohtalaisen huonokuntoiset riskirenkaat. Myös Autonrengasliiton vuoden 2017 rengastarkistuksissa tulokset olivat saman suuntaisia: huonokuntoisten kesärenkaiden osuus oli 10,5 prosenttia mitatuista renkaista.

Huonokuntoiset renkaat ovat Liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien mukaan riskitekijänä noin joka seitsemännessä henkilö- ja pakettiauton aiheuttamassa kuolonkolarissa.

Lue lisää renkaisiin liittyvää hyötytietoa:
Autonrenkaat - vinkit renkaanvaihtoon, rengasmerkinnät, rengasturvallisuus ja renkaiden säilytys

Teksti ja kuva: Teemu Granström


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin