Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Tiesitkö nämä kitkarenkaiden hyödyt? Sopivat erityisesti Suomen talveen

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: CONTINENTAL // Nastattomien renkaiden teknologia on kehittynyt viime vuosina huimasti. Monipuoliset kiekot tarjoavat luotettavaa pitoa vaihtelevissa sääolosuhteissa.
Tiesitkö nämä kitkarenkaiden hyödyt? Sopivat erityisesti Suomen talveen

 

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: CONTINENTAL

Tiesitkö, että Continental on valmistanut kitkarenkaita jo 50 vuoden ajan? Yrityksen myymistä talvirenkaista jo kolmannes on nykyään kitkarenkaita. Viimeisten kymmenen vuoden aikana kitkarenkaat ovat kehittyneet hurjasti ja samalla talvet ovat lyhentyneet ja muuttuneet leudommiksi. Tilastot myös näyttävät, että yhtenä ja samana talvipäivänä eri puolilla Suomea saatetaan ajaa täysin erilaisissa olosuhteissa.

Rengas- ja autohuoltoliike BestDriven toimitusjohtaja Marko Pursiainen sanoo, että seitsemän celsiusastetta on se maaginen raja, jonka pidempiaikaisesti alittuessa kannattaa alkaa valmistautumaan renkaanvaihtoon.

Kesärenkaiden kumiseos ei silloin enää toimi optimaalisella tavalla.

– Toki renkaidenvaihtoaikaa on vaikea määritellä, kun yöllä saatetaan olla pakkasen puolella ja päivällä lämmintä on yli kymmenen astetta. Siksi sanoisikin, että hyvä aika vaihtaa renkaat on silloin, kun lämpötila on pääsääntöisesti alle seitsemän astetta sekä yöllä että päivällä, Pursiainen vinkkaa.

Yleensä kitkarenkaiden käyttäjät vaihtavat talvirenkaat alle hiukan nastarenkaiden käyttäjiä aiemmin. Pursiainen listasi syyt, jotka puhuvat kitkarenkaiden valinnan puolesta.

Erinomainen ajettavuus ja pito

Talvet eivät ole samanlaisia kuin ennen. Eteläisimmässä Suomessa on entistä vähemmän sellaisia aikoja, jolloin maassa olisi paljon lunta tai jäätä.

Suuri osa talvesta saatetaan ajaa paljailla teillä.

VikingContact™ 7 -renkailla on hyvä pito kaikilla talviteillä, olipa kyseessä lumi, loska ja sade tai jopa jää. Pehmeän rypsiöljyä sisältävän kumiseoksen ansiosta rengas toimii sekä lumipeitteisillä että jäisillä alustoilla sekä kylmemmissä lämpötiloissa aina -50 asteeseen saakka.

Jää on kitkarenkaille perinteisesti se haastavin pinta. Testien* mukaan kuitenkin VikingContact™ 7 -renkaiden jääpito on erinomainen ja ajo liukkaammillakin keleillä onnistuu.

-Kitkarenkaan käyttäjä tosin hyväksyy yleensä sen tosiasian, että muutama päivä vuodesta pitää ajaa varovaisemmin.

Hankintakustannus

Monesti kitkarenkaat mielletään kalliiksi vaihtoehdoksi, mutta todellisuudessa niiden hankintahinta on suunnilleen sama kuin nastarenkailla. Myös molempien renkaiden kesto on suunnilleen sama.

Kitkat ovat hiljaiset

Kitkarenkaat ovat hiljaiset ja siten lisäävät ajomukavuutta myös paljailla teillä.

Kehittynyt rengastekniikka

Continental on onnistunut kehittämään renkaan, jossa yhdistyy kumiseoksen joustavuus ja pintakuvion jäykkyys. Joustavuutta tarvitaan kovilla pakkasilla, jotta saavutetaan paras pito jäällä ja lumella. Jäykkyyttä tarvitaan taas varmistamaan hyvä ajettavuus kaikissa olosuhteissa.

Älykäs kuviopintateknologia mahdollistaa loskan- ja vedenpoiston renkaan alta ehkäisten vesiliirtoa. Suuri määrä erikokoisia 3D-saippauksia ja tehokkaat tartuntapinnat parantavat pitoa ja jarrutusominaisuuksia talviolosuhteissa.

Kuluttaa vähemmän teitä

Kitkarenkaat ovat vähemmän teitä kuluttava vaihtoehto. Nastarenkaiden aiheuttama kuluminen on ylivoimaisesti suurin syy tiepäällysteiden uusimiseen. Kitkarenkaat kuluttavat tienpintaa nastarenkaita vähemmän, ja kitkarenkaiden osuutta kasvattamalla saavutettaisiinkin merkittäviä säästöjä päällysteen uusimiskuluissa. Kitkarenkaita käyttämällä voidaan myös parantaa erityisesti kaupunkiympäristön olosuhteita, sillä puolet katupölystä on peräisin nastarenkaiden rouhimasta tienpinnasta. Kun tarve pölyntorjuntaan vähenee, myös sen kaupungeille aiheuttamat kustannukset pienenevät. Kitkarenkaat aiheuttavat myös vähemmän melua kuin nastarenkaat.

* VikingContact™ 7

Paras kitkarengas Tekniikan Maailman talvirengasvertailussa TM 17/2021

  • Loistavat pito-ominaisuudet talvisella ja märällä ajoalustalla.
  • Täydellinen ohjautuvuus kaikenlaisissa talviolosuhteissa.
  • Erinomaiset pito- ja jarrutusominaisuudet jäisillä ja lumisilla tien pinnoilla.

 

Lue lisää VikingContact™ 7 -kitkarenkaista

 


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin