Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Vaikuttava ilmestys: Škoda Enyaq iV ensiesittelyssä – ensi vuoden sähköinen myyntitykki?

Škoda Enyaq iV -täyssähköauto on ennakkokiertueella Suomessa. Virallinen lanseeraus nähdään ensi keväänä.
Vaikuttava ilmestys: Škoda Enyaq iV ensiesittelyssä – ensi vuoden sähköinen myyntitykki?

Suomessa tullaan myymään vuonna 2021 noin kymmenentuhatta täyssähköautoa, joista kymmenesosa on uusia Škoda Enyaq iV -malleja. Näin arvioi Škodan maahantuoja Enyaqin ensiesittelytilaisuudessa Helsingissä. 

Ennuste saattaa olla hyvinkin lähellä totuutta, sillä samanlainen huikea myynnin kasvu on koettu kuluvan vuoden aikana lataushybridien kohdalla mallivalikoiman laajennuttua lukuisilla automerkeillä eri hintaluokissa. Joulukuun 6. päivään mennessä tämän vuoden aikana Suomessa on ensirekisteröity 11 938 pistokkeesta ladattavaa uutta hybridiautoa, kasvua edellisvuoteen 126 prosenttia.

Škoda Enyaq iV:stä on tehty Suomessakin useita satoja maksullisia ennakkovarauksia, joten startti automallille tullee olemaan vauhdikas.

Skoda Enyaq ohjaamo

Nyt Enyaqin voi tilata takavetoisena joko 62 tai 82 kWh:n akustolla. Myöhemmin mallivalikoima tulee laajenemaan erilaisilla voimalinjavaihtoehdoilla kuin myös nelivetoisina malleina. Todettakoon myös, että myös takavetoisella Škoda Enyaqilla saa vetää 750 kilon jarrutonta ja tonnin painoista jarrullista kärryä. Nelivetoisella mallilla jarrullisen kärryn suurin sallittu paino nousee 1200 kiloon.

Vaikka Enyaq-mallisto ei ole toistaiseksi vielä kokonaisuudessaan myynnissä, asiakkaan näkökulmasta ostopainetta saattaa luoda maahantuojan yhdessä autovalmistajan kanssa neuvottelemat kattavasti varustellut Launch Edition -mallit, joista etenkin Enyaq iV 80 125 Launch Edition -malli pitää sisällään lähes kaikki oleelliset autoon saatavat varusteet vakiona.

Skoda Enyaq iV

Škoda Enyaq iV -malliston hinnat alkavat 60 Launch Editionin 43 192 eurosta. Hinnasta voi vähentää 2000 euroa valtion hankintatukea. Jo lähtötason Launch Edition -mallilla saa paljon kookasta sähköautoa.

Launch Editioniin kuuluu vakiona muun muassa ilmalämpöpumppu, Front Assist -hätäjarrutusjärjestelmä, Lane Assist -kaista-avustin, digitaalinen mittaristo, kookas 13-tuumainen tietoviihdejärjestelmän näyttö, avaimeton keskuslukitus ja käynnistys, peruutuskamera, kolmialueinen automaatti-ilmastointi ja 50 kW:n tehoinen CCS-pikalatausliitäntä. Reilun 500 euron hintaan pikalatauksen voi päivittää 100 kW:n tehoiseksi.

Škoda Enyaq iV on keskikokoinen katumaasturi, joka tuntuu ensitutustumisen perusteella jopa ulkomittojaan suuremmalta sisältä. Škodaan kohdistuvat odotukset hyvistä sisätiloista siis lunastetaan helposti. Tavaratila on peruskooltaan 585 litraa ja 2765 millimetrin akseliväli tarjoaa myös takapenkeille reilusti väljyyttä.

Skoda Enyaq tavaratila 585 litraa

Skoda Enyaq takatilat

Enyaqin myötä Škoda on ottamassa myös askeleen uudentyyppisen auton konfigurointiin. Ajatuksena on se, että asiakas valitsee ensin akkukoon ja voimalinjan, minkä jälkeen valitaan viidestä vaihtoehdosta mieluisin sisätilojen viimeistely. Esimerkiksi Helsingissä esillä ollut konjakinvärinen sisätila vaikutti tyylikkäältä ja laadukkaasti viimeistellyltä.

Škoda Enyaq 60 iV:n toimintamatka täydellä akulla on WLTP-mittaustavan mukaisesti 405-410 kilometriä. Enyaq 80 iV:n kohdalla toimintamatka venyy 508-531 kilometriin, joten etenkin suuremmalla akkupaketilla auto soveltuu jo monelle pitkää matkaa ajavalle työsuhdeautoilijallekin. Enyaq 80 -mallissa 100 kW:n pikalataus on vakiona, ja se on mahdollista päivittää lisähinnasta 125 kW:n tehoiseksi. Optio on harkitsemisen arvoinen, mikäli ajaa paljon pitkää matkaa. Yli 100 kW:n suurteholatausasemat kun tuntuvat nekin yleistyvän tällä hetkellä vauhdilla.

Škoda Enyaq iV tulee vetoamaan todennäköisesti myös sellaiseen ostajakuntaan, joka ei ole tähän mennessä tsekkimerkin suuntaan juuri vilkuillut. Enyaq on niin sisältä kuin ulkoa selvästi samaa perhettä esimerkiksi uuden Octavian kanssa, mutta toisaalta sähkö-Škodasta löytyy myös aivan uudenlaista luonteikkuutta. Tämän auton ostamisen voi perustella helposti niin tunne- kuin järkisyillä.  

 

Artikkelin kuvissa näkyvässä autossa on esituotantosarjan esittelyautoissa nähtävä kimalteleva maski. Tuotantomallissa se on väriltään musta. 

 

AUTOTALLI.COM

Tutustu uusiin myytäviin Škoda Enyaq iV mallisarjan autoihin ja hintoihin


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin