Verkkolainalla rahoitat myös sähköauton hankinnan | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Verkkolainalla rahoitat myös sähköauton hankinnan

Kaupallinen yhteistyö: Lainaa Helposti
Verkkolainalla rahoitat myös sähköauton hankinnan

Sekä sähköautojen, että niitä tukevan infrastruktuurin kehitys on viime vuosina saanut paljon näkyvyyttä. Hinnan ja helppouden kohdatessa automarkkinoilla tapahtuu ennennäkemätön siirtymä. Lainavertailupalvelu Lainaa-helposti.fi laati arvion sähköautoilun kulurakenteesta, sekä kuluttajille sopivista laina- ja rahoitusvaihtoehdoista.

Täyssähköauton hankintahinta on edelleen perinteistä bensiiniautoa korkeampi, mutta sähköautoilun säästöt syntyvät käyttökustannusten myötä. Suomen valtio tukee sähköauton ostajia 2000 eurolla vuoteen 2021 saakka, mutta moni potentiaalinen sähköauton ostaja saattaa miettiä, miltä sähköautojen kulurakenne näyttää tämän määräajan jälkeen? 

Sähköauton rahoitusvaihtoehdot

Suomessa uusien sähköautojen hinnat vaihtelevat noin 30 000 eurosta hieman yli 100 000 euroon. Mikäli haluat saada valtion tarjoaman 2000 euron etuuden ostamalla sähköauton ennen vuotta 2021, yleiset ja välittömästi saatavilla olevat rahoitusmuodot ovat myyjäliikkeen tarjoama autolaina, tai itsenäisesti hakemasi vakuudeton kulutusluotto.

Myyjäliikkeen tarjoama laina on helpoin tapa rahoittaa uuden auton hankinta, mutta et pysty juurikaan vaikuttamaan lainaehtoihin. Kilpailuttamalla sopivan kokoisen kulutusluoton voit valita juuri sinulle sopivan lainavaihtoehdon, jolloin voit myös paremmin hallita koko lainaprosessia. Lainavertailupalvelun avulla saat yleiskuvan lainatarjonnasta ja löydät sinulle parhaiten sopivat tarjoukset. 

Mitä sähköauton hankkijan tulisi huomioida?

Uusimmat sähköautomallit sopivat toimintasäteensä ja latausnopeuden puolesta myös paljon ajaville, jolloin saat myös täyden hyödyn edullisista ajokustannuksista. Jos ajat vuosittain vähintään 30 000 kilometriä, säästät sähköautolla huomattavia summia verrattuna perinteiseen polttomoottoriin: bensiinillä kustannukset voivat olla jopa noin 10€ / 100 km kohtuullisellakin kulutuksella, kun taas sähköllä sama matka taittuu vain noin kahdella eurolla. Myös vertailussa bio ja maakaasulla toimiviin autoihin, sähköauto on hieman edullisempi, puhumattakaan lataamisen helppoudesta.

Lisäksi on huomionarvoista, että sähköauton huolto ja ylläpitokustannukset ovat murto-osan polttomoottorivetoiseen verrattuna, sillä sähköautoissa on paljon vähemmän liikkuvia sekä nesteitä kierrättäviä osia.

Ympäristöystävällisyydestä ja suhteellisesta edullisuudesta huolimatta sähköautoissa on myös huonot puolensa. Tällä hetkellä suurimmat ongelmat ovat rajallinen toimintasäde, sekä latauksen hitaus. Pidemmillä matkoilla joudut käytännössä suunnittelemaan reittisi tarkasti latauspisteiden mukaisesti. Toisaalta sähköautojen latausinfra laajenee nopeaa vauhtia, akkujen kehittyessä jokaisen uuden sukupolven myötä.

Noin 70% taloyhtiöistä asuvista suomalaisista on sitä mieltä, että tulevaisuudessa kaikissa taloyhtiöissä tulisi olla mahdollisuus sähköauton lataukselle. On kuitenkin taloyhtiöiden hallitusten ja isännöitsijöiden päätös, mikäli he aikovat investoida tarvittaviin latauspisteisiin.

Lataamisen helppous

Sähkö mukautuu käyttäjän tarpeisiin polttoaineita paremmin, sillä autoa voi “tankata” huoltoasemien lisäksi myös kotona tai työpaikalla. Normaalissa käytössä oleva henkilöauto seisookin paikallaan suurimman osan elinajastaan, joten akkujen lataus on suhteellisen helppoa hoitaa auton ollessa parkissa, mikäli latauspiste löytyy.

Jos olet tien päällä ja sähköautosi tarvitsee lisää virtaa, tyypillinen latausaika voi olla jopa 40 minuuttia. Tämä lisää pitkien siirtymien ajoaikaa, mutta lähivuosina jopa 350 kW CCS ultranopeat latausasemat tulevat leikkaamaan vastaavan latausajan 15 minuuttiin. Tämä tarkoittaa jopa 400 km lisää ajosädettä vain vartin tauolla.

On myös oletettavaa, että tulevaisuudessa monet autovalmistajat keskittyvät pääosin sähköautojen tuotantoon, kuluttajatrendien, sekä EU:n vuosi vuodelta tiukentuvien päästörajoitusten myötä.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin