Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Volkswagen Golffaa sähköisesti - koeajossa e-Golf

Maailman suurimman autonvalmistajan Volkswagenin Golf-malli on saavuttanut vuosikymmenten myötä instituution aseman. Golf onkin Volkkarin ainoa automalli, josta on tehty suunnilleen kaikilla mahdollisilla käyttövoimilla ja hybridiratkaisuilla myyntiversio. Myös täysin sähkökäyttöinen e-Golf.
Volkswagen Golffaa sähköisesti - koeajossa e-Golf

E-Golf on noin 120-160 kilometrin kantamalla varustettu keskikokoinen perheauto. Sen sisarmallina on ladattava hybridi, Golf GTE.

Sähkö-Golf on sisältä ja ulkoakin kuin mikä tahansa tuore Golf. Sähköistetyksi auton tunnistaa keulan parkkivaloista, jotka ovat ison C-kirjaimen muotoisia. Polttomoottorivastineisiin verrattuna sähköauton painopiste on alempana, painojakauma tasaisempi ja moottorin vääntö matalilla kierroksilla mainio. Niinpä auton ajettavuus ja käyttäytyminen alle 80 km/h nopeuksissa on todella hyvä, vajaasta parista sadasta lisäkilosta huolimatta.

E-Golf on sähköautoille tyypilliseen tapaan jo vakiona korkealle varusteltu. Esimerkiksi kaikki valot ovat LED-pohjaisia ja keskikonsolin näyttö on iso kahdeksantuumainen. Tuulilasi on lämmitetty ja matkustamon lämmitys toimii ilmalämpöpumpulla. Nämä varusteet parantavat huomattavasti talvikäytettävyyttä. Yleisesti ottaen volkkarin sähköauton laatuvaikutelma on erittäin hyvä.

Volkswagen e-Golf

Hyvä ajettavuus, rajoitettu lataus

Auton ajettavuudessa ei ole moitittavaa. Sähköinen 85 kilowattinen (114 hevosvoimaa) moottori vääntää heti paikaltaan täysillä 200 newtonmetriä ja Golf onkin todella pirteä ajettava.

Vaikka Volkswagen on selvästi perehtynyt sähköauton voimalinjaan, kärsii auto markkinoiden heikoimmasta latauksesta. Autossa on CCS-pikalatauksen lisäksi vain hidas, 3,7 kW vaihtovirtalataus. Tällainen laturi pystyy hyödyntämään enintään 16 ampeerin yksivaiheisen latauksen, eli suunnilleen sen mitä tavallinen kotipistorasia tarjoaa kahvinkeittimelle. Lataus tyhjästä täyteen kestää noin kahdeksan tuntia.

Kilpailijat mm. BMW:llä, Mercedes-Benzillä ja Teslalla mahdollistavat kolmivaihelatauksen, mikä on kolme kertaa tehokkaampi. Näitä latausliittimiä löytyy harvoin kotoa, mutta tien päällä, ostoskeskuksissa ja monella työpaikalla niitä on saatavilla. Esimerkiksi Fortum on perustanut läntiseen Lappiin tiheän verkon tällaisia tyypin 2 “Mennekes” latauspaikkoja.

Nopein lataustapa on noin puolituntinen CCS-pikalataus. Muutamalla muulla valmistajalla pikalataus on joko maksullinen lisävaruste tai puuttuu kokonaan, mutta Volkkarilla se tulee auton mukana vakiona.

Volkswagen e-Golfin akku on 24 kilowattituntinen. Akun koko on linjassa vuoden 2014-2015 Nissan Leafin ja BMW i3:n kanssa, mutta molemmat autot ovat saaneet tänä vuonna päivityksen 30-33 kilowattituntiin.

Volkswagen e-Golf

Uusi akusto luvassa loppuvuodesta

Myös Volkswagen on päivittämässä akustonsa myöhemmin tänä vuonna. Uusi e-Golf saa 35,8 kWh akuston, mikä siirtää autoa tosielämässä pari sataa kilometriä. Talvisin ja moottoritietä vähemmän, kevyellä kuormalla kuudenkympin tasaisella nopeudella enemmän. Akuston lisäksi Golf saa tehokkaamman moottorin, ja keskikonsolin ohjelmistoja ja internetin kautta käytettäviä autosovelluksia uusitaan.

Yleisesti ottaen e-Golf on ajettavuudeltaan ja autona ehkä paras Golf mitä Volkswagen on pystynyt tekemään. Vain auton melko lyhyt kantama, nelivedon ja farkkumallin puute närästävät. Näistä puutteista auton kantaman korjaantuminen on onneksi näköpiirissä.

 

Katso myytävät e-Golfit.

 


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin