Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Volkswagen Passat uudistuu perusteellisesti – ajaa itsestään 0-210 km/h nopeuksilla

Suurten perheautojen suosikkiautomalli Volkswagen Passat uudistuu perusteellisesti etenkin tekniikan osalta.
Volkswagen Passat uudistuu perusteellisesti – ajaa itsestään 0-210 km/h nopeuksilla

Ulkoisesti uuden Volkswagen Passatin tunnistaa helpoiten perän mallimerkinnästä, joka on ulotettu uuden käytännön mukaisesti suurin takaluukkuun keskitetyin kirjaimin heti VW:n logon alapuolelle. Muuten muotoilua on viilattu maltillisemmin, ja auto on helppo tunnistaa suurten perheautojen suosikkimalliksi. Leveässä keulamaskissa on paljon samaa uuden Touareg-maasturin kanssa.

Passatin kestosuosikin maine perustuu jo liki 30 miljoonan auton myyntiin, joten uudistuneen mallin voisi kuvitella huomattavasti konservatiivisemmin hiotuksi. Sisätiloissa Wolfsburgin insinöörit ja muotoilijat ovat kuitenkin laittaneet tuulemaan, ja uutuuden ohjaamoa hallitsee nyt täysin uusi kolmannen sukupolven tietoviihdejärjestelmä (MIB3).

Uuteen infotainment-järjestelmään kuuluu vakiona integroitu SIM-kortti, joten uusi Passat on kuljettajan niin halutessa koko ajan verkossa. Sinänsä pieni mutta tervetullut uudistus on myös älypuhelimen peilaaminen Apple CarPlayn kautta, mikä onnistuu ensimmäistä kertaa Volkswagenin automalleista langattomasti ilman usb-johtoa.

Ajantasaista tietoa navigaattoriin tuo sekä V-Traffic-liikennepalvelut että online-liikennetiedot. Lisäksi järjestelmässä on uutta teknologiaa ja palveluita, kuten musiikin suoratoistopalvelut, internet-radio, online-ääniohjaus ja Volkswagen We -online-palvelut sekä tulevaisuudessa myös pilvipalvelun kautta siirrettävät ajoneuvoasetukset. Tietyt älypuhelimet voivat toimia myös ”mobiiliavaimena”, jolla voi sekä avata Passatin ovet että käynnistää auton.  

Koska Passatia on myyty erityisen hyvin viime vuosina pistokkeesta ladattavana plugin-hybridinä, myös Passat GTE:n tekniikkaa on päivitetty. Aiempaa tehokkaamman ajoakun myötä autolla pystyy päästelemään täysin sähköisesti 55 kilometrin matkan, kun laskutapana käytetään WLTP-standardia (lukema vastaa noin 70 kilometriä vanhalla NEDC-mittaustavalla). Passat GTE:n sähkö- ja polttomoottorit tuottavat enimmillään 218 hevosvoiman yhteistehon.

Päästöjen puolesta pistokehybridi Passat GTE täyttää jo Euro 6d -päästönormin, jota aletaan soveltaa uusiin ajoneuvoihin vuodesta 2021 alkaen. Muiden turboahdettujen TSI- ja TDI-moottorien kerrotaan täyttävän Euro 6d-TEMP päästörajat. Kaikissa bensiini- ja dieselmoottoreissa on lisäksi hiukkassuodatin.

Yksi uuden Passatin kohokohdista on ensimmäistä kertaa Volkswagenin automallissa nähtävä Travel Assist -järjestelmä, joka kantaa IQ.Drive-nimeä. Sen avulla uusi Passat kykenee puoliautonomiseen ajamiseen nopeusalueella 0-210 km/h. Järjestelmää ohjataan niin ikään täysin uudesta kapasitiivisilla kosketusantureilla varustetusta ohjauspyörästä.

Siinä missä uudessa Passatissa on ulkoisesti yhtäläisyyksiä Touaregiin, myös interaktiiviset IQ.Light-led-matriisiajovalot ovat tulleet tutuksi Volkkarin lippulaivamaasturista. Touaregin ensikoeajossa Itävallan Alpeilla Autotalli.com pääsi kokemaan älykkäiden ajovalojen toiminnan yöllisellä koeajolla, ja toiminta vakuutti. Valojakauma oli toteutettu teknisesti äärimmäisen tarkasti niin, ettei monimutkaisissakaan liikennetilanteissa vastaantulevia ajoneuvoja häikäisty.

Uusi Passat saapuu markkinoille vanhaan tapaan sekä sedan- että farmarimallisina. Suomessa auton ennakkomyynti alkaa kesällä ja liikkeisiin autoa on lupa odottaa syksyksi.


Autotalli.com
Volkswagen Passat vaihtoautot
Volkswagen Passat uudet autot

Lue muut artikkelit Geneven autonäyttelystä.

Teksti ja kuvat: Teemu Granström


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin