Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Vuoden ilmastoteko Suomessa? LähiTapiola kompensoi kaikkien vakuuttamiensa autojen CO2-päästöt ilmaiseksi

LähiTapiola kertoo kompensoivansa kaikkien rahoittamiensa ja vakuuttamiensa ajoneuvojen hiilidioksidipäästöt ilman vaikutusta asiakashintoihin.
Vuoden ilmastoteko Suomessa? LähiTapiola kompensoi kaikkien vakuuttamiensa autojen CO2-päästöt ilmaiseksi

Suomen suurin liikennevakuuttaja LähiTapiola julkisti eilen Finlandia-talolla järjestetyssä AKL Summit -tapahtumassa kompensoivansa vakuuttamiensa ja rahoittamiensa alle 200 g/km päästävien henkilö- ja pakettiautojen CO2-päästöt ilman erillistä veloitusta asiakkaalta. 

Käytännössä päästöjä kompensoidaan YK:n ilmastosopimuksen alaisten puhtaan kehityksen mekanismin hankkeiden kautta. Yhtiön mukaan tähän mennessä tehtyjen investointien avulla on toteutettu yli 100 000 CO2-tonnin päästöjä vastaava päästövähennys.

Kompensoitava päästömäärä on laskettu LähiTapiolan sopimuskannan keskimääräisen toteutuvan keston ja autojen päästöjen mukaan keskimääräiselle vuotuiselle ajosuoritteelle. Ohjelman kerrotaan olevan voimassa toistaiseksi ja sen muotoa ja toteutustapaa voidaan muokata saatujen kokemusten perusteella.

- Vapaaehtoisuuteen ja lisämaksuun perustuvat päästökompensaatiomallit eivät ole levinneet laajalti Suomessa. Autorahoituksen realismia on, että jo pienikin lisäkustannus kuukaudessa on kuluttajalle liikaa. Siksi päätimme yhtiönä tarjota mahdollisimman monelle suomalaiselle mahdollisuuden kompensoida vaivatta ja ilman lisämaksua oman autoilunsa päästöt. Samalla haluamme omalta osaltamme lievittää ihmisten ilmastoahdistusta ja luoda uskoa tulevaan konkreettisella toiminnalla, LähiTapiola Rahoituksen varatoimitusjohtaja Hannu Heliö kertoo.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin