Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Yllättävät suomalaiset autoalan innovaatiot – TactoTek ja Foreca palkittiin

Alma Median järjestämässä Autoilun ja liikkumisen tulevaisuus 2019 -seminaarissa palkittiin alan parhaat teknologia- ja palveluinnovaatiot.
Yllättävät suomalaiset autoalan innovaatiot – TactoTek ja Foreca palkittiin

Suomesta löytyy valtava määrä autoalan osaamista ja innovaatioita, ainakin mikäli Alma Median järjestämän innovaatiokilpailun osanottajamäärää on katsominen. Asiantuntijaraati valitsi 40 kilpailuun osallistuneen yrityksen joukosta parhaat teknologia- ja palveluinnovaatiot, joiden lisäksi kunniamaininnan sai kolme yritystä.

Teknologiainnovaatio

Parhaana teknologiainnovaationa palkittiin TactoTek, joka on erikoistunut elektroniikan ja eri komponenttien integroimiseen muovirakenteen sisään. Käytännössä yritys suunnittelee täysin ainutlaatuisia paneeleja, joita voidaan käyttää auton sisätiloissa, ja joihin voidaan sisäänrakentaa erilaisia kosketukseen reagoivia käyttökytkimiä.

Kuva: TactoTekin teknologia mahdollistaa auton paneeleihin upotetut kosketuskytkimet. 

Kunniamaininnan teknologiainnovaatioiden sarjassa sai StepOnTech, joka suunnittelee ja valmistaa edullista auton etanolimuunnossarjaa. Yrityksen laitteistolla bensiinikäyttöinen henkilöauto voidaan muuntaa käymään jätteistä valmistetulla etanolipolttoaineella. 

Palveluinnovaatio

Autoalan palveluinnovaatioista parhaaksi valittiin Foreca, joka on onnistunut saamaan älykkäiden tiesääennustustensa käyttäjiksi muun muassa BMW:n, Daimlerin ja TomTomin. Foreca on kehittänyt maailmanlaajuisen ajo-olosuhteista informoivan palvelun autoteollisuuden ja älykkään tieliikenteen tarpeisiin. Tiesääennusteet tarjotaan autoteollisuuden yrityksille datarajapintana, jolloin tietoja voidaan hyödyntää paitsi autoilijalle näytettävänä sääennusteena, myös tulevaisuudessa ajoneuvon ajamista avustavissa järjestelmissä.

Kuva: Forecan säädataa hyödynnetään muun muassa BMW:n automalleissa.

Kunniamaininnan palveluinnovaatioiden sarjassa saivat Parkkisähkö sekä Nokian Renkaat. Parkkisähkö on kehittänyt älykkään ja edullisen sähköautojen latausjärjestelmän, jolla kiinteistöjen on helppo korvata autonlämmitystolpat sähkö- ja hybridiautojen lataamiseen soveltuvalla tekniikalla. Nokian Renkaiden SnapSkan-palvelu parantaa puolestaan autoilijoiden tietoisuutta renkaiden kunnosta, mikä puolestaan parantaa ajoturvallisuutta. SnapSkan on parkkihallien yhteyksiin asennettava skannauslaite, joka mittaa renkaiden kunnon ja lähettää tiedot suoraan autoilijan puhelimeen. Palvelun avulla on tehty jo 700 000 mittausta.

 

Teksti: Teemu Granström / Kuvat: Aleksi Alppi, TactoTek, BMW


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin