Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Citroen C4 2008-2010

Citroen C4:ää on valmistettu vuodesta 2004 asti, ja se seurasi XSaraa Citroenin mallistossa.
Autoesittely Citroen C4 2008-2010

C4 luokitellaan kuuluvaksi c-segmenttiin eli alempaan keskiluokkaan tai pieniin perhautoihin, seuranaan esimerkiksi Ford Focus, Renault Megane ja Volkswagen Golf.

Saatavilla on neljä erilaisen varustetason hatchback (Berline)- tai coupe-versiota: X Vision, SX Vision, VTR Vision ja Pack Vision. Hinnat vaihtelevat 16 000 ja 25 000 euron välillä.

X Visionissa on mm. ilmastointi ja vakionopeudensäädin, SX Visionissa ajovakaudenhallintajärjestelmä ja Pack Visionissa automaattinen ilmastointi.

Valinnaisena autoon saa mm. NaviDrive-järjestelmän, johon on yhdistetty radio, cd-soitin, puhelimen toimintojen ohjaus, puhesyntetisaattori ja äänentunnistusjärjestelmä sekä GPS-paikanmääritys ja ajoreitin laskenta cd-karttatiedostojen avulla.

Erikoisempiin valinnaisvarusteisiin kuuluu kiinteä parfymointi. Se antaa matkustamoon miellyttävää tuoksua, jonka voimakkuutta voidaan säätää tai kytkeä kokonaan pois. Sen saa VTR Vision ja Pack Vision -versioihin.

Vakiovarusteisiin kuuluvat ABS-jarrut hätäjarrutehostimen kera sekä vakionopeudensäädin ja nopeudenrajoitin. Eri versioissa on saatavilla myös ajovakauden hallintajärjestelmä ja ajoluistonesto, tahattomasta sekä kaistavahti, joka varoittaa kaistarajan ylityksestä.

Vaihtoehtoina on kolme bensiinimoottoria (1,4-2,0 litraa), joiden hiilidioksidipäästöt ovat 140-180 gramman tienoilla ajokilometriä kohti. SX Visionin ja saa Pack Visionin saa myös diesel-koneella. Dieseleiden päästöt ovat alimmillaan vain 120 gramman luokkaa kilometrillä.

C4:n korin rakenne osoittautui vahvaksi EuroNCAP:n kolaritestissä (v. 2004). Törmäystestistä tuli täydet viisi tähteä. Lasten suoja oli myös hyvä: neljä tähteä viidestä. Myös jalankulkijan turvallisuus on törmäyksessä selvästi tavallista parempi myötäävän puskurin ja konepellin etureunan ansiosta - tuloksena kolme tähteä neljästä.

Citroen C4 on 13:ksi suosituin automalli Suomessa. Ensirekisteröintejä kertyi 2417 vuonna 2007. Kalleimmatkin C4:t saa alle 30 000 eurolla (huhtikuu 2008). Esimerkiksi 136 hevosvoiman dieselillä kulkeva Pack Vision Berline maksaa 27 000 euroa. Se kuluttaa keskimäärin 6,6 litraa polttoainetta sadalla kilometrillä ja päästää hiilidioksidia 175 grammaa kilometrillä. Halvin Vision Coupé-versio maksaa alle 16 000 euroa.

Vertailussa:


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin