Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

7 kovaa finalistia – listasimme Vuoden Auto Suomessa 2020 -kilpailun automallien vahvuudet

Vuoden Auto Suomessa 2020 -kilpailun finaaliin selvisivät Audi E-tron, Mazda3, Peugeot 208, Renault Clio, Skoda Kamiq, Skoda Scala ja Toyota Corolla.
7 kovaa finalistia – listasimme Vuoden Auto Suomessa 2020 -kilpailun automallien vahvuudet

Joulukuun 5. päivä ratkeaa Vuoden Auto Suomessa 2020 -kilpailu, jossa Auto- ja liikennetoimittajat ry:n jäsenistö on saanut äänestää mieleistään automallia kuluvan vuoden uutuuksista. Tärkeimpänä äänestysperusteena on auton tarjoama vastine rahalle. 

Voittaja valitaan alkukierrokselta finaaliin selvinneiden seitsemän automallin joukosta äänestyksen perusteella. Kullakin Auto- ja liikennetoimittajat ry:n jäsenellä on käytettävissään yhteensä 15 ääntä, jotka voi antaa finaalin automalleille haluamallaan tavalla. Kuitenkin niin, että yksi automalleista on nostettava suosikiksi, ja enimmillään yhdelle automallille voi antaa kuusi ääntä. Äänet voi siis jakaa esimerkiksi 0–6–0–4–0–5–0 tai yhtä hyvin 2–1–4–2–3–1–2. Autotalli.comia Vuoden Auto Suomessa 2020 -äänestyksessä edustaa tuottaja Teemu Granström. 

Listasimme finaaliin selvinneiden automallien vahvuudet.

Audi E-tron

Audi E-tron on ylivoimaisesti finalisteista kallein automalli. Täyssähköinen Audi E-tron on tasapainoinen ja tekniikaltaan edistyksellinen. Moneen muuhun sähköautoon verrattuna E-tron on tyyliltään hyvin hillitty, se ei huuda olevansa sähköauto. Sitä moni pitää hyvänä seikkana. 

Edistyksellisen sähkötekniikan ohella Audi E-tronin vahvuudeksi voi laskea hyvin mietityt yksityiskohdat. Auto toimii kuin ajatus.

Audi E-tron

Mazda3

Mielestämme Mazda 3 on päätynyt Vuoden Auto Suomessa -kilpailun finaaliin poikkeuksellisen tyylikkään muotoilun sekä edistyksellisen polttomoottoritekniikan vuoksi. Mazda3 on tarjolla uudella Skyactiv X -bensiinimoottorilla, joka toimii puristussytytyksellä dieselmoottorien tapaan. Tekniikalla on onnistuttu pienentämään päästöjä ja kulutusta merkittävästi samalla moottorin tehoa ja vääntöä lisäten. Uuteen Skyactiv X -moottoriin on yhdistetty myös kevythybriditekniikka avustamaan polttomoottoria.

Mazda3 on myös japanilaisvalmistajan taidonnäyte merkin pyrkimyksestä siirtyä kohti premium-autoluokkia. Ohjaamon yksityiskohdat ja viimeistelyn laatu ovat tämän hintaluokan autoon sanalla sanoen upeita. Mazda3 on tarjolla hatchback- ja sedan-malleina.

Mazda3 Skyactiv X

Peugeot 208

Peugeot 208 on saanut paitsi tyylikkään uuden ilmeen, auton sisätilat ja ominaisuudet tarjoavat pientä perheautoa ostavalle hyvää vastinetta rahalle. Peugeot 208 on ajettavuudeltaan onnistunut ja muotoilullaan leikittelevissä sisätiloissa ei ole menty käytettävyyden edelle. 

Ehkäpä vielä suurempi syy valita Peugeot 208 kilpailun finaaliin on se, että auto tulee heti alkuvuodesta tarjolle täyssähköisenä malliversiona. Koska Peugeot 208 on suunniteltu alusta alkaen sähköisen voimalinjan ehdoilla, tilat ovat saman niin polttomoottori- kuin täyssähkömalleissa.

Peugeot 208

Peugeot 208 sisältä

Renault Clio

Renault Clio sopii hyvin monelle kukkarolle, mutta edullinen hinta ei tarkoita halpaa ulkomuotoa tai karsittuja ominaisuuksia. Renaultin pirteät turboahdetut bensiinimoottorit tarjoavat Cliolle riittävän rivakan ajettavuuden ja kohtuullisen polttoaineenkulutuksen.

Renault Clio on linjoiltaan tyylipuhdasta ranskalaista muotoilua. Auton kuljettajaa avustavat järjestelmät sekä tietoviihdepuoli ovat menneet edellisestä mallisukupolvesta valtavan loikan eteenpäin.

Renault Clio

Skoda Kamiq

Niin sanottu kompakti katumaasturi Skoda Kamiq on melkoinen tilaihme. Autoon mahtuu vaivattomasti neljä aikuista matkustajaa ja tavaratila on Skodalle tyypilliseen tapaan kokoluokka huomioiden kookas. 

Moni suomalainen autonostaja arvostaa Kamiqin konstailematonta ulkomuotoa ja helppoa käytettävyyttä. Skodan automalleissa on otettu perheiden monenlaiset tarpeet hyvin huomioon.

Skoda Kamiq

Skoda Scala

Skoda Scala sijoittuu valmistajansa mallistossa Fabian ja Octavian väliin. Kuten Skoda Kamiq, myös Scala tulee tarjolle maa- ja biokaasumallina.

Skoda Scalasta on vaikea keksiä moitteen sijaa, se on todella tasavahva ja nöyrä suorittaja jopa 1.0-litraisella turboahdetulla bensiinikoneella.

Skoda Scala

Skoda Scala matkustamo

Toyota Corolla

Jos Vuoden Auto Suomessa -palkinto jaettaisiin sen perusteella, mitä suomalaiset ostavat, voittaja olisi selvillä. Toyota-kansalle uusi Corolla tarjoaa varmatoimista ja helppokäyttöistä hybriditekniikkaa useammassa eri teholuokassa.

Toyota Corollan vahvuuksiin kuuluu myös monipuolinen mallisto. Auton pystyy ostamaan hatchbackina, sedanina ja farmarina.

Toyota Corolla Hybrid


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin