Audi testasi Suomessa: näin pakkanen vaikuttaa sähköauto e-tronin toimintamatkaan | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Audi testasi Suomessa: näin pakkanen vaikuttaa sähköauto e-tronin toimintamatkaan

Audia Suomeen maahantuova K-Auto Oy testasi e-tron -täyssähköauton toimintamatkaa pakkaskeleillä.
Audi testasi Suomessa: näin pakkanen vaikuttaa sähköauto e-tronin toimintamatkaan

Niin mutta kuinka pitkälle sillä pääsee pakkasella? Kysymys, jonka sähköautoilija saattaa kuulla kyllästymiseen asti. Suomessa aihe on kuitenkin relevantti, sillä kylmän ilmaston vaikutus sähköauton toimintamatkaan on valitettava tosiasia. 

Audi e-tron on saksalaisvalmistajan ensimmäinen täyssähköauto, ja sille luvataan WLTP-mittausten mukaiseksi toimintamatkaksi täydellä akulla 417 kilometriä. Se on keksikokoiselle katumaasturille melkoisen mojova lukema, etenkin kun otetaan huomioon, että automalli kykenee pitkillä matkoilla nopeaan 150 kW:n lataustehoon.

K-Auton suorittamien testien perusteella Audi e-tronin todellinen toimintamatka on pikkupakkasella (-5 … -10 celsiusta) noin 300-320 kilometriä, kovemmalla pakkasella (-10 … -20 celsiusta) noin 280-300 kilometriä ja paukkupakkasella (-20 … -30 celsiusta) noin 240-250 kilometriä.

Näin ollen pakkasen vaikutus voi olla jopa yli 40 prosentin luokkaa, kun vertailukohdaksi otetaan auton ilmoitettu 417 kilometrin toimintamatka.

Siinä missä perinteisen polttomoottoriauton esilämmittäminen vaikuttaa moottorin pitkäikäisyyteen, sähköauton kohdalla esilämmittämisellä varmistetaan akun paras mahdollinen toiminta. Audi e-tron kannattaakin esilämmittää älykkään lämpöpumpun avulla ennen liikkeellelähtöä.

Audi e-tronin 700 kilogrammaa painavan korkeajänniteakun kokonaiskapasiteetti on 95 kilowattituntia, josta autoilijan käytettävissä on 83,6 kWh. Tämä siitä syystä, että akkua ei koskaan ladattaisi aivan täyteen tai käytettäisi tyhjäksi, mikä takaa akun pitkän käyttöiän.

 

AUTOTALLI.COM

Katso Audi-malliston uudet autot

Katso Audi e-tron-mallisarjan uudet autot

Katso Audi e-tron e-tron 55 quattro Advanced mallin uudet autot

Katso myytävät Audi vaihtoautot

Katso myytävät Audi e-tron vaihtoautot

 

Teksti ja kuvat: Teemu Granström 

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin