Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoarvio: Koeajossa Lexus IS 220d

Autoarvio: Koeajossa Lexus IS 220d

Lexuksien ajo-ominaisuudet eivät toistaiseksi ole olleet aivan saksalaiskilpailijoiden tasolla. IS on kuitenkin mallistosta ehkä lähimpänä luokkansa kärkeä. Ehkä BMW:ssä on hieman parempi ohjaustuntuma ja Audi on hieman täsmällisempi, mutta hyvä on Lexuskin. Nyt on todistettu, että Japanissakin osataan tehdä kelvollisia sähköisiä ohjaustehostimia.

Edeltäjänsä tapaan IS on takavetoinen auto ja se on parasta painaa tajuntaansa Suomen talvessa. Aivan normaalissa ripeässä kaistanvaihdossa ja siihen liittyvässä kiihdytyksessä IS:n perä lähti yllättävän reippaasti omille teilleen liukkaissa olosuhteissa kitkarenkailla. Ehkä ajonvakautuksen toiminnassakin on samaa hitautta kuin Avensiksessa, mutta ei jarruihin perustuvalla järjestelmällä tietysti ihmeitä saada aikaan silloin, kun takapäästä työntävän auton peräpää päättää suunnata liikkeensä sivulle.

Jousitus on maantieajossa onnistunut kompromissi jämäkkyyttä ja mukavuutta. Kaupunkiajossa kaivonkannet ja poikittaissaumat tulevat enemmän läpi kuin parhaissa kilpailijoissa.

Lexuksen parasta antia on perinteisesti hiljaisuus ja nyt myös IS:ään on saatu viritettyä huippuluokan äänieristys. Tyhjäkäynnillä ei tahdo kuulla, onko moottori käynnissä ja kaupunkinopeuksissa meno on muutenkin hyvin äänetöntä. Moottoritiellä voimakkaimmaksi äänenlähteeksi nousevat totuttuun tapaan renkaat, mutta tältäkin osin IS on markkinoiden parhaimmistoa. 

Suorituskyky: 8,3

Suorituskyky ei vastaa luvattua teholukemaa. Osittain ongelmana ovat ylipitkät vaihteiden välitykset.

Mukavuus: 8,7

Istuimet ovat onnistuneet. Takaistuintilat ovat hieman ahtaat verrattuna autoluokan tilavimpiin. Varustetaso on korkealuokkainen.

Luotettavuus: 8,2

Turvallisuus on hyvällä tasolla. 3 vuoden takuuta jaa tiepalvelua täydentää korkeatasoinen asiakaspalvelu.

Ajomiellyttävyys: 7,8

Ajo-ominaisuudet ovat luokkansa parhaimmistoa. Jousitus on melko kova jä päästää pieniä epätasaisuuksia läpi. Äänieristys on erinomainen. Näkyvyys taakse on heikko. Liukkaalle talvikelille Lexusta ei ole suunniteltu.

Ulkonäkö: 9,1

Muotoilu on tyylikäs ja riittävän omaperäinen. Sisustus on luokkansa tyylikkäin.

Polttoaineen kulutus: 7,8

Kulutus on hyvä suhteessa suorituskykyyn. Huollot ovat melko kalliita.

Valmistuslaatu: 8,9

Viimeistely on markkinoiden parhaimmistoa ja materiaalit pääosin ensiluokkaisia.

Sisätilojen suunnittelu: 6,8

Matala tavaratila lienee tämän kokoluokan sedanien pienin. Käytännöllisyydestä on muiltakin osin tingitty.

Luokkansa paras: 9,0

Lexus on monessa suhteessa korkeatasoinen, mutta tilat ovat hieman ahtaat ja ajokäytös talvikelillä ongelmallinen.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin