Autoesittely Audi A6 2012 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Audi A6 2012

Uusi neljännen sukupolven A6 esiteltiin Geneven autonäyttelyssä 2011 4-ovisena porrasperänä ja farmarimalli Avant esiteltiin Frankfurtin autonäyttelyssä myöhemmin samana vuonna.
Autoesittely Audi A6 2012

Audi A6 ja jo sen edeltäjä Audi 100 ovat vuosikymmenten ajan käyneet tasaista kisaa BMW 5-sarjan ja MB E-luokan kanssa luokan herruudesta. Usein viimeisimpänä esitelty malli on ollut ykkönen niin ominaisuuksiltaan kuin myyntimääriltään.

Uuden A6:n sedanin ulkomitat ovat pysyneet lähes ennallaan. Ulkoisesti auto näyttää jopa aikaisempaa pienemmältä. Akseliväli on kasvanut selvästi, mutta kasvu perustuu etupyörien siirtämiseen eteen päin samoin kuin A4:ssä jo aikaisemmin. Keulan muodot ovat tuoreet, mutta muuten muotoilu on varovaista. Yllättävän rohkea veto on sumuvalojen siirtäminen ajovalojen kanssa saman lasin alle (mahdolliset kromirinkulat alhaalla kehystävät aktiivisen vakionopeussäätimen antureita).

Kori ja sisätilat

Muotojen virtaviivaistaminen on hivenen pienentänyt tiloja. Käytännössä asia on hoidettu kuntoon madaltamalla takaistuinta. Tämän takia istuinmukavuus on heikentynyt ja taakse kulkeminen vaikeutunut. Tilaa takaistuimella on suunnilleen yhtä paljon kuin BMW:ssä ja hieman vähemmän kuin MB:ssä. Ero alemman luokan väljimpiin, kuten Passattiin ja Mondeoon on pienempi kuin joskus aikaisemmin. Etuistuimet ovat perusversionakin mukavat. Erityistä kiitosta voi antaa vakiona olevalle sähköiselle ristiseläntuen säädölle. Koeajetussa autossa oli urheiluistuimet, joiden säädettävä istuinosan pituus miellyttää pitkäjalkaisia.Tavaratila on luokassaan normaalin kokoinen. Takaluukku ja takaselkänoja kaadettaessa avautuva aukko ovat väljempiä kuin monessa muussa sedanissa.

Moottori ja suorituskyky

A6:n moottorivalikoimasta Suomessa löytyy aluksi kolme dieseliä ja 300-hevosvoimainen bensakone. 2,0-litraisen etuvetoisen dieselin (130 kW/177 hv) saa käsivaihteisena tai portaattomalla Multitronic-automaatilla varustettuna. Muiden mallien yhteydessä on Suomessa neliveto ja 7-portainen kaksoiskytkinvaihteisto. Koeajetussa autossa oli tämänhetkisen valikoiman tehokkain diesel eli tehokkaampi 3,0-litraisista (180 kW/245 hv). Suorituskyky ei juuri jätä varaa toiveille. Moottori vetää puhtaasti runsaasta 1000 r/min kierroksista lähtien. Sen sijaan se selkeästi väristää tyhjäkäynnillä. Vaihteisto toimii parhaiden automaattien veroisesti ja vaihtamisen tuntee lähinnä vain pienimmillä vaihteilla. Ilmoitetut kulutuslukemat ovat pudonneet tuntuvasti edeltäviin malleihin verrattuna.Varustelu, hallintalaitteet ja sisustus

A6:n vakiovarusteita Suomessa ovat mm. 17" alumiinivanteet, start-stop -järjestelmä, bluetooth, 2-alueinen automaatti-ilmastointi, perusversiota korkeatasoisempi audiojärjestelmä, vakionopeussäädin, sadetunnistin ja xenon-valot.Sisustus on markkinoiden huippua. Materiaalit ovat korkeatasoisia ja sisustuksen muotoilu moderni ja tyylikäs. Merkittävin muutos aikaisempiin Audeihin verrattuna on alas laskeutuva keskinäyttö. Se näyttää yläasennossa hieman ylimääräisen tuntuiselta, mutta mahdollistaa kilpailijoihin verrattuna matalamman, avaraa tuntua tuovan kojetaulun. Värillinen näyttö on perusversiossakin tyylikäs samoin kuin mittareiden välissä oleva näyttö, jota käytetään ratin rullista ja painikkeista. Keskinäyttöä käytetään entiseen tapaan keskikonsolin säätöpyörällä ja painikkeilla. Käyttö on pienen kokeilun jälkeen selkeää.

Vakionopeussäädintä käytetään valitettavasti edelleen viiksestä, jonka käyttö vaatii käytännössä otteen irrottamisen ratista. Polttoaine- ja moottorinlämpömittarit on toteutettu 8-portaisilla palkeilla, jolloin niiden antama informaatio on vain suuntaa-antava. Säilytystilaa matkustamossa on keskinkertaisesti. Hansikaslokeroon sijoitettu CD-soitin vie osansa lokerosta. Virtapistoke on sijoitettu säilytyslokeron nurkkaan, johon kaikki laturit eivät sovi.

Kilpailuasetelma

A6 on Suomessa pääkilpailijoihinsa verrattuna varsin kohtuullisesti hinnoiteltu. 2.0 TDI:tä tehokkaampaa vaihtoehtoa hakeva joutuu tosin maksamaan melkoisen lisähinnan ja etenkin noin 5 000 euron askel kahden 3,0-litraisen välillä on kova. A6:n ominaisuudet riittävät selkeästi luokan kärkipaikkaan ennen kilpailijoiden seuraavaa vastaiskua. MB:n valtti kilpailussa ovat paremmat takatilat.

Vertailussa A6:n rinnalla Mercedes-Benz E-sarja ja BMW 5-sarja.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin