Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely BMW 5-sarja (2011)

Viime vuonna esitelty kuudennen sukupolven BMW 5 (F10) oli irtiotto edeltäjän Bangle-designista - nyt auto on jälleen kaunis.
Autoesittely BMW 5-sarja (2011)

Kyljissä on aikaisempaa vahvempia muotoja, keula taas on muotoiltu varsin pehmeästi. Teknisten parannusten lista on yllätyksetöntä luettavaa. Kori on entistä jäykempi, moottorit taloudellisempia ja automaattivaihteistot 8-vaihteisia. Uusi lisävaruste on 7-sarjaan jo aikaisemmin esitelty nelipyöräohjaus.

Kori ja sisätilat

Merkittävintä edeltäjään nähden on akselivälin kasvaminen 8 sentillä. Kasvu näkyy monesta nykyuutuudesta poiketen myös takaistuimella. Ahtaana tunnetusta 5-sarjasta on parissa mallisukupolvessa kasvanut melko tilava auto.

Vain takajalkatilan osalta kilpailijoilla on tarjottavana parempaa. Muotoilultaan takaistuin on suunnattu vahvasti kahdelle matkustajalle ja keskikonsoli vie myös jalkatilat kolmannelta. Pääntilaa on varsin hyvin eikä sitä ole tehty madaltamalla istuinta kohtuuttomasti. Istuinmukavuus takana on hyvä ja käynti takaistuimelle entistä helpompaa.

Takaistuimelta katseltuna tunnelma on avara. Edessä tunnelma on tiiviimpi massiivisen keskikonsolin takia. Etuistuimia on kolmea mallia. Perusversio on tavanomaista tasoa, mutta ajoasennosta saa edeltävää mallia paremman.

Urheiluistuimet ja kalleimmat Comfort-istuimet tarjoavat markkinoiden parhaimmistoon yltävää istuinmukavuutta. Ristiseläntuen säätö on vakiona vain Comfort-istuimissa.

Tavaratila on hieman kilpailijoita pienempi ja tasainen keskiosa on kapea. Kääntyvä takaselkänoja on edelleen lisävaruste. Tavaratilan pohjan alla on syvä, mutta pienehkö lokero. Tavaratilan aukko on sedaniksi varsin suuri.

Varustelu, hallintalaitteet ja sisustus
 
Varustelu on edelleen jätetty tasolle, joka vaatii hieman täydennystä. 520d:hen saa Business-paketin, johon sisältyvät xenon-valot, ilmastointiautomatiikka, kääntyvät takaselkänojat ja parkkitutka eteen ja taakse. Vakiovarusteena on mm. aktiiviset pääntuet, sadetunnistin ja vakionopeussäädin.

Sisustus on persoonallinen, moderni ja tyylikäs. Alumiini- tai puulistoista joutuu tosin edelleen maksamaan lisähintaa. Koeajoauton sisustusta ei ollut valittu kovin hyvällä maulla, kun vaaleaan nahkaan oli yhdistetty musta kattoverhoilu ja alumiinilistat. Mutta oikeilla valinnoilla kokonaisuus on eräs markkinoiden tyylikkäimmistä ja jopa perushintainen sisustus perusmustana näyttää paremmalta kuin eräissä muissa saksalaisautoissa.

Moottorit

Bensiinimoottorit ovat 523i (150 kW/204 hv), 528i (190 kW/258 hv), ahdettu 535i (225 kW/306 hv) sekä ahdettu V8 550i (300 kW/407 hv).

Dieseltarjonnasta löytyy malliston halvin ja ainoa 4-sylinterinen eli 520d, jonka teho on 135 kW/184 hv. Vielä 10-vuotta sitten tämä lukema saatiin 530d:stä. 3,0-litraisia dieseleitä ovat 525d (150 kW/204 hv) ja 530d (180 kW/240 hv).

Koeajettu auto oli 525dA. Voimaa oli riittävästi, eikä missään vaiheessa tuntunut siltä, että kyseessä olisi matalaviritteinen versio. Uusi 8-vaihteinen automaatti toimi kaikilta osin miellyttävästi. 525d:n ilmoitettu kulutus on litran 520d:tä korkeampi, vaikka tehoa on vain 20 hv enemmän.

Kilpailuasetelma

Viitossarjan haluttavuus on noussut merkittävästi edeltäjään verrattuna ja ominaisuudet riittävät luokan kärkitasolle. 520d:n perushinta lähtee manuaalivaihteisena 50 000 euron alapuolelta.

Vertailuun automaattivaihteisen farmarimallisen 525d:n rinnalle otettiin farmarimalliset MB E 250 CDI ja Audi A6 2.7 TDI.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin