Autoesittely BMW X5 2012 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely BMW X5 2012

Yhdysvalloissa valmistettava toisen sukupolven X5 esiteltiin ensi kerran vuonna 2006, ja sen myynti alkoi Suomessa vuonna 2007.
Autoesittely BMW X5 2012

BMW määrittelee itse X5:n SAV-autoksi (Sport Activity Vehicle). SAV on urheiluautomainen muunnos SUV-autosta (Sport Utility Vehicle) eli suomalaisittain kaupunki-, katu- tai citymaasturista. Audi Q7 tai Volkswagen Touareg ja Mercedes Benz ML kuuluvat samaan ryhmään.

X5:n sisätiloja markkinoidaan toiminnallisella eleganssilla. Kojelautaa on kallistettu hiukan kuljettajaa kohti. Kaikki toiminnot ovat helposti nähtävissä ja kuljettajalle pitäisi syntyä suvereeni hallitsemisen tunne. BMW X5:ssä on esimerkiksi moderni, urheilullisesti muotoiltu vaihdekeppi, jossa pysäköintiasento aktivoidaan napin painalluksella. Ulkopuolen muotoilussa on tavoiteltu jykevää, eleganttia ja itsevarmaa olemusta.

620-litran tavaratila suurenee 1750 litraan, kun toisen istuinrivin kääntää eteen. Vaihtoehtoisena varusteena on myös kolmas istuinrivi, jonka voi kaataa tavaratilan lattiaan.

Nelivetoisen X5:n voimanlähteen voi valita kuudesta eri tehoisesta moottorista. X5 50i:n 8-sylinterinen 4.4-litrainen bensiinimoottori kehittää 407 hevosvoiman tehot. Se kiihtyy 5.5 sekunnissa 0-100 km/h. Polttoaineen keskikulutus on 12,5 l/100 km (kaupunkiajossa peräti 17,5 l/10 km) ja hiilidioksidipäästöt aikamoiset: 292g/km.

35i:n 3-litrainen 6-sylinterinen bensiinimoottori tarjoaa 306 hevosvoiman tehon. Keskikulutus on 10,1 l/100 ja hiilidioksidia pääsee irti tässäkin melkoinen annos: 236g/km. Dieselvaihtoehtoina on 6-sylinteriset 30d:n 245 hevosta ja 40d:n 306 hevosvoimaa tuottavat moottorit . Polttoaineenkulutus yhdistetyllä on näillä voimanlähteillä 7,4 ja 7,5-litraa sadalla. CO2-päästöjä syntyy 195 ja 198g/km.

Lisätehoja kaipaavalle on tarjolla X5M vaihtoehdot niin bensiini kuin dieselmoottorilla varustettuna. 4.4 litraisesta bensiinimoottorista on otettu irti 555 hevosvoimaa (hinta: n. 223.000 euroa) ja 3-litraisesta dieselmoottorista 381 hevosvoimaa (hinta: n. 126.700 euroa).

X5:ssä on lukuisia ajettavuutta parantavia ominaisuuksia. DSC-ajovakaudenhallintajärjestelmä jakaa voiman joustavasti etu- tai taka-akselille, jolloin pyörät saavat parhaan mahdollisen vedon.

Adaptive Drive -alustansäätöjärjestelmä tasoittaa korin kallisteluliikettä.

X5:n Runflat-renkaissa on sivuvahvikkeet, joiden ansiosta niillä  voi ajaa yli 100 kilometriä tyhjentymisen jälkeen. Muita rengasvaihtoehtoja on runsaasti.

Lisävarusteena autoon voi laittaa panoraama-lasikaton, jossa on liiallista ajoviimaa tyynnyttävä tuulenohjain ja aurinkosuojaverho.

Melkein scifin puolelle mennään Head-Up -näytön avulla (lisävaruste). Se näyttää tärkeitä tietoja kuten nopeuden ja navigointiohjeet suoraan kuljettajan näkökenttään. Virtuaalinen kuva projisoidaan tuulilasiin, ja sen korkeutta voi säätää yksilöllisesti. Katsetta ei tarvitse siirtää tiestä.

Lisävarusteena saa Business tai Professional DVD-navigointijärjestelmän, jotka toimivat puheopastein, nuoliopastein ja reittikartan avulla. Tiedot näkyvät korkearesoluutioisessa 16:9-kuvaruudussa, jota voi käyttää myös televisiona. Lisävaruste BMW Assist vertailee liikennetiedotuksia ajoreittiin ja suosittelee vaihtoehtoisia reittejä. BMW Online -palvelu tarjoaa räätälöityjä palveluja, esimerkiksi uutisia ja pörssikursseja.

X5:n hinta vaihtelee varustetason mukaan 90.000 (30d) ja 143.200 euron (4.4i) välillä, lukuunottamatta M versioita.

Kilpailijavertailu

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin