Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Chevrolet Camaro (2012)

Chevrolet Camaro saapui takaisin Eurooppaan vuosikymmenen poissaolon jälkeen. Auton tunnistaa jo kaukaa Camaroksi, vaikka linjat ovat aivan uudet ja modernit.
Autoesittely Chevrolet Camaro (2012)

Ainoana moottorivaihtoehtona on 6,2-litrainen V8, joten valittavaksi jäävät korimalli, vaihteisto ja lisävarusteet.

Chevrolet Camaroa on kehitetty edelleen Euroopan markkinoille, sillä esimerkiksi jousitus on erilainen kuin amerikkalaisversioissa. Täysin uutta FE4-jousitusta säädettäessä haluttiin lisätä suuntavakavuutta suurilla nopeuksilla ja parantaa auton ominaisuuksia nopeassa kaarreajossa. Chevrolet on päättänyt tarjota sen valinnaisena myös Pohjois-Amerikan markkinoilla.

Camaron muodoissa on paljon yhteneviä piirteitä vuosimallin 1969 Camaron. Euroopassa Camaroissa on edessä ksenonvalojen ympärillä LED-huomiovalorenkaat. Myös perä on erilainen kuin Yhdysvalloissa, sillä täällä käytetään takanakin LED-valoja ja kookkaat kromatut pakoputken päät ovat samanlaiset kuin Corvette Z06:ssa.


 
Vääntöä
 
Euroopassa Camarossa on aina LS3-moottori, mikä tarkoittaa 6,2-litraista V8:aa. Se kehittää käsivalintaisen vaihteiston kanssa 318 kW (432 hv) ja 569 Nm huippuväännön. Automaattivaihteistolla varustetuissa Camaroissa lukemat ovat hivenen pienemmät eli 298 kW (405 hv) ja 556 Nm.
 
Camaron huippunopeus on 250 km/h ja kiihtyvyys 0-100 km/h sujuu käsivalintaisella coupélla 5,2 sekunnissa. Avomalli on kaksi sekunnin kymmenystä hitaampi ja myös automaatti hidastaa aikaa 0,2 sekunnilla.

Suorituskyvystä saa maksaa pitkän pennin, eikä nyt puhuta pelkästään bensankulutuksesta vaan Suomen kiristyvästä päästöpohjaisesta verotuksesta. CO2-päästöjä syntyy yli 300/kilometri ja keskikulutus on 13 litran tienoilla. Tarkalleen ottaen manuaalivaihteinen kuluttaa keskimäärin 14.1-litraa sadalla ja automaatti 13,1 -litraa. CO2 -päästöjä syntyy manuaalilla 329/km ja automaatilla 304/km.



Polttoaineenkulutus ei tietenkään ole tällaisen auton ostajan tärkein valintakriteeri, mutta sekin on otettu huomioon auton suunnittelussa. Moottorissa on sylinterien lepuutusjärjestelmä, joka vähentää kulutusta matka-ajossa jopa 7,5 prosenttia. Automaattivaihteisen kulutus on alhaisempi, mikä yhdessä suomalaisen verotuksen kanssa merkitsee sitä, että korkeammasta tehdashinnastaan huolimatta automaattivaihteiset Camarot ovat kokonaishinnaltaan vähän käsivalintaisella vaihteistolla varustettuja halvempia.
 
Voiman hillintää
 
Hevosvoimalauma saadaan siirrettyä hyvin tiehen, sillä Camarossa on luistonestojärjestelmän sisältävä ajonvakautus. Käsivalintaisella vaihteistolla varustetuissa yksilöissä on lisäksi lähtöjärjestelmä, joka varmistaa melko ripeän kiihdytyksen. Suorituskyvyn hillitsemisessä auttavat kookkaat (jarrulevyn läpimitta 355/365 mm) jarrut sekä Brembon valmistamat nelimäntäiset jarrusatulat.
 
Jo aiemmin mainittiin hyvä jousitus, jota hiottiin vaativalla Nürburgringin radalla. Euroopassa myytävissä Camaroissa on renkaina 20-tuumaisille kevytmetallivanteille asennetut Pirelli P Zerot.



Varustelu

Kaikki Eurooppaan tuotavat Chevrolet Camarot ovat 2SS-varusteisia, mikä on Yhdysvalloissa huippumalli. Tämä tarkoittaa, että autot ovat erittäin hyvin varustettuja ja lisävarustelista on hyvin lyhyt. Asiakkaan tehtäväksi jääkin lähinnä oman yksilön personalisointi maun mukaiseksi. Sen voi tehdä värin, raitojen, tehtaalla asennettavien kiillotettujen 20-tuumaisten vanteiden ja mm. 45th Anniversary Edition -paketin avulla. Viime mainittu on saatavissa Camaroon vain rajoitetun ajan.

Chevrolet Camaron painopiste on urheilullisessa suorituskyvyssä, minkä takia kuljettajan tehtävää helpotetaan monin tavoin. Autoon pääsee älyavaimella, joten avainta ei tarvitse kaivella oven avaamista tai auton käynnistämistä varten. Sisätaustapeiliin integroitu peruutuskamera auttaa pysäköintiä ahtaissa paikoissa ja lisäksi autossa on pysäköintitutka. Heijastusnäytön avulla tärkeimmät tiedot ovat koko ajan kuljettajan näkökentässä, eikä hänen tarvitse kääntää katsettaan tiestä. Kojelautaan sijoitettu suuri kuljettajan tietokeskus välittää kaiken muun tarvittavan tiedon aina kulutuksesta rengaspaineisiin.

Edessä on sähkösäätöiset istuimet ja verhoilussa käytetään nahkaa. Äänentoistojärjestelmänä Camarossa on Boston Aqousticsin Camaroon kehittämät stereot. Niihin kuuluu myös USB-portti omalle soittimella ja Bluetooth.
 
Hinnoittelu

Hinnat alkavat automaattivaihteisen Chevrolet Camaro Coupén 72 749,60 eurosta ja Coupé maksaa käsivalintaisella vaihteistolla varustettuna 73 027,86 euroa. Avonaisen Convertiblen hinnat ovat automaattivaihteistolla 81 508,02 ja käsivalintaisella vaihteistolla 82 248,41 euroa. Entäpä mitä auto maksaa kotimaassaan Yhdysvalloissa? Ehkä vähän päälle 30.000 euroa…
 
No, mutta jos tällaisen menopelin aikoo Suomessa hankkia, niin se kannattaa tehdä mahdollisimman pian, sillä huhtikuussa autoveromuutoksen myötä Camaron hinnat nousevat vielä tuhansilla euroilla.

Vertailuun otettiin kaksi takavetoista automaattivaihteista coupe-mallia. Eli vertailussa Camaro, Jaguar XK ja Maserati Gran Turismo. Vertailussa voi huomata ensiksi huomattavan hintaeron autojen kesken, mikä ei kuitenkaan vaikuta suorituskykylukemiin eikä liiemmin kulutus- ja päästöeroihin. Näihin verraten ja moneen muuhun vastaavalla suorituskyvyllä varustettuun takavetoiseen autoon verrattuna Camaro on jopa halpa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin