Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Ford S-MAX 2010

Ford S-MAX lanseerattiin vuonna 2006 ja nyt oli aika uudistua. Uusi S-MAX on saanut esimerkiksi uuden voimakkaasti muotoillun kolmiulotteisen konepellin, joka yhdistyy uuteen etuosaan.
Autoesittely Ford S-MAX 2010

Etupuskurin alempi säleikkö on viimeistelty kiiltävän mustalla ja ensimmäisenä Ford-mallina Euroopassa S-MAXiin on saatavilla LED-huomiovalot.

Myös S-MAXin takaosaa on muotoiltu uudelleen. Suurimmat muutokset näkyvät takaluukussa ja takapuskurissa. Vakiovarusteisiin kuuluvat LED-taka- ja -jarruvalot jatkuvat pitkälle auton kylkiin. S-MAXin takaosa on viimeistelty takavalojen väliin sijoitetulla mattapintaisella, kromatulla listalla johon on kohokirjailtu S-MAX- logo. Takapenkit taitettuna tavaratilaan mahtuu 2000-litraa ja kaikkien penkkien ollessa istuma-asennossa 285-litraa.

Sisätiloissa

Ford FoldFlat -istuinjärjestelmä on vakiona kaikissa takaistuimissa rivin istuimissa. Paremmin varustelluissa malleissa on kattokonsoli, jossa on aurinkolasiteline ja peili, josta voi seurata takapenkin tapahtumia.

Fordin mediamittaristoa (Human Machine Interface, HMI) ohjataan ohjauspyörässä olevilla painikkeilla. Se on vakiovarusteena kaikissa S-MAX- malleissa. Mediamittaristosta on kolme eri versiota. Tasokkain versio niistä on Convers+, jossa on 5,8 tuuman värinäyttö. Se on vakiona korkean varustelutason malleissa ja valinnaisvarusteena Trend-mallissa.

Uusiin malleihin on saatavana panorama-lasikatto valinnaisilla sähkötoimisilla aurinkosuojilla sekä LED-sisävalaistus. Tarjolla on myös uusi Premium-äänentoistojärjestelmä, jossa on kahdeksankanavainen vahvistin, joka tuottaa 265 watin tehon. Sen voi tilata yhdessä DVD-navigointijärjestelmän tai Sonyn audiojärjestelmän kanssa Kaiuttimet, joista yksi on upotettuna kojelautaan, sekä vasemman etuistuimen alle sijoitettu subwoofer-kaiutin kuululuvat myös Premium pakettiin.

Takapenkkiläisille on valinnaisvarusteena saatavilla Multimedia DVD-järjestelmä. Siihen kuuluva DVD-soitin on sijoitettu etupenkin alle. Kaksi 7-tuumaista LCD-näyttöä on istutettu etuistuinten pääntukien taakse. Kaukosäädin ja kuulokkeet toimivat infrapunalla.


Uuden S-MAXin mallisarjaan kuuluvat Trend, Titanium ja Titanium S.

S-MAX Trend-perusmallin varusteita ovat muun muassa DEATC kaksialueinen automaatti-ilmastointi, sähkötoimiset etu-ja takaikkunat, urheilulliset etuistuimet ja taittuvat toisen ja kolmannen rivin istuimet (Ford FoldFlatSystem) sekä Fordin Intelligent Protection -järjestelmä, johon kuuluu seitsemän turvatyynyä. Vakiovarusteisiin kuuluvat myös LED-takavalot ja –jarruvalot, kuljettajan ja etumatkustajan ristiselän tuki sekä keskuslukitus ja vakionopeudensäädin.

S-MAX Titaniumissa on vakiona 17-tuumaiset kevytmetallivanteet, kromilla reunustettu alempi etusäleikkö ja sivuikkunat sekä LED-huomiovalot. Valinnaisvarusteena on saatavilla osittainen nahka-, Alcantara tai täysnahkaverhoilu. Kojelautaan ja ovipaneeleihin saa metalliviimeistelyn, samoin ruostumattomasta teräksestä valmistetut kynnyslevyt.

Toiminnallisuutta parantavia varusteita ovat kattokonsolin suuri säilytystila, takapenkin seurantaan tarkoitettu peili, LED-valot myös sisällä, tavaratilan lastausvalo ja tunnelmavalo matkustamon etuosassa. Vakionopeudensäädin, aurinkoa heijastava tuulilasi ja Ford Convers+-mittaristo ovat myös vakiovarusteita.

Lisäksi autosta on olemassa myös Titanium S varustetaso, mutta se ei näillä näkymin ole tulossa suomeen.

Trend-mallissa keskikonsoli on viimeistelty Triton-värityksellä ja sisätilan sekä kankaiden väreinä on joko musta, Ebony tai sininen, Infinity Blue. Kojelaudassa ja ovissa on Monofoil Silver -kuviointi. Titanium-mallissa kiiltävä ”piano black” keskikonsoli yhdistyy mittariston ja ovien harjattuun kromiin. Valinnaisvarusteena on saatavilla Alcantara- tai nahkaverhoilu sekä kudottu sisäkaton verhoilu.

Turvallisuus

S-MAXissa on vakiona seitsemän turvatyynyä: etu- ja sivuturvatyynyt, päätä ja hartiaa suojaavat turvatyynyt sekä kuljettajan polviturvatyyny. Kaikki turvavyöt ovat kolmipisteturvavöitä. Etumatkustajien turvavöissä on esikiristimet ja kuormanrajoittimet. Istuinten pääntuissa on myös kaularangan vammoilta suojaava järjestelmä. Toisen rivin ulommaisiin istuimiin on saatavissa ISOFIX-kiinnitykset.

S-MAX:iin, saa nyt myös kuolleen kulman valvontajärjestelmän (Blind Spot Information System, BLIS). Tämä tutkaan perustuva järjestelmä ilmoittaa kuljettajalle kuolleessa kulmassa olevista ajoneuvoista.

Moottorit ja hinnat

Päivitettyyn S-Maxiin on saatavilla Fordin uusi 2-litrainen EcoBoost-bensiinimoottori, joka tuottaa 203 hevosvoiman tehon ja 300 Nm:n maksimiväännön. Tällä moottorilla auto kiihtyy nollasta sataan 8,5 sekunnissa ja sen huippunopeus on 221 km/h. Fordin isojen autojen mallistoon saa nyt myös ensimmäistä kertaa Fordin PowerShift -kaksoiskytkinvaihteiston. Se on saatavana vakiona EcoBoost-moottorin kanssa ja valinnaisena molempien dieselmoottoriversioiden kanssa. Uudet bensiinimoottorit ovat Duratec HE 2.0 L 145 hv, EcoBoost SCTi 2.0 L 203 hv.

Myös dieselmoottoreiden puolelle on tullut uudistuksia. 2-litrainen Ford Duratorq TDCi -moottori täyttää Euro V -päästövaatimukset, ja se on saatavana 115-, 140- tai 163-hevosvoimaisena versiona. Duratorq TDCi – moottorien keskikulutus on 5.7 l/100 km ja keskimääräiset CO2 -päästöt 152 g/km.

Aiemmin S-Maxiin on ollut tarjolla kolme bensiini ja kolme dieselmoottoria. Bensiini moottorien tehot liikkuvat 145 ja 220 hevosvoiman välillä ja hinnat noin 35.000 ja 45.000 välillä. Dieselien teholukemat liikkuvat 125 ja 175 hevosvoiman välillä ja hintahaarukka on samoilla linjoilla bensiinimoottorien kanssa.

S-MAX:in kilpailijoiksi voi lukea esimerkiksi Renault Grand Scenicin 2.0 CVT 140hv Expression (lähtöhinta vähän alle 30.000) tai VW Touranin 1.4 TSI 140hv Trendline (lähtöhinta vähän alle 29.000 euroa).

Vertailu


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin