Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Jeep Grand Cherokee 2012

Vuoden 2011 Geneven autonäyttelyssä esiteltiin uudistunut Jeep Grand Cherokee uudella 3.0-litraisella turbodieselmoottorilla, joka tuli saataville myös Euroopassa.
Autoesittely Jeep Grand Cherokee 2012

Yhdessä Fiat Powertrainin kanssa kehitetty ja VM Motorin rakentama uusi 241 hv:n 1 800-2 800 kierroksella – 10 % enemmän tehoa ja 8 % enemmän vääntöä kuin edeltäjässään.

Uusi moottori kuluttaa 8,3 l/100 km (yhdistetty), ja CO2-päästöjä se tuottaa 218 g/km. Uudessa V6 turbodieselissä on Fiat Powertrainin kehittämät uuden sukupolven MultiJet II -teknologian 1 800 barin ruiskutuspaineen suuttimet. Moottorista on tarjolla myös 190 hevosvoimainen versio Laredo varustetasolla.

Moottorin suorituskyky

Muuttuva geometrinen imusarja optimoi palamisen tuottamalla parhaimman mahdollisen ilman ja polttoaineen seoksen moottoriin kaikilla pyörintänopeuksilla. 1 800 barin commonrail-polttoaineenruiskutustekniikka pitää huolen, että ruiskutus tapahtuu tarkasti. Uuden MultiJet II -teknologian ansiosta uusi ruiskutussuutin tekee kahdeksan ruiskutusta per sykli. Uudessa 3.0-litraisessa dieselmoottorissa on yksi muuttuva geometrinen Garret VGT 2056 -turboahdin.

Grand Cherokeen saa myös legendaarisella 470 hv:n 6.4-litraisella V8 HEMI-bensiinimoottorilla, jonka maksimi vääntömomentti on 630 Nm. Moottori on varustettu sylinterien lepuutusjärjestelmällä, mikä auttaa vähentämään polttoaineen kulutusta.

Grand Cherokeen varustetasot ovat Laredo, Limited ja Overland.

Limited versio pitää sisällään aivan riittävän varustetason, kuten peruutuskameran, nahkapenkit, navigaattorin sekä auton maastokäyttöä säätelevän Select Terrain järjestelmän. Huippuversioon on tarjolla luksuksen nälkään vielä ilmastoidut nahkaistuimet, lämmitettävä ohjauspyörä ja sähköllä toimiva takaluukku.

Quadra-Lift ilmajousitus on nyt ensimmäistä kertaa tarjolla Jeeppiin. Siinä on jousituksen korotusvaraa peräti 105 mm, millä pystytään varmistamaan eteneminen myös hieman huonommissa paikoissa. Quadra-Liftin voi säätää viidelle eri korkeudelle ja se toimii joko automaattisesti tai sitä voi säätää käsin. Selec-Terrain nelivetojärjestelmä antaa kuljettajan valita viidestä ajo-ohjelmasta sopivan parhaan mahdollisen etenemiskyvyn saavuttamiseksi kaikissa olosuhteissa.

Grand Cherokeen hinnat liikkuvat 70.000-130.000 euron välillä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin