Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Jeep Wrangler (2008)

Autoesittely Jeep Wrangler (2008)

Aito ja alkuperäinen maastoauto eli Jeep Wrangler esiteltiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1940. Alunperin sotilastarkoituksiin kehitetyn ajoneuvon suosio on säilynyt läpi vuosikymmenten. Vuonna 2007 esiteltiin Wranglerin viimeisin mallisukupolvi. Uusi Wrangler on saatavana kahtena korimallina, kaksi –tai neliovisena. Neliovinen ja viisipaikkainen Wranger on kokonaan uusi malli.

Wrangelrin saa kahdella eri moottorilla ja automaatti- tai manuaalivaihteisena.Moottorivaihtoehdot ovat 3,8 litran bensiini V6 ja nelisylinterinen 2,8 litran diesel, joka on Wranglerin historian ensimmäinen dieselmoottori. Dieselin teho 130 kilowattia riittää mainiosti Wrangleriin ja on ehdottomasti järkevämpi moottorivaihtoehto pienemmän hankintahinnan ja kulutuksen kannalta. Dieselin kulutus mallista ja vaihteistosta riippuen on 9,7 – 10 litraa sadalla, bensiinikoneisen 11,6 – 12,5 litraa. Hankalassa maastossa ajettaessa kulutuserot diesel hyväksi ovat vielä suuremmat.

Wrangler ei ole mikään heppoinen citymaasturi vaan se on tehty rankkaan maastokäyttöön. Siitä kertoo järeät alustarakenteet, maastokäyttöön suunniteltu ohjaus, pohjapanssari ja Rubicon –malleissa oleva Rock-Trac –jakovaihteisto kaikein vaativimpaan maastoon. Kaikki Wranglerit ovat luonnollisesti nelivetoisia. Uuden Wranglerin kestävyys on varmistettu ankarilla simulaatiotesteillä jotka vastaavat 240000 kilometrin ajoa maantiellä ja vaativassa maastossa.

Kaksiovisen Wranglerin varustetasot ovat Sport ja Rubicon, neliovisen Unlimited Sport ja Unlimited Rubicon. Vaikka Wranglerin suunnittelun pääpaino on ollut kestävän ja tarkoituksenmukaisen maastoauton rakentaminen, on varustelu kuitenkin asianmukainen. Kaikissa malleissa on vakiona ESP-ajohallintajärjestelmä, etuturvatyynyt, manuaali-ilmastointi, sähkötoimiset ikkunat, CD-radio kuudella kaiuttimella, kolmiosainen Freedom Top –kovakatto, nahalla päällystetty ohjauspyörä ja irroitettavat ovet. Lisävarusteeena kaikkiin malleihin saa metallivärin, tummennetut takasivulasit, DualTop –kaksoiskaton, navigaattorin ja radion kuuden CD:n vaihtajalla. Rubicon –mallit on tarkoitettu kaikkein vaativimpaan maastokäyttöön. Niistä löytyy Sport mallien varusteiden lisäksi Rock-Trac –erikoisneliveto, tasauspyörästöjen Tru-Lok –lukitsimet edessä ja takana, tasapainoitettu etu- ja taka-akseli, etukallistuksenvakaimen vapautin, helmasuojukset ja 17 tuuman kevytmetallivanteet.

Kaksiovinen Wrangler on 422 cm pitkä ja neliovinen 475 cm. Neliovisen raideleveys on kahdeksan senttimetriä leveämpi kuin kaksiovisen. Kaksiovisen omapaino on vajaat 1900 kg ja neliovisen noin 2000 kg.

Edullisin Wrangler (2.8 CRD Sport) maksaa 51800 euroa ja kallein 69500 euroa (Unlimited 3.8 V6 Rubicon). Land Rover Defender maksaa 44600 – 60300 euroa on Wrangerin tärkein kilpailija karujen tosimaasturien luokassa. Hinnat toukokuu 2008.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin